La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 77_ 24 maig-30 maig 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • 1r Ral·li fotogràfic digital i 1r concurs de retoc digital a TcBerga  

El telecentre de Berga s'utilitzarà per al "Primer Ral·li fotogràfic digital" i "Primer concurs de retoc digital"

El proper dia 6 de juny, coincidint amb els "quatre fuets" (prel·ludi de la Patum), AFTDAO (Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis de Berga) organitza el seu desè Ral.li fotogràfic.

Com a novetat aquest any també s'organitza el "Primer ral.li fotogràfic digital", és a dir amb càmeres digitals, i el "Primer concurs de retoc digital" entre els participants que hagin concursat al ral·li digital.

Al telecentre s'hi realitzaran totes les tasques de coordinació:
- Entrega de carrets i documentació
- Entrega dels temes
- Recepció de carrets i buidatge de memòries de les digitals
- Concurs de retoc fotogràfic (durant la tarda)

El concurs de retoc digital es realitzarà durant la tarda amb els ordinadors del telecentre i el programa Photoshop 7.0. Cada participant haurà de composar un nou tema proposat amb les fotos que ell mateix haurà realitzat al matí.

Hi han molt premis en metàl·lic (300 € per al primer de cada categoria) així com trofeus.

Les inscripcions son de 15 € adults i 10 € per a infantils per als ral·lis fotogràfics i 6 € per al de retoc digital, amb termini fins al 4 de juny.

Més informació a la següent adreça: http://personal.telefonica.terra.es/web/aftdao/ 

Si algú desitja més informació també pot trucar al telecentre 
Tel. 93 821 36 12.

Web TcBerga
tcberga@ajberga.es

 • Èxit en el segon aniversari de TcBerga

Com ja vam informar-vos en el setmanari núm. 75, el passat divendres 21 i dissabte 22 de maig es van realitzar al telecentre de Berga un seguit d'activitats lúdiques en motiu de la celebració del segon aniversari del Telecentre.

L'èxit va ser notable durant els dos dies, tant per l'afluència de gent (gairebé 150 persones) com pels bon resultats de les activitats que s'hi van preparar.
Durant els dos dies el telecentre va obrir ininterrompudament de 10 del matí a 8 del vespre, oferint el servei totalment gratuït a tothom, realitzant així 2 dies de portes obertes i ensenyant les instal·lacions a tots els visitants.
D'entre les activitats realitzades cal destacar el campionat del "butinet", on tot i l'excepticisme i por d'alguns, es va realitzar entregant 3 trofeus als millors "butinets" del berguedà.

També va destacar el campionat del "Colin McRae", ja que els 2 ordinadors en xarxa amb els corresponents volants "vibrants" i pedals van atreure un nombrós grup de participants de totes les edats que van poder viure l'experiència de competir virtualment en un campionat de ral.lis. Tot i que no es disposa de dades exactes, es van comptabilitzar una trentena de persones que venien per primera vegada al telecentre.

Així doncs, el telecentre engega el seu tercer any amb un bon regust de boca i amb ganes d'oferir a tots els berguedans els serveis d'internet i noves tecnologíes, mantenir els bons nivells de formació que ja tenim actualment i encarar el repte d'augmentar els teletreballadors que ens utilitzen. 

Web TcBerga
tcberga@ajberga.es

 • Sant Hilari crearà una xarxa de comunicació que donarà accés a Internet al 90% de la població

Projecte@santhilari.net és una iniciativa de l'àrea municipal de Noves Tecnologies de Sant Hilari que pretén fomentar l'ús d'Internet com a eina de comunicació, d'agilització dels processos administratius i de promoció econòmica. El projecte es basa en tres eixos: una xarxa sense fils que donarà accés a Internet al 90% de la població; unes pantalles de vídeo instal·lades en tres punts estratègics del poble que estaran connectades per fibra òptica i que serviran de plataforma d'impuls per al comerç local, i, finalment, la posada en marxa de l'Ajuntament virtual, que permetrà als veïns fer gestions administratives amb el consistori a través d'Internet.

Segons va explicar l'alcalde de Sant Hilari, Robert Fauria, la iniciativa segueix la línia que va començar ara fa dos anys amb la creació d'un telecentre i que ha continuat amb els treballs d'instal·lació de fibra òptica per tot el poble. «Hem apostat per les noves tecnologies perquè creiem que és necessari per a un poble com el nostre, que aspira a anar a més», va dir Fauria. Les previsions són que d'aquí a un mes es comencin a posar en marxa alguns eixos d'aquest projecte.

