Punt TIC

Setmanari Punt TIC
16 de juliol - núm. 710

 
 
Helena Rifà, experta en ciberseguretat
 
"El 84% de les empreses han patit un ciberatac durant l'últim any"
 

Què és la ciberseguretat? De què ens hem de protegir i què hem de protegir? Les empreses tenen prou professionals per protegir les seves dades? De tot això i molt més parlem amb Helena Rifà, directora del màster en Seguretat de les TIC de la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili.

 
 
Portada del
 
Retenir el talent i atraure més dones, els reptes principals del sector TIC
 

El sector tecnològic català continua creixent tant en nombre d'empreses com en persones treballadores i afronta dos reptes importants: retenir el talent i augmentar la presència de les dones. Són les conclusions de la radiografia anual del sector que realitza des de fa 10 anys el Centre Tecnològic de Catalunya (CTecno).

 
 
La Biblioteca de Volpelleres de Sant Cugat del Vallès compta des de 2015 amb un
 
L'Ajuntament de Sant Cugat obre una borsa de treball per a personal gestor de "Living Lab"
 

L'objectiu de la convocatòria de selecció i provisió és constituir una borsa de treball que nodreixi les futures necessitats de personal per atendre els projectes "Living Lab" de l'Ajuntament de Sant Cugat. S'hi podran presentar sol·licituds fins al 23 de juliol de 2018.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Grup d`infants i persones dinamitzadores dels Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i Espai Tecnològic

Infants dels Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i Espai Tecnològic visiten el supercomputador MareNostrum

Han estat dels primers a participar en la campanya "Som Investigadores", especialment pensada per acostar la tecnologia a les nenes. Al llarg del curs vinent, 6.000 alumnes de primària de Barcelona podran gaudir d'aquestes visites. Gravant entrevista

"Tu ets patrimoni", entrevistes als participants dels Òmnia de Ripoll

El 2018 ha estat declarat "Any Europeu del Patrimoni Cultural" i el Museu Etnogràfic de Ripoll ha organitzat diferents activitats. Els Òmnia la Devesa del Pla i Ripoll 60 han participat en la proposta "Tu ets patrimoni", que consisteix a donar a conèixer el patrimoni cultural de la zona a través dels records i experiències de la gent que hi viu.Impressora 3D

Nova impressora 3D a l'Òmnia de Riudoms

L'Òmnia de Riudoms continua apostant pel disseny i la impressió 3D, amb l'adquisició d'una nova impressora 3D! Es tracta de la Creadly R10, que compta amb una major base d'impressió i major temperatura de fusió, que els permetrà fer peces més grans i en materials de tipus metàl·lic.Infants programant

Els Òmnia de Torrelles i Santa Coloma de Cervelló se sumen al Moonhack

Infants i joves participants dels dos punts es trobaran a Torrelles de Llobregat el 20 de juliol per passar una estona programant. Se sumen així al repte internacional Moonhack, que pretén batre un nou rècord d'infants programant el mateix dia. 
 
NOTÍCIES
 

2a edició de Coinnovem Sabadell

2a edició del concurs Coinnovem Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell ha donat a conèixer la segona edició del concurs Coinnovem Sabadell, que pretén reconèixer el talent innovador de les persones i entitats i detectar idees per la millora del desenvolupament urbà de la ciutat. Compta amb dues categories, dotades d'un premi de 4.000 euros cadascuna. Termini: 31 d'octubre.

 
 
 
AGENDA
 
 
Eines digitals per a professionals: aconsegueix i gestiona els teus clients a la xarxa
17 de juliol, ICAB, Barcelona [+info]
Treu-li suc al teu smartphone
Del 19 de setembre al 21 de novembre, Can Magarola, Lliçà de Vall [+info]
WordCamp Barcelona 2018
Del 5 al 6 d'octubre, Edifici Històric de la Universitat de Barcelona [+info]
Barcelona Grad Cohort Workshop
Del 18 al 19 d'octubre, Campus Nord de la UPC, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC