El Punt TIC Servei Municipal d’Ocupació de Girona ha parlat sobre l’itinerari formatiu, el talent invisible i la síndrome de la impostora. Vols saber-ne més?

Imatge del Punt TIC Servei Municipal d’Ocupació
Imatge del Punt TIC Servei Municipal d’Ocupació. 2024. Tipus de lletra: Punt TIC Servei Municipal d’Ocupació. Llicència: Tots els drets reservats.

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que es va commemorar el passat divendres 8 de març, el Punt TIC Servei Municipal d’Ocupació de Girona va programar tres propostes. En primer lloc, el passat dimarts 5 de març, es va dinamitzar una activitat formativa adreçada a mares, pares, persones tutores i persones orientadores per a tractar diversos aspectes claus per a l’acompanyament d’infants, d’adolescents i de joves en el seu itinerari formatiu sense estereotips, etiquetes i creences limitants, així com tenint en compte la bretxa ocupacional de gènere. L’endemà, el passat dimecres 6 de març, es va organitzar un taller sobre el talent invisible, el currículum ocult, el valor de les tasques de cures i de la llar i les competències relacionades adreçat a dones amb poca o amb cap experiència laboral remunerada que volguessin reincorporar-se al mercat del treball. En darrer lloc, el passat dijous 7 de març, es va impulsar un taller sobre la síndrome de la impostora, on, de manera pràctica i vivencial, es va treballar l’autoestima i el reconeixement i es va reflexionar sobre com afecta la vida professional, identificant les pors i les limitacions i compartint eines per a ajudar a transcendir la síndrome de la impostora i connectar amb el talent propi. En total, hi van participar una trentena de dones. Novament, el Punt TIC Servei Municipal d’Ocupació de Girona va confirmar la seva aposta ferma i contundent per a promoure la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits, especialment en l'àmbit de l'ocupació.

De la mateixa manera, el passat mes de febrer, el Punt TIC Servei Municipal d’Ocupació de Girona va programar la Setmana de la Dona i de la Nena en la Ciència amb més d’una desena d’activitats en el marc del Dia Internacional de les Dones i de les Nenes en la Ciència, que es va commemorar l’11 de febrer.