El dijous 25 de gener, de 10.30 a 11.30 hores, es dinamitzarà una nova trobada virtual per a les persones dinamitzadores i les entitats gestores de la Xarxa Punt TIC. Participa-hi!

Imatge d'intel·ligència artificial
Imatge d'intel·ligència artificial. 2017. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

L’any 2024, s’iniciarà amb una nova trobada virtual de la Xarxa Punt TIC. Dirigida exclusivament a la comunitat de la Xarxa Punt TIC, persones dinamitzadores i entitats gestores, la sessió en línia posarà el focus en el Programa AINA, un projecte de recerca que pretén dotar el català de recursos suficients que permetin que la ciutadania pugui fer vida digital en llengua catalana. Així doncs, la nova trobada virtual de la Xarxa Punt TIC es farà el pròxim dijous 25 de gener, de 10.30 a 11.30 hores, i comptarà amb la participació de Joan Montané, membre de Softcatalà. Durant la sessió en línia, es donaran a conèixer els trets distintius del Programa AINA i s’explicarà el seu funcionament com, per exemple, com donar-se d’alta, com donar veu, com validar veu, des de quins dispositius es pot enregistrar i qui pot enregistrar, així com es donarà resposta a consultes, preguntes o dubtes. També, es parlarà de què és CommonVoice, qui el va crear i qui el gestiona, en quines condicions de drets d’autoria s’enregistra, com i qui en pot fer ús i quin impacte té als territoris de parla catalana, entre altres.

En concret, el Programa AINA té com a objectiu el desenvolupament de recursos d’intel·ligència artificial i de tecnologies del llenguatge per tal de proveir el català de la infraestructura necessària per a desenvolupar aplicacions basades en aquestes tecnologies, garantir la inclusió de la llengua catalana a les aplicacions d’intel·ligència artificial i de tecnologies del llenguatge, impulsar el sector i aconseguir que la ciutadania pugui participar en català en el món digital al mateix nivell que altres llengües del món. En aquesta línia, la nova trobada virtual de la Xarxa Punt TIC sobre el Programa AINA vol presentar el projecte amb la voluntat de contribuir col·lectivament en el creixement, en el desenvolupament i en l'evolució.

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.