Espai de coworking Betahaus a Barcelona. Font: Plana web de Betahaus
Espai de coworking Betahaus a Barcelona. Font: Plana web de Betahaus.

El moviment del coworking adquireix maduresa. Existeixen espais arreu del món, s'organitzen infinitat d'esdeveniments al seu voltant i cada cop hi ha una major diversitat de models de negoci. Així, també han proliferat els rànquings dels millors espais i ciutats per al coworking. El portal de noticíes sobre negocis Quartz, per exemple, ha donat a conèixer la seva guia amb les millors i més barates ciutats per treballar en un espai de coworking: The best (and cheapest) places in the world for coworking.

La llista ha estat elaborada tenint en compte els espais de coworking, la ciutat i la seva qualitat de vida, les comoditats que ofereixen i el preu per accedir a un centre de coworking, entre altres factors.

La guia recomana ciutats d'arreu del món. A Europa destaca Berlin, Londres, Amsterdam, Praga, Las Palmas i Barcelona. De la capital catalana destaca el següent: “Barcelona ha estat assenyalada com un startup hub. Aquí es pot gaudir d'un bany a la Mediterrani al matí, reunir-se amb inversors durant el dia i gaudir del menjar i el veure a la nit. El hub de coworkers hi va començar a florir després de la recessió econòmica”. Recomana dos de la multitud d'espais de coworking amb què compta la ciutat: Makers of Barcelona i Betahaus.