Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

TICPadrins, un projecte per apropar les TIC a la gent gran

Publicat el 15/02/2010
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
TICPadrins
TICPadrins

Un grup de gent gran de la residència de gent gran Serafí Casanovas de Sort ha après a fer anar un ordinador, mitjançant el projecte TICPadrins.

L'Olga Cuevas, que va ser durant molts anys la dinamitzadora del Punt TIC del Pallars Sobirà, és teletreballadora i ha realitzat el Màster en dinamització de la Societat de la Informació i el Coneixement. En el marc del màster, ha portat a terme el projecte TICPadrins, que ha tingut com a objectiu apropar les TIC a la gent gran mitjançant activitats i accions prou senzilles i motivadores perquè tinguin ganes de continuar.

Durant dos mesos una vintena d'avis i àvies d'entre 70 i 94 anys de la residència de gent gran Serafí Casanovas de Sort han provat jocs i aplicacions educatives fent servir l'ordinador i han après a fer fotos amb càmeres digitals.

Fer anar el ratolí ha estat tot un repte per a ells i elles, tal com expliquen la Rosario, la Lola, la Llibrada i l'Adelaida en aquest vídeo.

S'han trobat solucions adaptades per a les persones que tenien dificultats amb alguna eina, per exemple, han fet servir un ratolí de bola que els ha prestat l'empresa catalana BJ Adaptaciones.

L'Olga Cuevas assegura que l'experiència ha estat molt enriquidora i tot un repte: "Crec que, junt amb l'Adelaida, l'animadora de la residència, hem donat vida a la residència, l'hem oberta al món mitjançant les TIC. Estaria molt bé que les pràctiques amb l'ordinador i Internet poguessin continuar".

Més informació: