Punt TIC

Setmanari Punt TIC
01 d'abril - núm. 743

 
 
Biel Glasses
 
Biel Glasses, ulleres per adaptar la realitat a persones amb baixa visió
 

El Biel és un nen amb baixa visió. Arran de la seva situació, el seu pare, el Jaume Puig, va crear l'startup Biel Glasses, una empresa que neix amb l'objectiu de desenvolupar unes ulleres per millorar la percepció de persones amb baixa visió. El vam conèixer durant el 4YFN, el saló de les start-ups que s'emmarca en el Mobile World Congress.

 
 
Fotografia de la inauguració de Mollet HUB
 
Inaugurat Mollet HUB, un espai d'innovació i emprenedoria per a joves
 

Dilluns 25 de març ha obert les seves portes Mollet HUB, un nou servei de l'Ajuntament de Mollet del Vallès que pretén fer valdre la creativitat i innovació de joves, persones emprenedores i empreses del territori. L'Empresa de Formació Ocupacional i Ocupació (EMFO Mollet), que compta amb un Punt TIC, coordina el projecte.

 
 
Imatge per anunciar la primera convocatòria de SuaraLab
 
Últims dies per participar en la primera convocatòria de SuaraLab
 

El laboratori d'innovació social de Suara Cooperativa busca 'start-ups' que proposin solucions disruptives per a la cura i atenció de les persones a domicili. Les empreses podran formar part d'un programa d'incubació i allotjar-se al LAB situat al districte 22@ de Barcelona. Termini: 4 d'abril de 2019.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Sessió formativa del Programa Treball i Formació al Punt TIC de l`Alta Ribagorça

El Programa Treball i Formació arriba a l'Alta Ribagorça

Gràcies a l'esforç de l'àrea de Promoció Econòmica del Consell de l'Alta Ribagorça, s’ha aconseguit disposar del Programa Treball i Formació en aquesta comarca. L'objectiu és millorar l'ocupabilitat de les persones del territori que tenen més dificultats d'accés al mercat laboral, mitjançant accions d'experiència laboral i de formació.Formació sobre cultura `maker` a la trobada territorial del Baix Llobregat

Ens veiem aquest dijous a la trobada territorial de Ripoll!

El Punt TIC - Òmnia La Devesa del Pla de Ripoll acollirà la tercera trobada territorial Punt TIC, dijous 4 d'abril, de 9.00 a 14.00 hores. L'objectiu és que les persones dinamitzadores i altres agents de la Xarxa Punt TIC de Catalunya Central puguin compartir experiències i generar sinergies. Encara sou a temps de fer la inscripció! 
 
NOTÍCIES
 

Guardons dels Premis eWoman

El 'tour' eWoman arriba a l'Empordà el 4 d'abril

El Teatre de Roses acollirà una jornada que aplegarà més de 200 dones i on es donaran a conèixer les tres guardonades amb el Premi eWoman Empordà. La jornada pretén donar protagonisme a dones que destaquen per la seva trajectòria professional i lideratge en l'entorn TIC. La inscripció està oberta i és gratuïta.

 

Cartell de la segona edició de la campanya de sensibilització #ChicasInTech

Fundación Esplai busca testimonis de noies sobre tecnologia i rols de gènere

Ho fa en el marc de la segona edició de la campanya de sensibilització #ChicasInTech, que pretén animar més nenes i adolescents a triar vocacions relacionades amb la tecnologia. La fundació difondrà el material que rebi a través de les xarxes socials i la campanya es tancarà amb un acte el 25 d'abril, Dia Internacional de les Nenes en les TIC 2019.

 
 
 
AGENDA
 
 
Treure profit dels dispositius mòbils
Del 3 al 10 d'abril, Telecentre Alta Ribagorça, El Pont de Suert [+info]
Trobada territorial de Catalunya Central
4 d'abril, Punt TIC - Òmnia La Devesa del Pla, Ripoll [+info]
Reptes i propostes per a una educació en igualtat
4 d'abril, Palau Macaya, Barcelona [+info]
V Jornada de robòtica educativa RoboTAC
6 d'abril, FAB Casa del Mig - Punt Multimèdia, Barcelona [+info]
Presentació de l'estudi sobre clàusules d’accessibilitat digital en els processos de compra pública innovadora
9 d'abril, Cibernàrium - Edifici MediaTIC, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC