Resum Noticia:

La tecnologia que ho fa possible permet substituir una unitat d'enllaços terrestres o satèl·lit per un equip que controla diversos telèfons mòbils

Descripció:

Una primera i exitosa experiència que ha estat possible gràcies a un sistema pioner, desenvolupat pel centre de Barcelona de Telefónica I+D, que substitueix les tradicionals unitats mòbils de televisió per un equip que controla diversos telèfons mòbils.

Per dur a terme aquesta primera prova, el programa Hola Barcelona ha emès en directe un reportatge de vint minuts de durada, sense necessitat de desplaçar, com és habitual, una unitat d'enllaços terrestres o satèl·lit per a capturar i transmetre en directe el senyal audiovisual.

La tecnologia WENG desenvolupada per Telefónica, en fase experimental, fa possible capturar i transmetre en directe el senyal audiovisual en pantalla completa des de qualsevol lloc en el qual existeixi cobertura UMTS, la tecnologia mòbil de tercera generació. Això s'aconsegueix mitjançant un programari intel·ligent que agrega l'ample de banda de diversos telèfons UMTS, i coordina el tràfic en funció de la velocitat que s'aconsegueix en cada connexió mòbil.

Algunes cadenes de televisió nord-americanes realitzen actualment transmissions en directe utilitzant UMTS, però en pantalla petita, de manera que el projecte desenvolupat per Telefònica suposa un salt qualitatiu per a la indústria audiovisual. A més, el fet que la tecnologia WENG no utilitzi cables facilitarà la mobilitat de les càmeres i reduirà els costos.

Font: LaMalla.net