Crida per ser membres de les comunitats virtuals de Telecentre.org
Crida per ser membres de les comunitats virtuals de Telecentre.org.

Durant el 2012, tot coincidint amb el desè aniversari de la Xarxa Punt TIC, hem intentat obrir-nos al món i fer xarxa amb d'altres comunitats de telecentres. Ara, i seguint amb aquesta estratègia, volem animar tots els dinamitzadors i dinamitzadores Punt TIC a donar-se d'alta a les comunitats virtuals de Telecentre-Europe i la Fundació Telecentre.org. Són el mitjà perfecte per estar al cas del que es fa a d'altres xarxes de telecentres, així com per explicar les nostres iniciatives i buscar maneres de col·laborar. Formar part d'aquestes comunitats també ens obre portes per participar a les diferents convocatòries que organitzen, com ara, els Premis Globals de Telecentres.

 

Comunitats virtuals de Telecentre.org 

Per poder presentar-se com a candidats/es a aquests premis, convocats per Telecentre.org i els organitzadors de la Conferència Spark 2013, cal registrar-se a una de les cinc comunitats lingüístiques de Telecentre.org. Aquestes comunitats virtuals, que en total compten amb més de 9.000 membres, s'organitzen en base a la llengua, per tant, existeix una comunitat per a usuaris que parlen anglès, castellà, àrab, francès i rus. Per presentar candidatures als premis cal triar-ne una i emplenar el formulari de registre. Un cop acceptin la nostra sol·licitud, podrem començar a participar a la comunitat.

Per ser candidats als premis, haurem de publicar-hi una entrada explicant les raons per les quals considerem que ens mereixem el premi. L'entrada haurà de portar l'etiqueta "GTA2013" i indicar la categoria a la qual ens presentem: Telecentre, operador/a de telecentre, xarxa de telecentres, iniciativa de telecentres, innovació en telecentres i centre d'accés a la informació. El text ha de ser concís, ben organitzat, escrit en un llenguatge clar i entenedor i portar un títol cridaner. S'hi podran inserir fotos, vídeos i enllaços externs. No podrà excedir de les 700 paraules (sense incloure títol) i recordeu que haurà d'estar escrit en l'idioma de la comunitat.

El mateix telecentre es pot presentar a diferents categories, però caldrà escriure un post diferent per a cada categoria. A més, només podrà ser premiat en una de les categories, no en totes. La data límit per presentar-s'hi serà el 28 de febrer de 2013. Si us cal més informació, podeu consultar aquest enllaç.

 

Comunitat de Telecentre-Europe 

La xarxa europea de telecentres també compta amb una comunitat virtual. En aquest cas és una única i la llengua vehicular és l'anglès. És un espai adreçat a professionals que vulguin compartir coneixements i formar aliances per incrementar l'impacte dels telecentres a Europa i més enllà.

Per registrar-s'hi cal indicar una adreça de correu electrònic i una contrasenya en aquest enllaç. Tot seguit, fan arribar un correu de verificació i seguint l'enllaç que ofereix es pot emplenar un formulari més extens, entrant així a formar part de la comunitat.

Un cop en sigueu membres podreu començar a publicar-hi i a compartir amb altres dinamitzadors/ores i membres de xarxes de telecentres!