La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 97_ 22-28 novembre 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Programa de formació dels telecentres per al proper mes de desembre

Aquesta és la formació programada per al proper mes de desembre que ens heu enviat des dels telecentres:

- Telecentre de l'Alta Ribagorça (el Pont de Suert)

Introducció a Internet (monogràfic) (3 edicions)
Internet i Intranet. Navegació i Web. Cercadors. Correu electrònic. Foros i Chats. Temes de seguretat.
Durada: 6 hores. Dates: 29 de novembre i 1 de desembre (de 20:00 a 23:00), 13, 15 i 17 de desembre (de 15:00 a 17:00), 15 i 17 de desembre (de 18:00 a 21:00). Preu: 12,00 € (50% descompte estudiants i menors 30 anys).

Presentacions en Power Point (monogràfic)
Entorn Power Point. Creació de presentacions. Plantilles. Efectes de transició i animació.
Durada: 6 hores. Dates: 20 i 22 de desembre de 18:00 a 21:00. Preu: 12,00 € (50% descompte estudiants i menors 30 anys).

- Telecolòni@ (Cal Pons, Puig-Reig)

Textos per ordinador
Iniciació al tractament de textos amb Microsoft Word (informació aplicable a altres programes de text).
Durada: 12 hores. Dates: De l'1 al 22 de desembre. Dimecres i divendres de 19:00-21:00. Preu: 15 €.


- Telejet (Olot)

Tràmits per internet: compres, cat356...
Compra per Internet, subasta les teves coses, consulta el teu compte o el telèfon, demana hora al metge....
Durada: 3 hores. Dates: 14 i 16 de desembre de 19:30 a 21:00. Preu: 21,60 € (17,28 € amb carnet XTC).

 • Les Terres de l'Ebre aposten pels continguts web amb programari lliure

El proper 11 de desembre, la Comunitat de Programari Lliure a les Terres de l'Ebre realitzarà un taller formatiu per fer difusió del potent gestor de continguts web (CMS) Mambo entre els usuaris interessats. L'objectiu és la realització d'explicacions pràctiques sobre la instal·lació i la configuració de tot el programari necessari per poder utilitzar aquest sistema gestor de continguts web en la realització de llocs web a Internet.

El taller tindrà lloc a la seu comarcal del Telecentre de la Ribera d'Ebre,
la web del qual [www.riberaebre.org/telecentre] ja està funcionant amb aquest tipus de programari. L'horari serà de 10.30 a 13.30 h i es comptarà
amb la presència d'informàtics de les diferents comarques de l'Ebre que
exposaran els seus coneixements i experiències, intentant animar així a 
quèla resta d'usuaris l'utilitzin.

Entre els temes que es tractaran destaquen: la instal·lació en GNU/Linux i 
en Windows de cada programari per separat, explicació de l'eina XAMPP d'automatització de tasques d'instal·lació, explicació sobre com utilitzar Mambo i les potencialitats que té, i un torn de precs i preguntes sobre els
diferents temes.

Per inscriure's al taller cal enviar un correu electrònic a telecentre@riberaebre.org  o presentar-se al telecentre el mateix dia.

Organitza: Comunitat de Programari Lliure de les Terres de l'Ebre i
Telecentre de la Ribera d'Ebre
Col·labora: Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya -Delegació Terres de l'Ebre i Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

 • Festa de l'Oli a la Fatarella

Des del Telecentre de la Fatarella la Magda Aubà ens fan un suggeriment ben saborós i atractiu per al proper 5 de desembre. Ens conviden a gaudir de la 6a Festa de l'Oli, que inclou una mostra de productes artesanals i tradicionals, i unes jornades gastronòmiques que tindran lloc també els dies 4 i 6.

El programa d'actes inclou demostracions, degustacions, jocs tradicionals, rutes guiades, una mostra de folklore de les Terres de l'Ebre, una sortida ciclista i un col·loqui oleícola.

Una proposta ben interessant per conèixer la Terra Alta i la seva gastronomia.

Més informació: www.lafatarella.altanet.org
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • La formació dels telecentres al setmanari_XTC

En aquest setmanari publiquem la programació de formació del proper mes de desembre que ens heu enviat des dels telcentres. Si detecteu que falta algun curs, no dubteu a fer-nos-ho saber i sortirà en el proper número.

