15 Encuentro Redes de Telecentros
15 Encuentro Redes de Telecentros. 2016. Fuente: Comunidad Redes de Telecentros. Licencia: Todos los derechos reservados.

L'Acreditació en Competències Digitals tornarà a ser, com en edicions anteriors, un dels temes centrals de la trobada. En aquesta ocasió els i les assistents tindran la oportunitat de conéixer les experiències de Galícia, amb CODIX Certificación de Competencias Digitales en Ofimática, i Andalusia, que ha desenvolupat una eina d'autodiagnosi pròpia i una plataforma d'autoformació.

Un altre dels temes a tractar serà el Fit4Jobs, el programa europeu de foment de l'ocupabilitat entre els i les joves. Un total de 40 participants a tota Espanya han finalitzat l'itinerari formatiu en programació i competències transversals programat pel Fit4Jobs, dels quals 29 corresponen a Catalunya. El Fit4Jobs vol reorientar la trajectòria acadèmica dels i les joves cap al sector TIC, que manifesta una demanda de llocs de feina no coberta.

La tercera de les taules girarà entorn a noves experiències, projectes i bones pràctiques d'innovació social digital per al foment de l'emprenedoria i l'ocupació local. El programa finalitzarà amb el taller pràctic "Transformant idees per a millor el nostre entorn local", on es podran analitzar els resultats dels pilots executats durant la primera edició del CeMIT-Innova 2015, una actuació col·laborativa desenvolupada a Galícia.

És necessari realitzar inscripció prèvia. La trobada podrà seguir-se a Twitter a través dels hashtags #15encuentro i #telecentros i via streaming a  www.comunidaddetelecentros.net. Posteriorment es recolliran totes les aportacions a través de l'Storify de la Comunidad de Telecentros i a la web de la Get Online Week.