La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 84_ 19-25 juliol 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Seminari sobre "Desenvolupament local, noves tecnologies i
  oportunitats per a les pimes" a Sant Hilari Sacalm

Dimecres 21 de juliol va tenir lloc a Sant Hilari Sacalm un seminari sobre "Desenvolupament local, noves tecnologies i oportunitats per a les pimes". Hi va intervenir com a ponent el Dr. Jack O’Herlihy, del Technological Institute of Letterkenny (Irlanda) que va donar a conèixer experiències desenvolupades a Irlanda sobre el desenvolupament de la nova economia basada en el coneixement (estratègies, lideratge, recursos). En acabat hi va haver debat i torn de preguntes. El seminari es va fer a la sala noble de l'edifici La Cooperativa (Pl. Dr. Robert s/n), de les 10 del matí a la 1 del migdia.

Programa del seminari
Telecalm

 • Campanya "L'Estatut és de tothom" als telecentres

Des del Pobl@ Pirineu e-centre ens fan arribar una proposta de cartell per fer difusió de la campanya "L'Estatut és de tothom" des dels telecentres de la XTC.

El cartell l'han rebut des de la Direcció General de Participació Ciutadana al qual han afegit el logo del telecentre de la Pobla de Segur. La mateixa Direcció General també farà arribar tríptics. La persona de contacte és la Conxita Montoro i el seu telèfon és el 93 567 68 50. Podeu descarregar el cartell que han fet al Pobl@ Pirineu e-centre clicant aquí (PDF 112 Kb).

Campanya "L'Estatut és de tothom"
pirineu-e-centre@pobladesegur.org

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • El setmanari_XTC fa vacances

A partir d'aquest número i durant el mes d'agost el setmanari_XTC fa un descans i tornarà la primera setmana de setembre. No obstant això, si teniu material per publicar envieu-lo igualment i el guardarem per als propers números.

 • Substitució de la Sandra

A partir de la setmana vinent s'incorporarà a l'OTC una nova persona que substituirà la Sandra mentre duri el seu permís de maternitat. Es diu Laia Costa i, entre altres coses, serà ella l'encarregada de demanar-vos les estadístiques d'ús.

 • Visistes a telecentres

Divendres 16 Josep Camprubí i Liliana Vialanova, de l'OTC, van visitar els telecentres de Prades Montsant (Ulldemolins, Cornudella de Montsant i Prades) i el telecentre de la Conca de Barberà, a Montblanc.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • El Mòdul de Tramitació Municipal (TRAM) de l'AOC entra en funcionament en fase pilot

EL TRAM sorgeix d'una iniciativa conjunta dels ajuntaments catalans i de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC) i té com a objectiu oferir una solució tecnològica i de gestió per a tots aquells ajuntaments que no ofereixen serveis de tramitació per Internet.

El ciutadà tindrà de moment la possibilitat de realitzar fins a 30 tràmits diferents a través de la web del seu ajuntament (si s'ha adherit al projecte TRAM) o bé directament a través de Cat365. Per als ajuntaments resulta certament interessant ja que els permet oferir un servei de valor afegit a un cost molt econòmic i sense necessitat de fer cap inversió en equipaments i programari.

L'Ajuntament de Castellar del Vallès ha estat el municipi pilot en el desenvolupament d'aquesta eina tecnològica. Al portal Cat365 o a la web de l'Ajuntament de Castellar del Vallès hi trobareu més informació.

Cat365.net
Ajuntament de Castellar del Vallès

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Les memòries USB

Les connexions USB ja fa temps que van revolucionar el sistema de relació entre els ordinadors i els seus perifèrics. El fet que tots els ordinador estiguin dotats actualment de ports USB frontals i l’aparició de la versió USB 2.0, molt més ràpida, ha consolidat clarament aquesta tecnologia. D’entre les seves moltes utilitats, en els darrers mesos s’han popularitzat ràpidament els anomenats "pen drives" o memòries USB, que compleixen les funcions dels antics disquets, amb moltíssima més capacitat i seguretat. N’hi ha de 64 fins a 512 Mb (res a veure amb els 1.4 Mb dels disquets!) i algunes incorporen elements lúdics com càmeres fotogràfiques i sintonitzadors de FM. El preu d’aquestes memòries és relativament mesurat i encara va baixant.

Les memòries USB poden ser extraordinàriament útils als professionals que treballen als telecentres perquè permeten transportar amb tota facilitat d’un ordinador a l’altre les dades que necessiten en la seva activitat.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de setembre a Barcelona. La CMSI és auspiciada per l'ONU, i tracta sobre els reptes i les oportunitats d'una societat de la informació sense exclusions. El programa de treball inclou l'elaboració d'una Declaració Universal de la Diversitat Cultural, la implementació del Pla d'acció adoptat a Ginebra 2003 i el repartiment de rols entre governs, societat civil, empreses i organismes internacionals. [+ info]

 • 11a Reunió General de Telecentres

El 21 de setembre a Ribes de Freser.

 • European eSkills 2004 Conference

Del 20 al 21 de setembre a Thessalònica (Grècia). Estratègies per millorar les e-habilitats, la competitivitat i la creació d'ocupació. Organitzat per la Comissió Europea [+ info]

 • Telecom I+D 2004

Del 23 al 25 de novembre a la seu del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Madrid). Jornada sobre els darrers avenços en matèria de telecomunicacions i societat de la informació. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Noves tecnologies per a l'Àfrica [ www.ntafrica.org ] ONG que recull material informàtic per enviar-lo a Àfrica

 • Llengua catalana. Informàtica i noves tecnologies [http://cultura.gencat.net/llengcat/informat ]  Recursos tecnològics i informàtics en català

 • Centre d'Educació i Noves Tecnologies [http://cent.uji.es/pub ] Centre de la Univesitat Jaume I que treballa en la integració de les noves tecnologies en els processos d'ensenyament/aprenentatge

TELECENTRES

::::

::::