Per poder difondre l'oferta formativa del mes de gener a través del setmanari, us demanem que de seguida que la tingueu programada ens la envieu.

 • Preguntes en l'apartat "Recursos"

Sovint en aquest apartat fem preguntes o demanem opinions als dinamitzadors. Per exemple la setmana passada demanàvem si algun dinamitzador coneixia els sistemes GPS. No hem tingut cap resposta. Realment ningú no és capaç d'explicar com funciona un GPS? Ningú no s'ha trobat amb la petició d'algun usuari del telecentre perquè li expliqui?

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • El pressupost de la STSI per al 2005 s'incrementa en un 7,39%

La Secretaria de Telecomunicacions comptarà per al 2005 amb un pressupost de gairebé 17 milions d'euros. L'objectiu general de les accions incloses és promoure l'ús de les TIC en el marc d'una acció conjunta per evitar l'anomenada fractura digital, ja sigui a nivell social, territorial i lingüístic.

D'aquest pressupost, una dotació de 3 milions d'euros està adreçada al Pla de Continguts, que té per objectiu dissenyar un programa de formació bàsica en l'ús de les TIC i altres actuacions d'estímul i difusió, com ara l'impuls de les comunitats digitals i la potenciació de la Xarxa de Telecentres de Catalunya, entre d'altres. També cal destacar les actuacions de promoció del programari lliure, en el marc de LaFarga.org. En coordinació amb els sectors implicats, es volen impulsar experiències pilot d'implantació de programari lliure, tant dins de la pròpia Generalitat com en altres administracions.

Notícia
Dossier de premsa [DURSI]

 
 

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Un cercador de treballs tècnics, científics i acadèmics

La factoria Google no para. I ara acaba de llançar un cercador especialitzat en temàtiques tècniques, científiques, acadèmiques, etc. que pot ser de gran utilitat per a un sector concret d'usuaris dels nostres telecentres: els universitaris, que sovint han de localitzar articles tècnics, tesis publicades, etc. Hem fet la prova amb la recerca d'algunes entrades que estan relacionades amb alguns telecentres de la xarxa. Per exemple: amb el topònim "Serinyà" (prop de Banyoles) el cercador localitza de seguida una sèrie d'estudis sobre els jaciments paleolítics del poble relacionats amb l'home de Neandertal. Fent recerca amb el nom "Eduald Carbonell" apareixen tota una pila de treballs d'aquest gran investigador que és de Ribes de Freser. Introduint la paraula "Gandesa" surten des de les ressenyes de treballs sobre la batalla de l'Ebre fins a tesis sobre l'ecologia dels llevats en les fermentacions vinícoles dels cellers de la Terra Alta. I amb la paraula "Montblanc" surten des de treballs botànics a les publicacions històriques del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. 

Es tracta, doncs, d'una nova eina que haurien de conèixer els estudiosos o universitaris que fan qualsevol tipus de treball o de recerca. I des dels telecentres podem ajudar a difondre-la.

http://scholar.google.com
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Next.05

Dia 1 de desembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Sota el lema "Economia i intel·legència per a la innovació", 10 experts parlaran sobre el futur immediat de l'economia de la innovació. [+ info]

 • Jornada sobre la conciliació de la vida familiar i laboral a les empreses de Catalunya

Dia 3 de desembre al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (Solsona) s'organitza una jornada sobre conciliació de la vida familiar i laboral a les empreses de Catalunya. [+ info]

 • 12a Reunió general de telecentres

Dia 21 de desembre al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà,  Montblanc.

 • 4º Congreso de Telecentros y Redes de Telecentros

Dies 24 i 25 de febrer a Saragossa. Organitzat per l'Instituto Tecnológico de Aragón. Amb la finalitat d'intercanviar experiències i coneixements, establir col·laboracions de treball i fomentar la creació de xarxes de cooperació que millorin l'operativitat dels telecentres. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Lliurex [ www.lliurex.net/valencia/que_es.htm ] Projecte d'introducció de les TIC basades en programari lliure en el sistema educatiu de la Comunitat Valenciana

 • Telework!Va [ www.teleworkva.org ] Programa de promoció del teletreball a l'estat de Virgínia (EUA)

 • Washington Metropolitan Telework Centers [ www.wmtc.org ] Telecentres de la regió metropolitana de Washington: Maryland, Virginia, Washington DC, West Virginia

TELECENTRES

::::

::::