La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 96_ 15-21 novembre 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Els alumnes dels tallers d'ocupació de la Ribera d'Ebre descobreixen la informàtica al telecentre

Els setze alumnes del taller d'ocupació de la Ribera d'Ebre han finalitzat avui al telecentre comarcal un curs de 14 hores de durada d'introducció a la informàtica (Windows, Word i Internet). Bona part dels participants en aquesta activitat han tingut el seu primer contacte amb la informàtica i els ordinadors. El curs continuarà més endavant amb un bloc de sessions de setze hores de durada per aprofundir en els coneixements adquirits fins ara.

El taller d'ocupació de la Ribera d'Ebre es va iniciar oficialment el 27 de setembre passat. Està dividit en dos mòduls: un de cuina i un altre de jardineria, i forma un total de 16 aturats de la comarca (8 per mòdul) en els oficis de cuiner i jardiner. L'activitat tindrà una durada de dotze mesos.

Notícia completa [CC Ribera d'Ebre]

  • La STSI organitza un curs en línia per a dinamitzadors de la Xarxa de Telecentres

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha organitzat el primer curs bàsic per a dinamitzadors de la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

El curs, impartit per l'entitat Associació per a Joves TEB, es desenvoluparà telemàticament entre el 22 de novembre i el 12 de desembre de 2004 utilitzant l'entorn Moodle, una plataforma d'ensenyament en línia basada en programari lliure. El període d'inscripcions ja és obert i finalitza el dia 21 de novembre.

El curs bàsic en línia de dinamitzadors de telecentres tindrà una durada estimada de 10 hores lectives i, gràcies al seu caràcter virtual, l'alumne podrà organitzar el temps de seguiment segons les seves circumstàncies. Personal preparat farà de tutor que orientarà l'alumne i vetllarà perquè el curs tingui un caràcter participatiu i de treball en xarxa, utilitzant recursos com ara un fòrum de debat.

Curs de dinamitzadors
Notícia [Lafarga.org]
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • L'OTC participa en la jornada "E-treball, nous sistemes de treball i noves tecnologies"

El passat dijous dia 18 Josep Camprubí, coordinador de l'OTC va participar en la jornada "E-treball, nous sistemes de treball i noves tecnologies" organitzada per Pauta Formació a Corbera de Llobregat. Josep Camprubí va fer una presentació dels centres de teletreball i dels serveis que ofereixen.

Els altres ponents de la jornada van ser: Lucio Villasol, cap de l'àrea de Projectes de Localret; David Jiménez, cap de l'àrea d'Internet de PIMEC; Jordi Gutiérrez, coordinador de la federació sindical TRADE-CCOO; Ramon Soler, director de Central del Teletrabajo; Xavier Casares, director de Servijob; Miquel Bonet, conseller de Select Recursos Humanos.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • La Fundació Universitat Politècnica de Catalunya posa en marxa un Postgrau en Programari Lliure

La Fundació Universitat Politècnica de Catalunya posa en marxa durant el present curs acadèmic la primera edició del Programa de Postgrau en Programari Lliure. Aquest Postgrau compta amb la col·laboració i el patrocini de T-Systems, de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i de la Regidoria de la Ciutat del Coneixement de l'Ajuntament de Barcelona. Aquestes institucions han posat a l'abast de les persones interessades en realitzar el Postgrau, una línia de beques i ajudes a l'estudi, que podreu consultar en l'apartat corresponent a informació general.

L'objectiu del postgrau és que els participants que realitzin aquest programa siguin capaços de:

- Aplicar les tècniques i les eines de desenvolupament de software usades en els projectes de codi obert.

- Prendre decisions tenint en compte les implicacions legals i organitzatives dels entorns de Programari Lliure.

- Aplicar models de negoci exitosos amb les tecnologies de programari lliure.

Fundació UPC
 

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • Sistemes GPS

És conegut que GPS vol dir Global Position System i que es tracta d'un aparell que calcula la posició exacta d'un observador damunt d'un mapa per mitjà de càlculs basats en senyals de ràdio emesos per diferents satèl·lits. Aquest estri, sorgit inicialment de la tecnologia militar, s'està popularitzant ràpidament i avui es veu incorporat a sistemes de navegació instal·lats en cotxes, a ordinadors personals i fins i tot a agendes electròniques del tipus PDA.

Els GPS poden tenir moltíssimes aplicacions des del control de flotes de vehicles, per exemple, a finalitats lúdiques com el seu ús en esports d'aventura. Precisament, en un telecentre en què tenen molta importància aquests esports d'aventura, es va presentar fa poc la petició de fer un curset sobre l'ús dels sistemes GPS. Dues preguntes als dinamitzadors: altres telecentres han rebut peticions semblants ? Algú té coneixements en aquesta matèria de manera que pugui orientar l'organització d'un curs sobre el tema?

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Presentació de Firefox 1.0 en català

El 19 de novembre a les 5 de la tarda a la Facultat d'Informàtica de Barcelona (Edifici B6, Campus Nord UPC)  [+ info]

  • I Jornada de Programari Lliure de la Garrotxa

El 20 de novembre a l'Institut d'Ensenyament Secundari Bosc de la Coma d'Olot. Conferències, xerrades, tallers, exposició...  [+ info]

  • Telecom I+D 2004

Del 23 al 25 de novembre a la seu del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Madrid). Jornada sobre els darrers avenços en matèria de telecomunicacions i societat de la informació. [+ info]

  • 12a Reunió general de telecentres

Dia 21 de desembre al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà,  Montblanc.

  • 4º Congreso de Telecentros y Redes de Telecentros

Dies 24 i 25 de febrer a Saragossa. Organitzat per l'Instituto Tecnológico de Aragón. Amb la finalitat d'intercanviar experiències i coneixements, establir col·laboracions de treball i fomentar la creació de xarxes de cooperació que millorin l'operativitat dels telecentres. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::