El dimarts 19 de març, de 10.30 a 12 hores, al MUHBA, es compartirà el procés de creació, es llegirà el document i es dinamitzarà una taula de debat amb expertes. Inscriu-t’hi!

Imatge d'infants
Imatge d'infants. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

La Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Ferrer i Guàrdia impulsaran la presentació del Manifest dels Drets Digitals de la Infància i l’Adolescència. L’acte es farà el pròxim dimarts 19 de març de 10.30 a 12 hores a la Sala Martí l’Humà del Museu d’Història de Barcelona MUHBA, que es troba a la Plaça del Rei sense número de la ciutat de Barcelona. En primer lloc, es donarà la benvinguda a les persones assistents. Tot seguit, es compartirà el procés de creació i es llegirà el document final. A continuació, es dinamitzarà una taula de debat amb persones expertes. En concret, la taula de debat comptarà amb la participació de Liliana Arroyo, sociòloga, especialista en innovació social digital i directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, de Judith Jacovkis, professora del Departament de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona i membre dels grups de recerca Esbrina i GEPS (Grup de Recerca en Globalització, Educació i Polítiques Socials) i de Genís Margarit, enginyer de telecomunicacions, expert en ciberseguretat i professor de la Universitat Pompeu Fabra. Seguidament, s’obrirà un torn de preguntes i reflexions i es farà el comiat de l’acte.

El Manifest dels Drets Digitals de la Infància i l’Adolescència s’emmarca en la Carta Catalana per als Drets i per a les Responsabilitats Digitals, un projecte, de naturalesa participativa, que es troba en constant revisió i millora i que té com a objectiu definir un marc normatiu i democràtic per a garantir els drets humans en l’era digital. En aquest marc, l’any passat, es van presentar els resultats de l’Informe de Drets Digitals de la Infància i l’Adolescència, que va néixer fruit de la realització de diverses dinàmiques participatives amb 854 infants i adolescents de 7 a 17 anys de 18 centres educatius catalans amb diferents realitats socioeconòmiques.

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.