Els ajuts es destinen a programes formatius de capacitació digital en zones de prioritat demogràfica amb persones grans, dones, infants, adolescents i joves. Llegeix més!

Imatge de municipi
Imatge de municipi. 2017. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha aprovat les bases reguladores i la convocatòria per a la concessió de subvencions del programa ‘Repte Rural Digital’ per a projectes de capacitació digital. Com a part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que compta amb finançament dels fons europeus Next Generation, els ajuts es destinen al desenvolupament de programes formatius de capacitació digital en zones de prioritat demogràfica (municipis amb població igual o inferior a 5.000 habitants, municipis de més de 5.000 habitants sempre que les actuacions es desenvolupin en entitats locals menors o entitats singulars i municipis de més de 20.000 habitants amb nuclis de població dispersos sempre que les actuacions es desenvolupin en aquests nuclis) i s’orienten fonamentalment a col·lectius que requereixin una perspectiva demogràfica específica: les persones grans, les dones, la infància, l’adolescència, la joventut i les persones desocupades. Els ajuts seran gestionats per les entitats beneficiàries que poden ser entitats sense ànim de lucre i entitats locals a través de programes de formació en competències digitals. Els programes de formació, que hauran de ser gratuïts, hauran de tenir una durada mínima de set hores i trenta minuts, constaran de dos tipus d’activitats: sessions formatives i tutorització i hauran d’estar enfocats en l’adquisició de competències digitals bàsiques com, per exemple, navegació, localització de dades, ús d’informació, verificació de contingut digital, seguretat a la xarxa i privacitat a la xarxa.

L’import total de la convocatòria serà de 21.000.000 euros, 17.000.000 euros corresponen a aquells projectes d’entitats sense ànim de lucre i 4.000.000 euros corresponen a aquells projectes d’entitats locals. Tot i això, cada entitat beneficiària podrà presentar un únic projecte, on l’import total sol·licitat no podrà ser inferior a 200.000 euros ni superior a 750.000 euros. Els ajuts es concediran en règim de concurrència competitiva i les sol·licituds s’hauran de presentar a la seu electrònica del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

El termini es va obrir l’endemà de la publicació de la convocatòria (11/12/23) i s’allargarà durant 60 dies naturals.