La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 8_ 15-21 juliol 2002 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Importància de la presència a internet dels telecentres

Una de les eines de comunicació essencials de la XTC, com ja s'ha comentat en diverses ocasions, és la web que s'està confeccionant des de la STSI. De tota manera, la presència dels telecentres a internet a través de les seves pròpies webs ha estat i ha de continuar sent un dels elements fonamentals de difusió de les seves activitats.

Ho demostra el fet que en un estudi recent sobre els telecentres de l'Estat es recull una relació de tan sols 4 telecentres a Catalunya. Els autors deixen clar, això sí, que es tracta únicament de les "experiències detectades" a través de la xarxa, i admeten que es té constància d'altres iniciatives encara que no les anomenen. El cert és que per als qui hagin llegit aquest estudi la Xarxa de Telecentres de Catalunya no existeix. Esment a part mereix la curiosa denominació del "telecentro de San Bartolomé de Grau" (?!)

Sigui com sigui, això demostra que cal ser presents a la xarxa.  De moment les pàgines que tenim "detectades" des de l'OTC són les següents:

- Prades Montsant SI. Vilaplana, Prades, Ulldemolins i Cornudella de Montsant
-
TcBerga. Berga
-
Telecentre SBG. Sant Bartomeu del Grau
-
Telecentre Solsonès. Solsona
-
Telestany. Banyoles
-
Televall. Ribes de Freser

Sabem, a més a més, que alguns telecentres estan desenvolupant les seves pròpies webs. Confiem que d'ara en endavant, entre la web general i les webs dels telecentres la difusió de la Xarxa serà molt més efectiva.

L'article que fa referència l'esmentat estudi, "Apostando por conectar al mundo rural: los telecentros españoles", el signen Eva Ramon i Manuel Redondo, i és, malgrat tot, bastant interessant. Us recomanem que el llegiu:

+ llegir l'article [en.red.ando, 08/07/02]

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • La Xarxa de Telecentres a la Universitat d'Estiu de Puigcerdà

La Universitat Ramon Llull, a través d'Enginyeria i Arquitectura La Salle, 
organitza a la Universitat d'Estiu de La Cerdanya el seminari "Teletreballar des de la Cerdanya". Aquest seminari, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de juliol a Puigcerdà (Escoles del Llac), té per objectiu reflexionar sobre les possibilitats del teletreball en una àrea com la Cerdanya. El seminari està especialment adreçat a professionals liberals i emprenedors, formadors i professionals docents interessats en l'educació a distància, administracions, entitats locals i associacions de nuclis amb desequilibri territorial.

En el marc d'aquest seminari, Josep Camprubí, de l'Oficina Tècnica de Coordinació, farà una intervenció divendres a les 10.00 presentant la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

+ ampliar la informació

 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Polèmic acord per equiparar els drets dels teletreballadors als dels treballadors tradicionals

El diari Cinco Días informa que la patronal i els sindicats europeus van signar dimarts dia 16 un acord a Brussel·les per regular el teletreball, que permetrà als empleats que treballen fora dels locals d'una empresa gaudir dels mateixos drets socials que aquells que ho fan en les condicions tradicionals. L'acord afectarà a uns 4,5 milions de teletreballadors, segons estimacions de la Comissió Europea.

Ara bé, com que el teletreball pot donar lloc a "certs abusos", l'empresari podrà instal·lar càmeres de vigilància i fer visites per controlar l'activitat de l'empleat. També podrà controlar que la utilització d'internet es limiti estrictament a continguts professionals i no es difonguin continguts ilícits a través de la xarxa.

La notícia ha aixecat polseguera en els fòrums sobre teletreball, ja que aquest plantejament és contradictori amb la idea que que el teletreball es mesura per objectius i no per hores davant de la pantalla. Les associacions de teletreballadors ha vist en l'acord un pas endavant, tot i que estan desconcertats pel que fa a les mesures de "vigilància".

+ llegir la notícia [Cinco Días, 16/07/02]

 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Inauguració del Telecalm, el telecentre de Sant Hilari Sacalm

El dimarts 23 de juliol, a les 2 del migdia, tindrà lloc la inauguració del Telecalm, el telecentre de Sant Hilari Sacalm, ubicat a la planta baixa de la Casa de Cultura. L'acte estarà presidit pel Sr. Jordi Grifoll, secretari general del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Des del Telecalm ens han fet arribar aquesta adreça que indica l'itinerari per arribar-hi: http://www.webgipal.net/sthilaris/ajuntament/geoplaneta.asp#

telecalm@santhilari.org

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Central de Teletrabajo [ www.centraldeteletrabajo.com ] Empresa que ofereix serveis professionals a empreses, professionals i administracions per mitjà de teletreball

 • Teletrabajo y organización de empresas [www.rediris.es/list/info/teletrabajo.html] Llista de distribució sobre teletreball des del punt de vista de l'organització i direcció empresarial

 • Eesti Maaravha Teabetubade Ühendus
  [ www.online.ee/~tohera/emtu.html ]
  Associació de Telecentres Rurals d’Estònia. Formada per 13 telecentres

 

TELECENTRES

::::

::::