La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 82_ 28 juny-11 juliol 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Els telecentres i el nou Estatut

El Telecentre de la Pobla de Segur proposa que des de la Xarxa de Telecentres de Catalunya es prengui part en la iniciativa de participació ciutadana per reformar l'Estatut d'Autonomia, impulsada des de la Generalitat de Catalunya. Aquesta campanya, coneguda amb el nom "L'Estatut és de tothom", proposa diverses formes de participació i algunes d'elles es plantegen a través d'uns instruments relacionats amb les noves tecnologies. Les eines que es proposen són les següents:

- La primera eina és un Fòrum el qual ofereix un espai de discussió on es pot reflexionar en veu alta, posar en comú les opinions, contestar les preguntes que es plantegin o contradir aquelles afirmacions que no es comparteixen.

- La segona eina que s'ofereix és la de El Govern t'escolta on es poden fer arribar missatges directament al Govern.

- I la tercera, és el Xat amb el Govern on es pot dialogar en temps real amb els membres del Govern de la Generalitat sobre el nou Estatut.

El telecentre de la Pobla de Segur ha pres la iniciativa de destinar l'ús d'un ordinador a totes aquelles persones que vulguin participar-hi. Des de l'OTC animem els telecentres a difondre aquesta iniciativa i a engegar aquelles activitats que us semblin més oportunes.

Campanya "L'Estatut és de tothom"

  • Tallers de Bricolatge Tecnològic a Callús

Fundació Aplicació de Callús organitza durant el mes de juliol dos tallers de "bricolatge tecnològic". Del 12 al 16 de juliol Enric Ros, enginyer de la empresa GECOINSA ensenyarà com muntar una xarxa de fibra òptica, i del 19 al 23 de juliol Frederic Montpau, Pau Oliva i Toni Cervera, enginyers de la EUPMT explicaran com muntar una xarxa sense fils.

Els tallers tindran lloc a la Fundació Aplicació de 7 a 10 del vespre i estan adreçats de manera preferent a tècnics i afeccionats de petits municipis que vulguin aprendre a muntar xarxes de fibra òptica i xarxes sense fils al seu poble. Els tallers estan limitats a 15 places, preferentment per a persones
de petits municipis.

Per inscripcions i informació adreceu-vos a la Fundació Aplicació:
Telèfon: 93 693 00 16
fundacio@callusdigital.org

  • Presentació del Model Televall

Des de Televall ens han fet arribar la presentació en PowerPoint del Model Televall, que es va fer en la 10a reunió general de telecentres el passat 2 de juny al Telecolòni@. La posem a disposició de tothom perquè qui hi estigui interessat la pugui descarregar. Recordeu que si voleu més precisions sobre aquest aplicatiu podeu contactar amb els responsables de Televall.

Model Televall
Televall
vine@televall.com
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Reunió amb el nou director de l'àrea de Societat de la Informació de la Secretaria de Telecomunicacions

El proper dilluns dia 12 responsables de l'OTC mantindran una reunió amb Ramon Barlam, director de Societat de la Informació de la Secretaria de Telecomunicacions. Es tracta d'una primera trobada amb l'objectiu d'informar el nou director sobre la situació general dels centres de teletreball de la Xarxa de Telecentres de Catalunya, dels projectes que hi ha en marxa i de les expectatives de cara al futur més immediat.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Sant Bartomeu del Grau participa en les III Jornades de Programari Lliure de la UPC

Laura Megías, dinamitzadora del Telecentre de Sant Bartomeu del Grau, participa avui, divendres 9 de juliol, en les III Jornades de Programari Lliure de la UPC amb una ponència titulada "La migració a programari lliure de l'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau".

Aquestes jornades, que tenen lloc a l'Escola Universitària Politècnica de Manresa, agrupen un conjunt d'activitats, tallers, taules rodones i presentacions al llarg de quatre dies, des del 7 fins al 10 de juliol. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència d'Oriol Ferran, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

III Jornades de Programari Lliure

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • Les noves possibilitats del correu electrònic

Tothom reconeix que en pocs anys el correu electrònic ha canviat radicalment la manera de comunicar-nos amb els altres. I que en aquests moments el gran problema és l'enorme quantitat de correu spam i de virus que ens arriba cada dia a la bústia. La qüestió és què passarà amb les noves dimensions que pren el correu gratuït a partir de l'estiu (Google: 1 GB gratuït; Yahoo: 100 Mb gratuït i 2GB pagant; Hotmail: 250 Mb gratuït i 2GB amb 20 € anuals i en tots els casos amb un augment notable de la capacitat admesa per a cada correu)

Aquestes dimensions tan grans obren possibilitats que van molt més enllà de la simple conservació de milers de correus electrònics antics. Una d'elles és fer servir aquest espai gratuït com a "disc virtual" que pugui contenir centenars de fitxers de tot tipus que l'usuari podrà tenir acessibles a partir de qualsevol ordinador del món connectat a internet: des de fitxers de text a fotografies, des d'informes a llistes de preus, catàlegs, etc. Per tant, caldrà estar atent a aquestes noves possibilitats i informar-ne als professionals i empreses que estan en contacte amb els telecentres per tal que les puguin aprofitar.

:::::::: AGENDA ::::::::

  • CITYWEB, PORTALS DE CIUTAT A INTERNET

Sabadell Universitat en col·laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya organitzen  per al proper dia 8 de juliol el Seminari CITYWEB, PORTALS DE CIUTAT A INTERNET. [+ info]

  • III Jornades de Programari Lliure al Campus Manresa de l'UPC 

Del 7 al 10 de juliol al Campus Manresa de l'UPC tindran lloc les III Jornades de Programari Lliure que tenen com a principal objectiu la difusió del programari lliure. Es debatrà com potenciar el seu ús a la recerca, desenvolupament i docència, així com donar a conèixer les activitats on intervé el programari lliure que actualment es porten a terme a les diverses universitats catalanes i també a altres sectors del país inclosa l'administració. [+ info]

  • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de setembre a Barcelona. La CMSI és auspiciada per l'ONU, i tracta sobre els reptes i les oportunitats d'una societat de la informació sense exclusions. El programa de treball inclou l'elaboració d'una Declaració Universal de la Diversitat Cultural, la implementació del Pla d'acció adoptat a Ginebra 2003 i el repartiment de rols entre governs, societat civil, empreses i organismes internacionals. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::