La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 91_ 11-17 octubre 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Curs d’animacions per a web amb Flash al telecentre de la Terra Alta

El proper 18 d'octubre s'acaba el període d'inscripció per al curs "Entra al món d’animacions per a web amb FLASH" organitzat pel telecentre de la Terra Alta (Gandesa). El curs té una durada de 15 hores i es realitzarà entre el 22 i el 30 d'octubre amb el següent horari:

- Divendres 22 i 29 d'octubre de 18:00h a 21:00h
- Dissabtes 23 i 30 d'octubre de 9:30h a 14:00h

Els grups estaran formats per 11 persones que hauran de ser majors de 14 anys. El preu és de 25€ per als socis del telecentre o del PIJ, i per a la resta 20€.

Telecentre de la Terra Alta
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Estadístiques d'ús d'agost

Aquest és el resum de dades després d'haver recollit i sumat les estadístiques d'ús dels tecentres corresponents al mes d'agost:

Mes Agost
Nombre de nous usuaris registrats durant aquest mes 543
Nombre total d'usuaris 5.045
Nombre total de nous carnets emesos aquest mes 65
D a d e s   a c u m u l a d e s Usos Hores
11.343 7.509

Respecte dels mesos anteriors hi ha un lleuger descens del nombre total d'usuaris, tot i que s'ha incrementat el nombre de nous usuaris registrats (juny: 491; juliol: 516). El nombre de nous carnets emesos s'ha estabilitzat (juny: 61; juliol: 65). Les vacances d'agost s'han notat sobretot en el nombre d'usos i d'hores totals, que s'han reduït significativament. Els usos de juny van ser 13.330 i les hores 11.488. Al juliol els usos van ser 13.673 i les hores 10.068.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La STSI preseta el pla pl.ct de promoció del programari lliure

Amb presència del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà, i del secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, es va presentar divendres passat el pla pl.ct de promoció del programari lliure (PL) a Catalunya.

El pla preveu la coordinació amb els sectors implicats en el desenvolupament de programari lliure, l'impuls d'experiències pilot d'implantació del PL tant amb altres administracions com dins la pròpia Generalitat, i les accions de promoció. També es va presentar LaFarga.org, una web que combina la reflexió, el debat i la coordinació d'accions en un espai en línia i la celebració de jornades.

Nota de premsa [DURSI]
 

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • L’explosió de la fotografia digital

La Photokina, la fira més important del món en temes d’imatge i fotografia, acaba de celebrar-se a Colònia fa pocs dies. Si alguna conclusió clara es desprèn d’aquest esdeveniment, ha estat la desaparició pràcticament absoluta de la fotografia sobre pel·lícula, acompanyada, evidentment, del desplegament rapidíssim de la fotografia digital. Amb càmeres que ofereixen resolucions superiors als 7 i 8 milions de píxels, de sistema reflex i amb objectius intercanviables, la més recent fotografia digital proporciona –i en bona part supera- la qualitat de les càmeres fotogràfiques tradicionals.

Per als telecentres la fotografia digital ofereix bones oportunitats. D’una banda les imatges digitals s’integren amb facilitat en el treball habitual de dissenyadors, publicistes o creadors de webs, per exemple, i això facilita el teletreball. D’altra banda, l’interès per la captació adequada, pel tractament i per la millora de les imatges digitals farà possible convocar molts cursos de formació sobre aquest tema, que admet diversos nivells, durades i especialitzacions.

Per cert, a part de Photoshop, que és extens i complex, quin programa de tractament de la imatge recomaneu als usuaris dels telecentres? i quin programa recomaneu fer servir per localitzar i classificar els centenars d’imatges digitals que comencen a estar escampades per tots els ordinadors? Esperem correus.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Mujer, ruralidad i sociedad de la información

Dia 13 d'octubre a Valladolid. Difondre formes innovadores d'aplicació de les TIC per aconseguir l'accés de la dona al mercat de treball en la nova societat de la informació. Organitzat per l'Instituto de Desarrollo Comunitario.  [+ info]

 • 3a Setmana de les Noves Tecnologies per a Tothom

Del 18 al 24 d'octubre a Mataró. Conferències, tallers, activitats lúdiques, cinema, concursos, debats, etc. Organitzat per l'Ajuntament de Mataró. [+ info]

 • Setmana Digital a Vic

Del 25 al 31 d'octubre a Vic. Conferències, concursos, tallers, taules rodones, espectacles, etc. Organitzat per l'Ajuntament de Mataró. [+ info]

 • II Congrés Online de l'Observatori per a la Cibersocietat

Del 2 al 14 de novembre. Debat, reflexió i anàlisi: Cap a quina societat del coneixement? Amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i la Diputació de Barcelona.  [+ info]

 • Telecom I+D 2004

Del 23 al 25 de novembre a la seu del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Madrid). Jornada sobre els darrers avenços en matèria de telecomunicacions i societat de la informació. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • ANDT [ www.andt.org ] Associació Nacional per al Desenvolupament del Teletreball i la Teleformació (França)

 • Observatori per a la Cibersocietat [ www.cibersociedad.net ] Un espai per a la reflexió sobre la cibersocietat

 • Eurolinux Alliance [ www.eurolinux.org ] Coalició d'empreses comercials i associacions sense ànim de lucre a favor del programari lliure

TELECENTRES

::::

::::