La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 83_ 12-18 juliol 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • 11a Reunió General de Telecentres a Ribes de Freser

L'onzena Reunió General de Telecentres tindrà lloc, tal com vam quedar, a Ribes de Freser. La data, que havia quedat pendent, s'ha fixat ja per al proper 21 de setembre. Apunteu-ho en les vostres agendes. Hi assitirà, com ja sabeu, el Sr. Ramon Barlam, director de l'àrea de Societat del Coneixement de la Secretaria de Telecomunicacions.

Com a recordatori de la 10a reunió, que vam fer al Telecolòni@, aquí teniu una foto de tot el grup (hi falta el Josep Camprubí, que és el fotògraf!). Per als qui no vau poder ser-hi, la foto està feta a la porta del telecentre de l'Ametlla de Merola, on vam fer la primera part de la reunió. Després vam passar per l'antiga estació de tren de Cal Vidal, on hi ha l'Oficina d'Informació del Parc Fluvial, i després de dinar al Guixaró, van anar fins a Cal Pons, on va acabar la trobada. [Cliqueu-hi per ampliar-la].

 • Activitats d'estiu al Telejet

El Telejet (Garrotxa) organitza, conjuntament amb els telecentres de la Vall d'En Bas i Sant Joan les Fonts, tota una sèrie d'activitats de cara a l'estiu. Tots tres telecentres es promocionen conjuntament oferint les seves instal·lacions per a les següents activitats:

- Fer autoformació gratuïta per Internet: mecanografia, informàtica, anglès...
- Organitzar viatges i vacances per Internet
- Llegir diaris i revistes per Internet
- Portar pel·lícules en DVD o CD per veure-les al telecentre

La llista d'activitats estiuenques dels telecentres de la Garrotxa s'anirà ampliant més endavant.

telejet@ccgarrotxa.org

 • Presentació de Sant Bartomeu del Grau en les III Jornades de Programari Lliure de la UPC

Tal com informàvem en l'anterior setmanari, Laura Megías, dinamitzadora del Telecentre de Sant Bartomeu del Grau, va participar el passat 9 de juliol en les III Jornades de Programari Lliure de la UPC amb una ponència titulada "La migració a programari lliure de l'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau". Si esteu interessats en la presentació que va fer, podeu descarregar-la des d'aquí en format PDF.

Presentació "La migració a programari lliure de l'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau"
III Jornades de Programari Lliure
laura@telecentresbg.net 

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Pla d'actuacions 2005

Tal com vam quedar a la 10a Reunió General, l'OTC ha de recollir els plans d'actuacions previstos per al 2005 de cadascun dels telecentres de la xarxa, amb la corresponent valoració econòmica. No ha de tractar-se d'un estudi extens i detallat, sinó d'un esquema de l'activitat prevista i del que pot fer falta per portar-la a terme.

Tots vam coincidir en què l'elaboració i valoració d'aquest pla de treball global podia ser de gran interès i utilitat per continuar avançant en la definició del contracte-programa. Per tant us demanem que ens els feu arribar el més aviat possible, per tal que durant la primera setmana de setembre, a tot estirar, puguem conjuntar-los i valorar-los globalment.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La UOC "allibera" part dels materials del seu Màster Internacional en Software Lliure

La UOC ha posat a disposició de tothom, a través de la seva web,  part dels materials del seu Màster Internacional de Software Lliure. Concretament es tracta dels següents temes:

- Introducció al software lliure
- Sistema operatiu GNU/Linux bàsic
- Administració avançada del sistema operatiu GNU/Linux
- Desenvolupament d'aplicacions web
- Utilitats i eines
 
Tots aquests materials (en castellà!) es poden descarregar en versió imprimible (format pdf) i en versió editable (format tgz).

Materials del màster alliberats

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Planejadors de rutes

És conegut que els sistemes GPS (Global Positioning System) s’estan desenvolupant extraordinàriament. Però per fer-los servir cal tenir aparells i sistemes de cartografia digital que encara no té tothom. En canvi, les pàgines d’internet que permeten conèixer amb precisió l’itinerari que s’ha de fer per a qualsevol viatge són cada cop més exactes i fàcils de fer servir. I arriben a detalls sorprenents, com especificar els carrers concrets per on has de passar en sortir o arribar a qualsevol àrea urbana. En aquesta època de vacances, doncs, les webs que fan la funció de "planejadors de rutes" són de gran utilitat. N’anotem unes quantes:

- www.mobilitat.net  (especialment per rutes dins de Catalunya)
- www.viamichelin.com/viamichelin/esp/tpl/hme/MaHomePage.htm (És una de les webs clàssiques del tema. Trajectes per tot Europa, tot i que menys desenvolupats en els països de l’Est)
- www.mapquest.com/directions/europe.adp (Només per a alguns països europeus)
- www.es.map24.com  (Un “planejador de rutes” sorprenent pels detalls de la seva cartografia a tots els països d’Europa)

Com sempre: si en coneixeu més ja ens ho fareu saber.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de setembre a Barcelona. La CMSI és auspiciada per l'ONU, i tracta sobre els reptes i les oportunitats d'una societat de la informació sense exclusions. El programa de treball inclou l'elaboració d'una Declaració Universal de la Diversitat Cultural, la implementació del Pla d'acció adoptat a Ginebra 2003 i el repartiment de rols entre governs, societat civil, empreses i organismes internacionals. [+ info]

 • 11a Reunió General de Telecentres

El 21 de setembre a Ribes de Freser.

 • European eSkills 2004 Conference

Del 20 al 21 de setembre a Thessalònica (Grècia). Estratègies per millorar les e-habilitats, la competitivitat i la creació d'ocupació. Organitzat per la Comissió Europea [+ info]

 • Telecom I+D 2004

Del 23 al 25 de novembre a la seu del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Madrid). Jornada sobre els darrers avenços en matèria de telecomunicacions i societat de la informació. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Netinformes.com [ www.netinformes.com ] Recull d'informes disponibles a Internet sobre societat de la informació.

 • CTTC [ www.cttc.es ]  Centre Teconològic de Telecomunicacions de Catalunya, un centre de recerca avaçada en tecnologies de comunicacions.

 • Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i SI [www.setsi.min.es] Web d'aquest organisme del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

TELECENTRES

::::

::::