La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 87_ 13-19 setembre 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • 11a Reunió General de Telecentres

L'11a Reunió General de Telecentres tindrà lloc, com ja sabeu, el proper 21 de setembre del 2004 a Ribes de Freser. Televall serà en aquesta ocasió el telecentre amfitrió de la trobada trimestral. Aquest és l'ordre del dia previst:

ORDRE DEL DIA

11.00 – Trobada a l’Ajuntament de Ribes de Freser (plaça de l’Ajuntament, 3). Esmorzar.

11.30 - Benvinguda institucional a càrrec del Sr. Marc Prat, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Ribes de Freser

11.40 – Presentació de Televall a càrrec de Joaquim Roqué

12.15 – Intervenció inicial del Sr. Ramon Barlam, nou cap de l’àrea de Societat del Coneixement de la Secretaria de Telecomunicacions.

Col·loqui sobre temes fonamentals per a l’activitat dels telecentres:

- Contracte programa
- Adequació dels telecentres a la Llei de protecció de dades
- Programari lliure
- Identitat de la xarxa de teletreball en el marc de la Xarxa365

13.45 – Visita al telecentre

14.00 - Dinar

15.45 – Presentació de la web www.teletreball.net a càrrec de Laura Megías del telecentre de Sant Bartomeu del Grau. Comentaris i aportacions.

16.45 – Plans de treball 2005 (OTC)

17.00 – Temes sobrevinguts

17.30 - Final de la reunió

Televall

OTC

 • Curs d'imatge digital per a professionals al telecentre de la Ribera d'Ebre

Per a aquest proper mes d'octubre el telecentre de la Ribera d'Ebre (Móra d'Ebre) organitza un curs d'imatge digital per a professionals - Photoshop 7.0 Nivell 2.

Dates: 4, 6, 7, 11, 13, 14, 18, 20 i 21 d'octubre de 2004
Horari: de 19:30 a 21:30 hores
Places limitades (per rigorós ordre d'inscripció)
Preu del curs: 60€

Trobareu més informació a la web www.riberaebre.org/telecentre, a l'apartat de formació.

Telecentre de la Ribera d'Ebre
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Contacte amb els telecentres de Sardenya

L'OTC ha entrat en contacte amb una organització de l'illa de Sardenya (Itàlia) que promou el desenvolupament de la societat de la informació en zones rurals i de muntanya per analitzar les possibilitats de treballar conjuntament en un programa europeu Interreg. Són contactes inicials que caldrà seguir amb atenció i dels quals ja anirem informant.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • L'Infocentre acollirà el proper dissabte la segona reunió de la Comunitat de Programari Lliure de les Terres de l'Ebre

L'Infocentre acollirà el proper dissabte 18 a les 10 de matí, la segona reunió de la CPLTE (Comunitat de Programari Lliure de les Terres de l'Ebre), la reunió oberta a tothom, vol reunir a totes les persones que estiguin interessades amb la potenciació i desenvolupament del programari lliure i vulguin intercanviar experiències en aquest tipus. A l'anterior reunió, celebrada a Miravet el passat juliol, ja es van assentar les bases de la comunitat definint lels trets i els objectius principals del grup, a més de fer la màxima difusió del programari lliure a les Terres de l'Ebre.

En aquesta propera reunió es vol proposar la creació de grups de treball de cara a especialitzar i les tasques i els temes per donar resposta als problemes que representa la utilització de programari propietari i les seues alternatives. Actualment la comunitat està composta per 25 membres, la majoria dels quals són de les Terres de l'Ebre. Tot i així, esta oberta a tothom que li interesse el tema i les persones que estiguen interessades poden adreçar-se a:

http://cplte.blogspot.com

II Jornades sobre programari lliure i empresa

En aquesta adreça hi podreu trobar la informació i el programa de les Jornades, i també podreu descarregar el tríptic:

www.sta-barbara.org/jornades

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Noves eines de recerca

Acaba d’aparèixer A9 (www.a9.com) un sistema de recerca desenvolupat per Amazon i basat en tecnologia Google. La gràcia d’A9 és que retorna simultàniament les webs que contenen la referència sol·licitada, les il·lustracions gràfiques o fotografies corresponents relacionades que hi hagi a la xarxa, els llibres que tracten del tema, els fragments de vídeo que puguin existir, etc. Tota aquesta informació es pot combinar en columnes, en pàgines soles, etc. Es pot guardar un diari de les recerques que s’han fet per fer-les servir en un altre moment i també es poden fer filtres: per exemple cercar només en webs en català. (per aconseguir algunes de les prestacions l’usuari s’ha de registrar –gratuïtament- o ha d’estar ja prèviament registrat a la web d’Amazon. Es tracta d’una eina molt potent, que s’haurà d’anar analitzant per descobrir tota la seva utilitat.

www.a9.com

:::::::: AGENDA ::::::::

 • 11a Reunió General de Telecentres

El 21 de setembre a Ribes de Freser. Trobada a les 11 del matí a l'Ajuntament de Ribes.

 • European eSkills 2004 Conference

Del 20 al 21 de setembre a Thessalònica (Grècia). Estratègies per millorar les e-habilitats, la competitivitat i la creació d'ocupació. Organitzat per la Comissió Europea [+ info]

 • Optixcat 2004. Jornada de telecomunicacions de banda ampla

Del 20 al 22 de setembre a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú. Una visió de l'actual panorama de les infraestructures de telecomunicacions de banda ampla a Catalunya [+ info]

 • II Jornades sobre programari lliure i empresa

El 25 de setembre a l'Infocentre de Santa Bàrbara (Montsià). Adreçades a professionals i empresaris principalment. Aquest any el tema de xarxes serà l'element central i vertebrador de la jornada.

 • Solucions de programari lliure per a pimes

El 29 de setembre a les 18.00 a Pedreguer (Marina Alta). Programa: Panorama general del programari lliure, a càrrec de Francesc Camprubí, tècnic de CREAMA. Solucions de programari lliure per a pimes, a càrrec de Dosmar informàtica.

 • 3a Diada de les telecomunicacions a Catalunya

Dia 29 de setembre a l'hotel Fira Palace de Barcelona. Organitzat pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya. Assistència gratuïta amb inscripció prèvia obligatòria  [+ info]

 • Telecom I+D 2004

Del 23 al 25 de novembre a la seu del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Madrid). Jornada sobre els darrers avenços en matèria de telecomunicacions i societat de la informació. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Emprendedoras.com [ www.emprendedoras.com ] Comunitat virtual de dones emprenedores

 • Red Española de Desarrollo Rural  www.redr.es ] Notícies, formació, serveis, grups i xarxes de desenvolupament rural

 • La Ond@ Rural www.comunica.org/onda-rural ] Taller llatinoamericà sobre ràdio, NTIC i desenvolupament rural

TELECENTRES

::::

::::