Punt TIC

Setmanari Punt TIC
19 de juliol - núm. 850

 
 
Dispositiu Dinbeat UNO
 
Productes innovadors que ajuden mascotes i humans
 

Dinbeat és una startup que treballa per al benestar de les mascotes, i millorar l'entesa amb els humans, a través del desenvolupament de productes innovadors relacionats amb la salut, benestar i tecnologiaVa estar present al 4Y4N Barcelona 2021. En parlem en aquest vídeo!

 
 
Nou model de tramitació digital
 
Nou model de tramitació digital més fàcil
 

La Generalitat de Catalunya posa en marxa un nou model de tramitació digital pensat per superar les dificultats d’ús dels actuals formularis telemàtics. Ja està operatiu per a tràmits com la recent convocatòria de beques universitàries, i s’anirà estenent progressivament al conjunt de tràmits de la Generalitat.

 
 
Gladys West i Sam Smith
 
Gladys West, la matemàtica que va ajudar a crear el GPS
 

Orientar-nos avui dia a través dels nostres dispositius mòbils és possible gràcies a aquesta matemàtica estatunidenca que va contribuir a modelizar l'esfera terrestre i a desenvolupar els models satel·litaris que després es van utilitzar per a la creació del GPS. Coneix la història de la Gladys West!

 
 
 
 
LA XARXA
 

Una enquesta per a fomentar la participació ciutadana

Ets dinamitzador/a? Necessitem la teva opinió!

La Xarxa ParticipaLab vol aprofitar equipaments de proximitat, com biblioteques, punts TIC o centres cívics per potenciar la participació ciutadana. Han obert una enquesta adreçada a persones responsables o dinamitzadoresPrograma de beques de la BDT

La BDT llença més de 700 beques de formació digital

Vols formar-te en l'àmbit digital? La Barcelona Digital Talent (BDT) llença una convocatòria de més de 700 beques per a impulsar la formació en algunes de les professions amb major demanda.  
 
NOTÍCIES
 

Terminologia de la ciberseguretat

400 termes en català sobre ciberseguretat

El TERMCAT publica una nova edició de la Terminologia de la ciberseguretat que inclou seixanta termes nous en català, elaborats amb la col·laboració de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i d’altres experts de l’àmbit, i amb el suport del Govern d’Andorra. Ara sumen 400.

 

Investigadores de la ETSE i la ETSEQ organitzen i coordinen aquesta iniciativa a Tarragona, en la qual participen 11 escoles i més de 500 alumnes i alumnes

Nova edició Inspira STEAM

El projecte Inspira STEAM, que treballa per trencar estereotips de gènere i fomentar les vocacions científiques entre les noies i els nois, busquen persones mentores i centres educatius que hi vulguin participar en l'edició 2021-2022. Anima’t! 

 
 
 
AGENDA
 
 
Formació: Comunicar per a la igualtat efectiva de dones i homes
29 de juliol [+info]
Forma't online amb el Cibernàrium!
Del 16 de febrer al 31 de desembre [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC