La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 78_ 31 maig-6 juny 2004 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Premiats del 1r Concurs de Fotografia Digital de Sant Hilari Sacalm

El 29 de maig de 2004 al Telecalm es va fer el lliurament de premis corresponent al primer concurs de fotografia digital. El tema central de la mostra eren els costums, festes, tradicions, paisatges i tot el que estigués relacionat amb la vila de Sant Hilari Sacalm. En total es varen presentar 59 obres. Van haver-hi dues modalitats de premi, la tècnica on el jurat premiava la qualitat, l'esforç i el treball de les obres i el popular on els visitants a l'exposició donaven el seu vot anònim a les millors fotografies. La guanyadora del premi tècnic va ser Iolanda Claveras amb la seva obra "Calma de neu" i el guanyador de l'apartat popular va ser David Gubern amb l'obra "Posta de sol des de la Creu de Llevanyes". Les altres obres premiades són:

Deliveració jurat tècnic:

2n Premi: “El Far des de les Guilleries” Autor: Jordi Donadeu
3r Premi: “Creu de Sant Miquel” Autor: David Ruíz
Accèssits: “Marc de lliroia” Autor: Damià Masó,  “L’arribada de les vaques” Autora: Laura Algilaga i  “La riera de la font Picant” Autor: Josep Carreras 

Jurat Tècnic: Amadeu Duran Noguera | Irene Mir Buixalleu | Salvador Bosch Cornellà 
Jurat Popular: 75 visitants a l'exposició per mitjà de vot anònim.

Les obres premiades estan exposades a la web:  http://www.santhilari.net/telecalm 

Web Telecalm
telecalm@santhilari.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Resum de la 10a Reunió General dels Centres de Teletreball de la XTC

El dia 2 de juny ens vam trobar gairebé tots els centres de teletreball de la XTC a la 10a Reunió General dels Centres de Teletreball de la XTC al Telecolòni@ (Subseu de l'Ametlla de Merola i Cal Pons). A continuació us en farem un petit resum de la reunió malgrat que properament en rebreu l'acta.

La reunió va iniciar-se a les 10.30 del matí, tal com era previst, amb la benvinguda a tots els assistents a càrrec de l'Il·lm. Sr. Josep M. Boatella, alcalde de Puig-Reig i de 'Il·lm. Sr. Ramon Llobet, conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal del Berguedà.

Tot seguit Josep Camprubí va fer un resum de la reunió mantinguda el dia 1 de juny entre l'OTC i el Sr. Oriol Ferran, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Els principals temes que van tractar són: contractes-programa entre la STSI i els telecentres, necessitat de reforçament de la identitat de la nostra comunitat sota el paraigua comú de la Xarxa de Telecentres de Catalunya, la plataforma xarxa365.net, la borsa de teletreball...

Seguidament però ja amb una mica de retard, vam navegar per la web de la borsa de teletreball provisional que han preparat des de Sant Bartomeu del Grau. Vàrem recollir les aportacions de tots els companys amb la intenció d'incorporar aquells canvis que es creguin oportuns.

A continuació el Sr. Lluís Mauri, cap de Projectes de Formació on-line del DARP, ens va explicar les experiències del DARP en formació on-line. Ens va presentar especialment un nou curs que ofereixen sobre fitosanitaris ja que, malgrat que encara cal iniciar converses a nivell institucional, es creu que hi podria haver algun tipus de col·laboració entre els nostres telecentres i el DARP. Això facilitaria als col·lectius de pagesos i ramaders que viuen en els territoris propers a un telecentre, el maquinari i connexions necessàries per seguir el curs on-line.

La última intervenció del matí va anar a càrrec d'Àlex Torras de SG Concor Systems. Varen entregar un petit qüestionari per a tots els telecentres amb dades necessàries per poder elaborar un plantejament genèric de tota la xarxa respecte de la protecció de dades.

Abans de dinar, la Neus Piniella del Parc Fluvial ens va portar a l'Oficina de Turisme del Parc Fluvial de les Colònies del Llobregat, on vam fer una breu visita. 

La reunió es va reprendre amb la presentació a càrrec de Neus Piniella del Consoric del Parc Fluvial de les Colònies del Llobregat i seguidament del Telecolòni@ a càrrec de Mireia Canal.

Tot seguit Quim Roqué (Televall) i Xavier Giralt (AMI) van realitzar la presentació del Model Televall.

