Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Telecentre Women ha arribat a més de 500 mil dones

Publicat el 30/01/2013
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
567.411 dones formades a la campanya Telecentre Women
567.411 dones formades a la campanya Telecentre Women

567.411 dones s'han format en alfabetització digital en el marc de Telecentre Women: Digital Literacy Campaign. Així, aquesta iniciativa arriba al seu punt mig, ja que l'objectiu és capacitar 1 milió de dones d'arreu del món.

La Fundació Telecentre.org i la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU) lideren Telecentre Women, una campanya mundial per l'alfabetització digital de les dones, a la qual la Xarxa Punt TIC es va adherir l'any 2012, tot coincidint amb el Dia Internacional de les Dones.

Aquest projecte es basa en la capacitació orientada a enfortir les competències d’ocupabilitat i emprenedoria de les dones, a través d’un procés d’alfabetització digital sota una perspectiva de gènere i l'objectiu és arribar a més de 1 milió dones arreu del món.

El 34% de les 567.411 dones que s'han format fins al moment en el marc d'aquesta campanya són d'Euràsia, el 31% d'Àsia i el 26% d'Europa. Les regions d'Amèrica Llatina i el Carib (7%), Orient Mitjà i Àfrica del Nord (2%) i la resta d'Àfrica (0,3%) les dades són molt més modestes.

Ara que la campanya ha assolit la fita de formar a 500 mil dones, els organitzadors fan un balanç positiu i segueixen engrescats per doblar aquest número i seguir capacitant dones d'arreu del món en l'ús de les noves tecnologies. 146 organitzacions en 84 països estan actualment inscrit com a sòcies de la campanya i treballen per oferir habilitats i eines a les dones per assegurar un millor futur a elles i les seves famílies.