Imatge del documental CODEGIRL
Imatge del documental CODEGIRL. 2015. Tipus de lletra: Codegirl.

El documental s'estrenarà properament al cinema però Google, a través del seu programa Made With Code, ha negociat per tenir-lo en exclusiva a YouTube abans que arribi a les sales de tot el món. Made with Code vol augmentar aquest 1% de participació de les dones en el món de la programació i fomentar que les dones trobin guies i fins mentors per als seus propis treballs.

Les ley Chiclcott, qui va treballar en "Una veritat incòmoda" i "Esperant a Superman", reflecteix el que va passar l'edició d'enguany del Global Technovation Challenge, on les participants tenien el repte de crear una aplicació mòbil des de zero que solucionés un problema específic en la seva comunitat. El certamen, que té una durada de 3 mesos, busca que les programadores trobin finançament per a poder convertir les seves idees en apps reals i comercialitzables.

El documental rebel·la algunes xifres interessants: al voltant d'un 20% del total de desenvolupadors dels Estats Units són dones, mentre que a Google aquesta xifra es redueix al 17%. A això hem de sumar que el sector femení representa el 12% de les titulacions en informàtica al país.

Fins al 5 de novembre, CODEGIRL estarà disponible a YouTube i qualsevol podrà veure-ho complet, sense anuncis i en múltiples idiomes. Aquesta és la versió en castellà.