El bloc Famílies TIC disposa de catorze recursos per a fomentar l'ús crític de les tecnologies de la informació i de la comunicació entre els diferents membres de la família.

Imatge de família
Imatge de família. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El passat mes de juliol, es va posar en marxa el bloc Famílies TIC amb la voluntat de donar un cop de mà a les famílies per a fomentar l’ús crític de les tecnologies de la informació i de la comunicació a la infància, a l’adolescència i a la joventut. En aquesta línia, recentment, s’ha incorporat un nou recurs: el Manifest dels Drets Digitals de la Infància i l’Adolescència impulsat per la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació Ferrer i Guàrdia i d'infants i adolescents.

El Manifest dels Drets Digitals de la Infància i l’Adolescència recull demandes concretes adreçades a les administracions públiques, als centres educatius, als agents educatius i a les famílies sobre la protecció i la privacitat de les dades personals, l’autonomia i l’acompanyament, la formació en eines digitals, les xarxes socials i l’accés a dispositius digitals. Infants i adolescents reclamen una comunicació més entenedora, clara i accessible, alternatives constructives en lloc de prohibicions i impediments i mesures de seguretat a les xarxes socials i a Internet. El document s’emmarca en la Carta Catalana per als Drets i per a les Responsabilitats Digitals, un projecte que busca definir un marc per a garantir els drets humans dins de l’era digital.

Actualment, el bloc Famílies TIC disposa de catorze recursos distribuïts en quatre àmbits: prevenció i sensibilització, acompanyament a les famílies, addiccions a les pantalles i ciberseguretat. Durant els propers mesos i de manera regular, es preveu enriquir el bloc Famílies TIC amb nous recursos.

#FamíliesTIC

#FamíliesDigitalmentResponsables