La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 98_ 29 novembre-5 desembre 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • A Televall necessiten un formador

Al telecentre de Ribes de Freser, Televall, cerquen un formador/a per portar els temes de formació al telecentre. Ha de ser una persona amb experiència en formació tant d'adults com de nens en informàtica, pàgines web, multimèdia, etc. Preferible experiència en telecentres. El perfil que cerquen és d'algú amb titulació universitària en magisteri, informàtica, comunicació audiovisual, etc. Aquesta persona haurà de disposar de vehicle propi i haurà de traslladar la seva residència a la Vall de Ribes. S'ofereix un contracte per a dos anys superat un període inicial de prova.

Els interessats/des hauran de contactar amb Joaquim Roqué.

Televall
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Estadístiques d'ús de setembre del 2004

Aquest és el resum de dades després d'haver recollit i sumat les estadístiques d'ús dels telecentres corresponents al  mes de setembre:

Respecte dels mesos anteriors hi ha un descens important d'usuaris, d'usos i  les hores totals d'ús. Pel que fa als nous carnets emesos es mantenen en xifres molt similars, però confirmen la davallada que va començar el mes d'abril, després que el mes de març arribés a un nombre màxim de 126 nous carnets. Els mes d'abril se'n van emetre 122; el maig, 84; i a partir de juny al voltant dels 62 carnets mensuals.

Mesos Setembre
Nombre de nous usuaris registrats durant aquest mes 380
Nombre total d'usuaris 4.339
Nombre total de nous carnets emesos aquest mes 62
D a d e s   a c u m u l a d e s Usos Hores
11.226 9.835

Pel que fa a la distinció d'usos, aquest és el quadre corresponent al mes de setembre. Com es pot apreciar, el teletreball representa encara un percentatge reduït de l'activitat dels telecentres: un 6,17% dels usuaris, tot i que la utilització que fan de les instal·lacions del telecentre representa el 13.02% de l'activitat total.

Dades acumulades Usuaris Usos Hores
Connectivitat 3.597 9.070 7.991
Escolars o universitaris 352 1181 952
Teletreball i activitats econòmiques 222 547 572
Formació 142 408 322
TOTAL 4.313 11.206 9.837
  • Comiat i retorn

Des del 25 de novembre tornem a comptar amb la Sandra a l'OTC després d'haver finalitzat la seva baixa de maternitat. Com ja sabeu, la Sandra va ser substituïda durant els mesos de baixa per la Laia, que el 24 de novembre va finalitzar la seva estada entre nosaltres.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • El Govern Basc impulsa la IT Txartela, un sistema per acreditar coneixements en TIC 

L'ECDL té una alternativa al País Basc, promoguda pel Govern d'aquesta comunitat autònoma. Es tracta de la IT Txartela, un sistema d'acreditació de competències en TIC que té dos objectius: motivar els ciutadans a l'aprenentatge del funcionament de les eines informàtiques bàsiques i Internet; i disposar d'un mètode d'avaluació i acreditació que ajudi les empreses en els processos de selecció de personal.

La IT Txartela es basa en 30 mòduls de certificació, repartits entre Windows, Ofimàtica, Linux i OpenOffice. Els telecentres de la xarxa pública KZGunea són centres examinadors, la matriculació és gratuïta i es pot fer via web. La certificació dels coneixements i l'homologació dels centres és a càrrec de l'ESI (European Software Institute), una fundació creada l'any 1993 per la Comissió Europea amb el suport del Govern Basc.

IT Txartela
 

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • Reproductors MP3 (i WMA)

N’hi ha de moltes menes i preus, però fa temps que van evolucionant cap a aparells petits, molt manejables i, a més, multifuncionals. Com que no tenen elements mòbils necessiten poca energia i, en canvi, van creixent de capacitat, que arriba ja fins a 1 GB. Per als usuaris dels nostres telecentres poden tenir diverses utilitats, una de les quals, evidentment, és la de caràcter lúdic, associada a la reproducció dels fitxers de música digital i a la conversió directa de la música de CD a fitxers MP3 o WMA. Però fixant-nos en alguns reproductors recents com, per exemple, el MuVo Micro N200, de Creative, les possibilitats d’utilització són molt més àmplies. D’una banda també són sintonitzadors de FM –de qualitat notable, segons el comentaristes- un element que encara pot situar-se dins de les característiques lúdiques. Però igualment es poden fer servir com a discos USB i com a enregistradores de veu, de gran utilitat pràctica en entrevistes, reunions, conferències, o per enregistrar fàcilment comentaris o impressions personals.

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Next.05

Dia 1 de desembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Sota el lema "Economia i intel·legència per a la innovació", 10 experts parlaran sobre el futur immediat de l'economia de la innovació. [+ info]

  • 12a Reunió general de telecentres

Dia 21 de desembre al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà,  Montblanc.

  • 4º Congreso de Telecentros y Redes de Telecentros

Dies 24 i 25 de febrer a Saragossa. Organitzat per l'Instituto Tecnológico de Aragón. Amb la finalitat d'intercanviar experiències i coneixements, establir col·laboracions de treball i fomentar la creació de xarxes de cooperació que millorin l'operativitat dels telecentres. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::