La reunió va finalitzar amb un intercanvi d'experiències sobre el sistema d'organització del treball i econòmica de les subseus respecte dels telecentres. Alguns telecentres interessats en la presentació de Televall van tornar a parlar-ne abans de finalitzar la reunió.

OTC
info@parcfluvial.org 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Butlletí Digital Informatiu de Localret núm. 25

El passat 28 de maig Localret va publicar el seu Butlletí Digital Informatiu núm. 25.  D'entre els seus articles, destaquem l'editorial de Jordi Pericàs, director general de Localret, que tracta sobre el repte del desplegament de la tercera generació de telefonia mòbil. Altres continguts que hi trobareu són:
- Algunes de les activitats que Localret ha realitzat últimament (espai debat a Internet sobre el document "Cap a on ha d'anar l'Administració Digital?",  comentaris a les resolucions de la CMT relatives a les iniciatives municipals en el desplegament de les xarxes WI-FI...). 
- Notícies relacionades amb les noves tecnologies i la societat de la informació tant de Catalunya, Espanya, Europa com internacionals.
- La secció Govern Electrònic.
- La secció Tecnologies que en aquest butlletí inclou informació sobre PLC així com una agenda relacionada amb el món de les noves tecnologies i la societat de la informació.

Si no heu visitat ja el butlletí, us en recomanem la visita.

  Butlletí

 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Seminari de la Càtedra UNESCO de E-LEARNING de la Universitat Oberta de Catalunya en la Societat del Coneixement.

Del 31 de maig al 4 de juny a la ciutat de Cartagena (Colòmbia) tindrà lloc el Seminari de la Càtedra UNESCO d'E-LEARNING titulat: “LA UNIVERSIDAD EN LA SOCIEDAD DEL CONOCIMIENTO. E-LEARNING: LIDERAZGO Y GESTIÓN DEL CAMBIO” [+ info]

 • Conferència: "Information, Technology and  Organitzational Change: Learning from MIT" de Rossalind Williams, degana del Programa de Ciència, Tecnologia i Societat del Massachusetts Institude of Technology.

Dia 7 de juny a les 19.00 hores i a la seu de la UOC (av. del Tibidabo, 39-43 de Barcelona), Rossalind Williams realitzarà la conferència "Information, Technology and Organitzational Change: Learning from MIT" amb motiu de la presentació del seu nou llibre "Cultura y cambio tecnológico" (Alianza Editorial). La conferència serà presentada per en Manuel Castells. [+ info]

 • Primeres Jornades de signatura electrònica a l'administració al World Trade Centre

Els dies 10 i 11 de juny l'Agència Catalana de Certificació i el Consorci de l'Administració Oberta Electrònica de Catalunya organitzen al Worlk Trade Centre les primeres Jornades de signatura electrònica a l'adminstració. 
[+ info]

 • 4es Jornades de Tecnologia i Sostenibilitat de petits municipis a Callús

Del 28 al 30 de juny a Callús. L'Ajuntament de Callús i la Fundació Aplicació organitzen les 4es Jornades de Tecnologia i Sostenibilitat de petits municipis que tindran lloc als matins dels dies 28, 29 i 30 de juny i que constaran de conferències, ponències i taules rodones. [+ info]

 • CITYWEB, PORTALS DE CIUTAT A INTERNET

Sabadell Universitat en col·laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya organitzen  per al proper dia 5 de juliol el Seminari CITYWEB, PORTALS DE CIUTAT A INTERNET. [+ info]

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de setembre a Barcelona. La CMSI és auspiciada per l’ONU, i tracta sobre els reptes i les oportunitats d’una societat de la informació sense exclusions. El programa de treball inclou l’elaboració d’una Declaració Universal de la Diversitat Cultural, la implementació del Pla d’acció adoptat a Ginebra 2003 i el repartiment de rols entre governs, societat civil, empreses i organismes internacionals. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Flash10.com [ http://www.flash10.com ] Empresa seleccionada per la Generalitat de Catalunya per al desplegament d'una nova xarxa de telecomunicacions de banda ampla de titularitat pública a l'àmbit rural.

 • Iberbanda [ http://www.iberbanda.esEmpresa seleccionada per la Generalitat de Catalunya per al desplegament d'una nova xarxa de telecomunicacions de banda ampla de titularitat pública a l'àmbit rural.

 • Aulaclic.com [ http://www.aulaclic.org/index.htm ] Web valenciana de formació on-line amb molts cursos d'ofimàtica, programació ... També hi trobareu una extensa gamma de cursos gratuïts.

TELECENTRES

::::

::::