Pensat per a les persones grans, l’assistent virtual en llengua catalana Cati ha estat dissenyat per un jove estudiant alt urgellenc amb la voluntat de millorar la qualitat de vida. T’ho expliquem!

Imatge del Punt Òmnia de La Seu d’Urgell
Imatge del Punt Òmnia de La Seu d’Urgell. 2024. Tipus de lletra: Punt Òmnia de La Seu d’Urgell. Llicència: Tots els drets reservats.

Les persones usuàries del Punt Òmnia de La Seu d’Urgell han provat l’assistent virtual en llengua catalana Cati. Dissenyada per un jove estudiant de l’Alt Urgell, en Markus Urban, l’eina tecnològica està pensada per a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones grans. En concret, en Markus Urban va desenvolupar l’eina com a projecte final de Batxillerat, aconseguint el premi Exporecerca Jove a Catalunya i participant en la competició International Science and Engineering Fair als Estats Units. Recentment, el Punt TIC ha acollit una sessió per a donar a conèixer l’assistent virtual en llengua catalana Cati, provar-lo i suggerir canvis i modificacions. De la mateixa manera, la proposta ha permès a les persones grans constatar els aspectes positius de la intel·ligència artificial i testejar les funcionalitats d’un assistent virtual en llengua catalana.