La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 9_ 22-28 juliol 2002 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Inauguració del Telecalm, el telecentre de Sant Hilari Sacalm

El passat dimarts dia 23, a les 2 del migdia, va tenir lloc la inauguració del Telecalm, el telecentre de Sant Hilari Sacalm. L'acte va estar presidit pel Sr. Jordi Grifoll, secretari general del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i l'alcalde de Sant Hilari, Sr. Robert Fauria.

El telecentre té un emplaçament cèntric, a la planta baixa de la Casa de Cultura de Sant Hilari, i disposa d'unes instal·lacions distribuïdes en tres àrees independents: punt d'accés a internet, zona de formació i una àrea de teletreball. Compten amb 14 ordinadors (1 i Mac), connexió ADSL de 2 Mbps, escànner A3, impressora làser, etc.

L'horari serà inicialment de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

Dades de contacte del Telecalm:

- Tècnic: David Gubern
- E-mail:
telecalm@santhilari.org
- Telèfon: 972 868 444
- Fax: 972 868 976
- Adreça: Plaça Gravalosa, s/n, 17403 Sant Hilari Sacalm

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Software de gestió dels telecentres

El telecentre de Berga ha desenvolupat un software de gestió d'usuaris del telecentre. L'OTC està estudiant la possibilitat que aquest software es pugui completar per cobrir totes les necessitats dels telecentres que el vulguin utilitzar.

La utilització d'aquest o de qualsevol altre software de gestió és independent de la implantació del carnet d'usuari de la XTC que serà unificat i es començarà a implantar a partir del setembre.

 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Nova oferta d'internet via satèl·lit en zones rurals

La companyia Cisco Systems, el proveïdor de serveis internet via satèl·lit Satlynx i l'operador de banda ampla SKN (resultat de la fusió de SkyPoint i Neo), han arribat a un acord per estudiar i promoure l'accés sense fils a internet de banda ampla via satèl·lit a zones rurals de tot l'Estat.

La solució tecnològica combina l'accés sense fils 802.11b i el satèl·lit de banda ampla (BBI). Instal·lant un sistema BBI i una antena Aironet (Cisco) es proporcionen fins a 8 Mbps de baixada i 2 Mbps de pujada. Els serveis finals donarien una velocitat de 256 Kbps i 128 Kbps. El servei està pensat per a pymes, centres educatius, telecentres i instal·lacions municipals de zones rurals.

+ llegir la notícia [Noticias.com, 24/07/02]

 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • 3a reunió general de telecentres

Dimarts dia 17 de setembre al telecentre de Sant Bartomeu del Grau. Apunteu-ho a l'agenda abans de marxar de vacances.

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

  • Telecentre Biaizpe [ www.biaizpe.net ] Telecentre d'Irurtzun (Navarra). En funcionament des de 1998. 

  • Infonomia [ www.infonomia.com ] Publicació electrònica sobre l'evolució i les tendències de les NTIC. Dirigida per Alfons Cornella

  • Work-Global [ www.work-global.com ] 150 teletreballadors en actiu a les remotes Illes Hèbrides (Escòcia). Una mostra excel·lent de les possibilitats del teletreball.

 

TELECENTRES

::::

::::