Plataforma Datos contra el ruido
Plataforma Datos contra el ruido . Autor: Digital FEMS. 2020. Licencia: Todos los derechos reservados.

Es tracta del primer laboratori que analitza la violència masclista amb BigData i OpenData de l'Estat Espanyol amb perspectiva de gènere amb l'objectiu de monitoritzar i visibilitzar el grau de les violències a través de diferents indicadors que faciliten la comprensió de la dimensió real d’aquest tipus de violència.

El projecte, impulsat per l'oganització Digital FEMS, s’ha creat per a combatre la desinformació sobre les violències masclistes i utilitza representacions visuals per a facilitar la comprensió de la informació.

Un laboratori de dades per difondre el big data i les violències masclistes a tots els públics

Aquest laboratori treballarà per a mesurar la violència masclista des de 2015 a través de divuit indicadors relatius a les dades de denúncies, delictes, agressors i sentències segons paràmetres com la ubicació geogràfica o nacionalitat dels agressors.

Des de 2015 el nombre total de denúncies per violències masclistes ha estat 882.498. La plataforma ofereix la possibilitat de desagregar les dades per províncies, poder veure els diferents índexs de violència masclista i comprovar la seva evolució en el temps.

Open Data amb perspectiva de gènere

Tota la informació publicada està en format obert i situat en una plataforma paral·lela: genderdatalab.org, per a faciltiar l'accés i tractament de les dades obertament.

Des de Datos contra el ruido han treballat amb eines opensource amb la finalitat de mostrar la presència de les violències masclistes en l'Estat Espanyol amb arxius del Consell General del Poder Judicial i del Ministeri de l'Interior compartint reflexions i proposant claus de futur.