La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 95_ 8-14 novembre 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • L'Infocentre organitza un nou curs d'ofimàtica avançada

L'Infocentre, conjuntament amb la Federació de Cooperatives, organitza un curs d'ofimàtica avançada. Aquest curs, adreçat preferentment a pagegos, és la continuació de un curs ja realitzat l'anterior any i té com a objectius donar les eines de treball i coneixements avançats en tots allò que representi la tasca administrativa del sector rural; utilització de processadiors de textos per realitzar cartes, documents, informes, etc., utilització de full de càlcul, per realitzar factures, gràfics i estadístiques i finalment treballar amb base de dades per gestionar clients.

El curs té 16 places i per suplir la manca d'ordinadors s'ha subcontractat una empresa externa que portarà, temporalment, els ordinadors a l'Infocentre.
El curs té una durada de 40 hores, i es realitza els dilluns, dimecres i
divendres de 19 a 22 hores.

http://www.sta-barbara.org/infocentre
infocentre@sta-barbara.org

 • El Telecentre del Pallars Sobirà ofereix un ampli programa de formació

El Telecentre del Pallars Sobirà (Sort) ha programat els següents cursos i tallers. A la secció d'activitats de la web del telecentre, hi ha tota la informació al respecte.

- Curs d'iniciació a internet per a aturats (82 hores)
- Curs d'iniciació a internet per a persones ocupades (46 hores)
- Curs de disseny de pàgines web per a persones ocupades, preferiblement autònoms (44 hores)
- Taller Empresa familiar (18/11, tarda)
- Taller Marqueting i vendes (26/11, de 10 a 14 hores)
- Variables psicologiques i èxit empresarial (29/11, matí i tarda)

La preinscripció es pot fer via fax o directament des de la web del telecentre. El telèfon és el 973 620 107 (Olga Cuevas) i l'horari:

Dilluns i dimecres: de 9 a 15 hores
Dimarts i dijous: de 9 a 15 i de 16 a 20 hores
Divendres: de 9 a 14.30 hores

http://pallarssobira.ddl.net/telecentre
telecentre@pallarssobira.ddl.net
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • 12a Reunió general de telecentres

Per qüestions organitzatives i per facilitar la presència de Ramon Barlam, cap de l'àrea de Societat del Coneixement de la STSI, la 12a Reunió general de telecentres es farà a Montblanc (Conca de Barberà) el dia 21 de desembre. Apunteu-vos-ho a les vostres agendes.

 • Reunió de la Comissió de la Borsa

El proper dia 17 de novembre a les 10 del matí tindrà lloc una reunió de la Comissió de la Borsa. Aquesta vegada es farà a Barcelona, a la seu de la Secretaria de Telecomunicacions. 

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Presentació del Firefox en català

La sortida del Firefox 1.0 (vegeu la secció de Recursos) se celebra arreu del món amb festes i trobades. A Catalunya l'esdeveniment tindrà la seva celebració el 19 de novembre a les 17.00 a la Facultat d'Informàtica de Barcelona, amb una presentació i demostració de la versió en català.

El Firefox és el navegador de nova generació de Mozilla, amb moltes característiques que permeten una navegació més ràpida, eficient, segura i també amb un alt grau de personalització per a l'usuari. La versió en català és traduïda per Softcatalà i pot baixar-se des de la pàgina del projecte en català.

L'acte comptarà amb la participació de Martí Crespo, director de Nosaltres.com, que parlarà de la presència del català a la xarxa.

Notícia [Softcatalà]
 

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Firefox

En el camí cap a la popularització del programari lliure ha estat notícia a tot el món aquests dies el llançament de Firefox 1.0 el nou navegador del projecte Mozilla que ja és possible de descarregar. El Firefox supera els problemes de virus i seguretat que arrossega l’Explorer, limita el consum de recursos informàtics, controla bé les finestres de publicitat emergent, etc. Es pot descarregar en versió en català a:

www.softcatala.org/projectes/mozilla/#firefox

Per cert que a la pàgina original de Mozilla: www.mozilla.org/products/firefox podeu veure a l’angle superior de la dreta que la versió que surt inicialment per descarregar és la catalana i que s’ha de clicar a “Other Systems and Languages” per descarregar el programari en 17 idiomes més.

Com que als nostres telecentes sempre hi ha dinamitzadors que estan molt al dia, segurament alguns ja s’han descarregat el nou navegador i que ja l’han provat. Però potser a algú li ha passat per alt que es poden descarregar també tota una colla de recursos o extensions que complementen o arrodoneixen les prestacions de Firefox 1.0. En trobareu una bona colla, amb indicació de tot el que cada extensió aporta de nou a: 

Extensions del programa

:::::::: AGENDA ::::::::

 • II Congrés Online de l'Observatori per a la Cibersocietat

Del 2 al 14 de novembre. Debat, reflexió i anàlisi: Cap a quina societat del coneixement? Amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i la Diputació de Barcelona.  [+ info]

 • SIMO 2004

Del 9 al 14 de novembre al Parque Ferial Juan Carlos I de Madrid. Fira internacional d'informàtica, multimèdia i telecomunicacions. [+ info]

 • I Jornada d'Internet amb el Linux i ordinadors vells

Dia 13 de novembre a Sant Boi del Llobregat. 10 hores ininterrompudes de connexió ràpida a Internet gratuïta amb 10 ordinadors de segona mà i un servidor Linux. [+ info]

 • IST 2004 Event

Del 14 al 17 de novembre a la Haia (Països Baixos). La gran conferència anual sobre noves tecnologies i societat de la informació que organitza la Comissió Europea. [+ info]

 • Jornada Tècnica sobre el Teletreball

El 18 de novembre a Corbera de Llobregat. A càrrec de Pauta Formació en col.laboració amb el Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Corbera. L'acció s'emmarca dins del Pla d'Acció de Pactes Territorials del Baix Llobregat [+ info]

 • Presentació de Firefox 1.0 en català

El 19 de novembre a les 5 de la tarda a la Facultat d'Informàtica de Barcelona (Edifici B6, Campus Nord UPC)  [+ info]

 • Telecom I+D 2004

Del 23 al 25 de novembre a la seu del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Madrid). Jornada sobre els darrers avenços en matèria de telecomunicacions i societat de la informació. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::