Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Un projecte català guanya el World Summit Youth Award

Publicat el 23/07/2015
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
SmileUrbo, recollint el World Summit Youth Award. Font: Smilemundo.com
SmileUrbo, recollint el World Summit Youth Award. Font: Smilemundo.com

“SmileUrbo”, un joc de rol interactiu desenvolupat a Catalunya. ha guanyat el World Summit Youth Award en la categoria d'Educació. En l'edició d'enguany s'han rebut 1900 propostes de 140 països.

L'objectiu d'SmileUrbo és gestionar un poble que viu un moment crític. Cada jugador representa un personatge, des de l'alcalde fins a un pagès, que hauran de col·laborar tenint en compte indicadors com l'atur, el cost de vida i el medi ambient. D'aquesta manera, s'avança en el joc.

El jurat del World Summit Youth Award ha destacat que el joc “és una excel·lent eina per ensenyar a prendre decisions equilibrant el benefici personal i el comunitari". La creadora del joc, Alesksandra Zemke, polonesa establerta a Barcelona, es va inspirar en un cas real, el del poble polonès d'Osiek que desprès de l'època comunista va haver d'arribar a consensos per a poder garantir el seu desenvolupament econòmic.

El World Summit Youth Award, dirigit a joves emprenedors, vol combatre les injustícies socials a través de les noves tecnologies. És un certamen que premia iniciatives que promouen els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, establerts l'any 2000 per lluitar contra la pobresa, les desigualtats i la degradació mediambiental.