Punt TIC

Setmanari Punt TIC
22 de gener - núm. 686

 
 
Som Hackathon 2018
 
Som Hackathon 2018 buscarà solucions de mobilitat sostenible
 

El TecnoCampus, l'Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat organitzen la segona edició de Som Hackathon, que tindrà lloc del 2 al 4 de febrer, al TecnoCampus Mataró. Pretenen generar propostes innovadores per a la ciutat de Mataró que abordin els reptes que planteja la mobilitat sostenible, des de l’àmbit de l’economia col·laborativa i el foment del bé comú.

 
 
Foto de l`espai de working de BDN Lab, a Badalona
 
BDN Lab ja té el seu espai de coworking
 

BDN Lab és un centre d'edició i fabricació digital situat a Badalona que reuneix diferents tipus de tecnologia al servei de l'educació i l'àmbit maker. Fins ara comptava amb dos espais, el FabLab i l'Edulab, i ara estrenen el tercer: un espai de coworking amb 300 metres quadrats a disposició de persones emprenedores. Si voleu conèixer millor aquest equipament, us animem a mirar aquest reportatge en vídeo.

 
 
Il·lustració sobre innovació disruptiva. Imatge amb llicència CC BY 2.0 de Rebeca Zuñiga (Flickr)
 
Càpsules formatives per a persones emprenedores
 

Us apropem dues càpsules formatives que impartirà el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) el mes de febrer. La primera es realitzarà el 13 de febrer i se centrarà en la innovació disruptiva. La segona es desenvoluparà el 27 de febrer i portarà per títol 'Descobreix la teva proposta de valor i lidera el teu negoci cap a l'èxit'. Totes dues es realitzaran de 16.00 a 20.00 hores a la seu del ICAB.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Taller de realitat augmentada amb responsables de les biblioteques riberenques

La Realitat Augmentada, un nou al·licient a les biblioteques de la Ribera d'Ebre

A partir d’ara visitar les biblioteques riberenques tindrà un nou al·licient que afegirà diversió als seus usuaris: la realitat augmentada. Per fer-ho possible els i les responsables de les biblioteques participen en la sessió informativa que organitza el Telecentre de la Ribera d’Ebre per ensenyar el funcionament d’aquest nou format.`Recursos & Idees TIC per a l’emprenedoria` a Scoop.it!

El Punt TIC Can Muntanyola estrena un canal d'informació sobre emprenedoria

El Punt TIC Can Muntanyola de Granollers organitza entre els mesos de gener i abril de 2018 un programa formatiu adreçat a persones emprenedores que vulguin transformar digitalment el seu negoci. En el marc d'aquest, han creat un canal d'informació per complementar i ampliar els aprenentatges que vagin adquirint les persones participants.Portada de la Guia Formativa del CTC Masquefa

Formació del primer trimestre 2018 al CTC de Masquefa

Al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa ja tenen preparats els nous cursos formatius per a persones adultes. Han publicat la seva Guia Formativa, que inclou una variada oferta de cursos en els àmbits de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), ocupació i empresa.Proposta formativa del gòTIC de Tàrrega #gòTIChivern18

Obertes les inscripcions als cursos de #gòTIChivern18

A la nova oferta formativa de l'Òmnia gòTIC de Tàrrega trobareu cursos sobre comunicació, com emmagatzemar i compartir al núvol, telèfons intel·ligents, disseny, xarxes socials, etc. La majoria de cursos comencen a finals de gener o principis de febrer, encara que també hi ha propostes per al mes d'abril. 
 
NOTÍCIES
 

Il·lustració per difondre el taller `Participació política a través d’Internet

Taller de participació política a través d’Internet

L’Ajuntament de Barcelona ofereix una formació sobre eines i metodologies per fomentar processos de participació política mediatitzats per les tecnologies. Es desenvoluparà el 9, 10, 16 i 17 de febrer, al Casal de Barri de Diagonal Mar, Barcelona.

 
 
 
AGENDA
 
 
Som Hackathon 2018
Del 2 al 4 de febrer, TecnoCampus Mataró [+info]
Seminari "Eines web: El gestor de continguts"
Del 7 de febrer al 6 de març, en línia [+info]
La nova Llei. Innovació disruptiva
13 de febrer, Col·legi de l'Advocacia de Barcelona [+info]
Robòtica i electrònica creativa amb Scratch per Arduino
14 de febrer, Citilab, Cornellà de Llobregat [+info]
Hackató EDhack Raval
Del 23 al 24 de febrer, Museu Marítim de Barcelona [+info]
Descobreix la teva proposta de valor i lidera el teu negoci cap a l'èxit
27 de febrer, Col·legi de l'Advocacia de Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC