Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Fit4jobs avalua la seva primera fase i engega la segona

Publicat el 11/05/2015
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Foto de grup de la trobada a Lisboa del projecte Fit4jobs
Foto de grup de la trobada a Lisboa del projecte Fit4jobs

Els socis del projecte Fit4jobs es van reunir a Lisboa del 20 al 22 abril per posar en comú els resultats d'aquesta iniciativa, finançada per la Comissió Europea, que replica del model de formació per a l'ocupació irlandès (FIT) en cinc països europeus: Grècia, Portugal, Espanya, Letònia i Lituània.

El projecte Fit4jobs es va posar en marxa gràcies a la creació d'una aliança entre diverses de les organitzacions públiques i privades que formen part de l'associació Telecentre Europe. Totes són entitats sense ànim de lucre que treballen per reduir la fractura digital a través de la formació i el suport a persones amb menys recursos o amb més dificultat d'accés a la Societat de la Informació. En el cas de Fit4jobs, la formació està específicament dirigida a joves en situació d'atur que volen accedir al mercat laboral.

A Lisboa, els socis van posar en comú els avenços i van informar de la finalització de la primera fase del projecte, que inclou la identificació d'empreses participants en el projecte, la planificació i organització de reunions amb els ocupadors, el reclutament i la selecció de les persones candidates, la definició dels cursos formatius que satisfacin les necessitats de contractació a curt termini de les empreses i el disseny d'una formació en habilitats complementàries a les competències tècniques, que inclouen aspectes com les habilitats socials o la integració en equips de treball.

Un cop acabada la primera etapa, s'ha posat en marxa la fase següent en què està prevista l'execució de la formació. A Catalunya, per exemple, la formació començarà a finals de maig.

Durant la reunió de Lisboa s'ha ressaltat l'enorme interès que ha despertat aquest projecte. La majoria dels socis han superar els objectius previstos a l'inici en termes de compromís amb els ocupadors, en la contractació de demandants d'ocupació i la selecció del currículum formatiu en base a les demandes de les empreses.

Font: Comunidad Redes de Telecentros