La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 92_ 18-24 octubre 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Cursos en marxa al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà

El Centre Telemàtic de la Conca de Barberà ha organitzat tres cursos d'informàtica per a adults (word, Internet i correu electrònic) amb una durada de tres mesos:

Horaris: dimecres de 15 a 19 hores, dimecres de 19 a 21 hores i dijous de 10 a 12 hores

El CTC també ofereix a les entitats de la comarca les seves instal·lacions. Actualment un total de 8 grups estan impartint classes al Centre Telemàtic per als seus usuaris.

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà

 • El Telecentre del Pallars Sobirà busca professors

El telecentre del Pallars Sobirà busca persones interessades a fer de professors. El telecentre té previst organitzar bastants cursos a diferents llocs de la comarca i necessita professors per poder impartir les diferents matèries.

Properament tindrà lloc un primer curs d'iniciació a la informàtica i a internet dirigit a aturats. El termini d'inscripció acaba el 21 d'octubre. Per a més informació podeu trucar al telecentre (973 620 107).

Telecentre del Pallars Sobirà
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Ajuts per a projectes de formació en TIC

La STSI promou una convocatòria d'ajuts per a desenvolupar projectes de formació en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació a Catalunya. Els cursos han d'anar dirigits principalment als col·lectius que més dificultats tenen per a accedir i utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació

Els ajuts seran d'un import màxim de 10.000 euros, que es podran concedir per l'import total o parcial sol·licitat. El termini de presentació es va obrir el dia 16 d'octubre i es tanca el 16 de novembre.

Convocatòria [DURSI]
Nota de premsa [DURSI]
Anunci [DOGC]

 • Convocatòria de subvencions per a plans d'ocupació

El Departament de Treball i Indústria ha obert una nova convocatòria de subvencions per a l'any 2004 per al desenvolupament de projectes destinats a la contractació de treballadors aturats dins el marc dels plans d'ocupació. Aquesta disposició recull la possibilitat de presentar dins del termini de 15 dies, sol·licituds per a l'aprovació de nous plans a l'empara de les noves condicions, executables fins a 30 de juny de 2005 sempre que les actuacions s'inicien abans d'acabar aquest any.

Anunci [DOGC]

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Resultats de l'Inventari TIC 2003

La Secretaria de Telecomunicacions i el consorci Localret han fet públics els resultats de l'Inventari TIC 2003. Ja està disponible en les webs respectives el document PDF amb els resultats de l'Enquesta sobre l'adopció de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'administració local catalana, realitzada per aquestes dues institucions amb la participació de 457 ajuntaments.

Les principals dades que es desprenen de l'estudi són les següents:

- Percentatge d'inversió en TIC sobre els pressupostos globals: 1,6%
- Accés a Internet: 95,5%
- Accés amb banda ampla: 51,8%
- Web pròpia: 56,3%
- Intranet: 16%
- Ús regular d'Internet pels treballadors de l'administració: 23,6%
- Percentatge d'ordinadors connectats a Internet: 84%
- Treballadors que han rebut formació en TIC: 21,2%

Resultats de l'Inventari TIC 2003 [PDF]
 

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Fer recerques Google al propi ordinador

Goggle acaba de fer pública una eina de gran utilitat pràctica que resol un problema molt habitual. Tothom té en el seu ordinador personal una gran quantitat d'informació (fitxers de text, fulls de càlcul, correus electrònics, presentacions, pàgines internet, fotografies, etc.) Aquesta informació té formats diversos i augmenta de volum de manera molt ràpida. Les cerques a través del sistema operatiu són complexes i lentes. I les que es poden fer més fàcilment són parcials (correus electrònics, etc.) Per tant, trobar tots els fitxers que es refereixin a un tema concret, sobretot si tenen diversos formats i si fa un cert temps de la seva creació, no és gens fàcil.
Una solució realment interessant d'aquest problema és "Google Desktop Search", que fa una cerca a l'interior del nostre ordinador de la mateixa manera i amb la mateixa rapidesa amb què es fan les habituals cerques Google a internet.

Es tracta de carregar una petita utilitat que trobareu a http://desktop.google.com. Un cop carregada i executada veureu que l'ordinador comença a indexar els documents que conté. Us en podeu despreocupar i anar fent qualsevol altra feina perquè la indexació es va fent tota sola en els moments que no fem treballar l'ordinador. Acabada internament la indexació veureu que a la banda dreta de la barra de tasques s'ha afegit la icona del Google Desktop Search. Clicant-la s'obre la imatge habitual de Google i ja podreu fer immediatament la recerca sobre el vostre ordinador.

Només podríem fer un retret a la nova eina: hem comprovat que no fa recerques sobre el correu de Mozilla. Esperem que sigui perquè es tracta d'una versió beta i que en el futur actuarà sobre tot tipus de programes.

Google Desktop

:::::::: AGENDA ::::::::

 • 3a Setmana de les Noves Tecnologies per a Tothom

Del 18 al 24 d'octubre a Mataró. Conferències, tallers, activitats lúdiques, cinema, concursos, debats, etc. Organitzat per l'Ajuntament de Mataró. [+ info]

 • Setmana Digital a Vic

Del 25 al 31 d'octubre a Vic. Conferències, concursos, tallers, taules rodones, espectacles, etc. Organitzat per l'Ajuntament de Mataró. [+ info]

 • II Congrés Online de l'Observatori per a la Cibersocietat

Del 2 al 14 de novembre. Debat, reflexió i anàlisi: Cap a quina societat del coneixement? Amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i la Diputació de Barcelona.  [+ info]

 • IST 2004 Event

Del 14 al 17 de novembre a la Haia (Països Baixos). La gran conferència anual sobre noves tecnologies i societat de la informació que organitza la Comissió Europea. [+ info]

 • Telecom I+D 2004

Del 23 al 25 de novembre a la seu del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Madrid). Jornada sobre els darrers avenços en matèria de telecomunicacions i societat de la informació. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Literature Review for the Telecentre 2000 Study
  [ www.communitysa.org.za/T2000LitRev.htm ] Història, definició, models de telecentres, molts enllaços i bibliografia

 • Association e-Développement - AEDEV [ www.aedev.org ] Organització que promou l'ús de les noves tecnologies en els països del sud

 • Télétravail et e-Travail. État des lieux et enjeux
  [ http://perso.wanadoo.fr/proposition/journee-teletravail/CDC_Teletravail_V16.pdf] Interessant estudi sobre el teletreball: tipologies, reptes, avantatges i inconvenients, etc.

TELECENTRES

::::

::::