La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 90_ 4-10 octubre 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Curs de disseny gràfic al telecentre de la Ribera d'Ebre

El telecentre de la Ribera d'Ebre acollirà els dies 9, 13 i 23 d'octubre un curs de disseny gràfic, en el marc del programa FESCAT - Escola Catalana de la Cultura Popular 2004-2005, del Departament de Cultura de la Generalitat.

Horari: dissabte de 9 a 14h
Places limitades (per rigorós ordre d'inscripció)
Preu: 16,00 €
Més informació i inscripcions:
Ajuntament de la Palma d'Ebre (977 81 90 64)
Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre (977 40 18 51, Oficina de Serveis a la Joventut)

Tríptic del curs [pdf]
Telecentre de la Ribera d'Ebre

 • Taller de wireless a Navàs

L'Ajuntament de Navàs (Bages) organitza de la mà de l'agrupació Navàs WiFi i en col·laboració amb el TeleColòni@ Parc Fluvial un taller de wireless per als propers 13 i 17 d'octubre en el marc de la Fira de Tardor 2004.

El Taller consta de dues jornades diferents:

- una sessió teòrica el dia 13 a les 9 del vespre a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal amb l'objectiu d'aprendre a muntar i utilitzar una xarxa sense fils.

- una sessió pràctica el dia 17 de les 11 del matí a les 9 del vespre a la plaça de l'Ajuntament (zona wireless), on es podrà utlitzar la xarxa sense fils.

Només cal portar l'ordinador i ganes de participar en l'experiència.

Tríptic del taller [pdf]
Ajuntament de Navàs

TeleColòni@
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Visita als telecentres de la Terra Alta i de la Ribera d'Ebre

El passat dimecres 6 d'octubre el coordinador de l'OTC, Josep Camprubí, va visitar el telecentre de la Terra Alta, on va mantenir una reunió amb els responsables de les seus de Gandesa, Prat de Comte i la Fatarella. Després va visitar el telecentre de la Ribera d'Ebre, on es va reunir amb els seus responsables.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Cursos lliures sobre l'ús del Wiki i l'OpenOffice en català

Dins d'un projecte d'innovació docent anomenat UniWiki, en el qual participen deu professors de la Universitat de Barcelona i la Universitat Autonòma de Barcelona, s'ofereixen cursos gratuïts de 10 hores a tothom qui vulgui aprendre a fer servir el Wiki o l'OpenOffice vinculat a carpetes web (WebDAV) per facilitar la redacció col·laborativa de documents.

- Curs d'eines informàtiques orientades a la redacció col·laborativa de documents (I): Wiki

- Curs d'eines informàtiques orientades a la redacció col·laborativa de documents (II): OpenOffice.org + Carpeta Web

Més informació sobre els cursos, formularis de pre-inscripció, etc. a la web del projecte: http://uniwiki.ourproject.org

Notícia completa [Softcatalà]
 

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • L'evolució de les PDA

Aquesta setmana volem remarcar l’evolució d’un aparell ja ben conegut i molt utilitzat. Es tracta dels diferents tipus de PDA o agendes electròniques, que han anat incorporant funcions interessants. Una PDA, avui, pot tenir tota la potència d’un ordinador de butxaca, conté unes possibilitats de programari que van molt més enllà d’una simple agenda, pot ser alhora un telèfon GSM, pot contenir un complet sistema de localització GPS, connexions Wi-fi i Bluetooth, targetes SD, reproductor de MP3, sintonitzador de FM i càmera de fotografia digital. També pot incorporar un "teclat virtual" sorprenent (en trobareu imatges a www.virtualdevices.net/Flyer.pdf) Aquesta acumulació de funcions fa que una PDA es transformi en un petit aparell extraordinàriament versàtil i molt adequat per a les actuacions professionals.

Nota: la intenció de la secció de Recursos és que hi apareguin elements d’utilitat pràctica, tant per als dinamitzadors com per als usuaris dels telecentres, que permetin aprofitar millor el desenvolupament de la Societat del Coneixement. Aniria bé que els dinamitzadors ho tinguessin en compte en els seves relacions amb els usuaris, als quals sovint poden suggerir possibilitats o aconsellar en les seves necessitats. D’altra banda és una secció oberta: recordem a tots els dinamitzadors que quan coneguin un recurs que els sembli útil ho poden comunicar a l’OTC per tal que es publiqui.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Sectores emergentes de empleo en el medio rural de Castilla y León

Dia 5 d'octubre a Valladolid. Una anàlisi d'alternatives innovadores de treball en el medi rural. Organitzat per Excellence Innova.  [+ info]

 • III Foro demostrativo de la aplicación de las nuevas tecnologías en entornos rurales

Dia 8 d'octubre a Burgos. Difondre formes concretes d'aplicació de noves tecnologies en l'àmbit rural, donar a conèixer experiències i realitzar demostracions pràctiques. Organitzat per l'associació Foro Info Rural de Castilla y León. [+ info]

 • Mujer, ruralidad i sociedad de la información

Dia 13 d'octubre a Valladolid. Difondre formes innovadores d'aplicació de les TIC per aconseguir l'accés de la dona al mercat de treball en la nova societat de la informació. Organitzat per l'Instituto de Desarrollo Comunitario.  [+ info]

 • Telecom I+D 2004

Del 23 al 25 de novembre a la seu del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Madrid). Jornada sobre els darrers avenços en matèria de telecomunicacions i societat de la informació. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Remote Work Central [ www.remoteworkcentral.com ] Empresa proveïdora de serveis per al teletreball

 • Télétravailler.com [ www.teletravailler.com ] Portal francès amb informació i recursos sobre el teletreball

 • WIGSAT [ www.wigsat.org ] "Women in Global Science and Technology". Dona i noves tecnologies.

TELECENTRES

::::

::::