Web Telecalm
telecalm@santhilari.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • 10a Reunió General dels Centres de Teletreball de la XTC

El dia 2 de juny tindrà lloc al Telecentre de l'Ametlla de Merola la 10a Reunió General dels Centres de Teletreball de la XTC amb el següent 
ORDRE DEL DIA:

10.00 – Trobada al Telecentre de l’Ametlla de Merola (plaça del Teatre, s/n, l’Ametlla de Merola). Esmorzar al telecentre

10.30 - Benvinguda per una autoritat. 

10.40 – Informe de l’OTC sobre diversos temes: reunió amb el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, programa de gestió...

11.15 – Presentació i debat sobre la borsa provisional de teletreball (Telecentre SBG i OTC).

12.00 – Projectes de formació on-line del DARP a càrrec del Sr. Lluís Mauri del Servei d’Informació del DARP.

12.30 – La Llei de Protecció de Dades i el control de continguts als telecentres (SG Concor Systems) – Presentació de propostes concretes.

13.00 - Presentació del Parc Fluvial a càrrec de Neus Piniella.

13.30 – Visita de l’Oficina de Turisme camí del restaurant.

14.00 - Dinar

15.45 – La reunió continuarà al Telecolòni@ (plaça de Sant Josep, s/n – Cal Pons). Breu presentació del Telecolòni@ a càrrec de Mireia Canal.

16.00 - Intercanvi d’experiències: sistema d’organització de subseus (Telecolònia, Terra Alta, Conca de Barberà, Alt Urgell, Televall, Ribera d’Ebre).

16.45 – Informació sobre una aplicació desenvolupada a Televall.

17.00 – Temes sobrevinguts.

17.30 - Final de la reunió.

Com arribar-hi: A l'Ametlla de Merola s'hi arriba des de l'eix del Llobregat (C-16 antiga C-1411) fins a Navàs. S'ha d'agafar la primera sortida de Navàs, travessar tot el poble i, poc després de deixar Navàs, trobareu un trencall a mà dreta que indica l'Ametlla de Merola. Els que vingueu per l'eix Transversal heu de sortir en direcció Berga - Túnel del Cadí, que ja us situarà en l'eix del Llobregat. Els que vingueu pel túnel del Cadí en direcció Manresa agafeu la primera sortida que us indiqui Navàs.

 Mapa
OTC
info@parcfluvial.org 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Localret entrevista en el seu Butlletí Informatiu Digital Núm. 24 al Sr. Oriol Ferran 

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran,  és el primer entrevistat del nou espai de l'Informatiu digital de Localret. L'entrevista tracta de les accions prioritàries del govern català en matèria de la societat del coneixement amb l'objectiu d'evitar la fractura digital com són: la banda ampla a tot el territori, més punts públics d'accés a Internet, foment del programari lliure i creació de continguts digitals.  

Notícia
LOCALRET

 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Xarxes ciutadanes sense fils a Manresa

  Els dies 28 i 29 de maig s'organitza la 1a. JORNADA-TALLER SOBRE COMUNITATS WIRELESS a Manresa. [+ info]

 • Seminari de la Càtedra UNESCO de E-LEARNING de la Universitat Oberta de Catalunya en la Societat del Coneixement.

Del 31 de maig al 4 de juny a la ciutat de Cartagena (Colòmbia) tindrà lloc el Seminari de la Càtedra UNESCO d'E-LEARNING titulat: “LA UNIVERSIDAD EN LA SOCIEDAD DEL CONOCIMIENTO. E-LEARNING: LIDERAZGO Y GESTIÓN DEL CAMBIO” [+ info]

 • 10a Reunió General de Telecentres

Dia 2 de juny al Telecolòni@ Parc Fluvial (Puig-reig - Berguedà).

 • 4es Jornades de Tecnologia i Sostenibilitat de petits municipis a Callús

Del 28 al 30 de juny a Callús. L'Ajuntament de Callús i la Fundació Aplicació organitzen les 4es Jornades de Tecnologia i Sostenibilitat de petits municipis que tindran lloc als matins dels dies 28, 29 i 30 de juny i que constaran de conferències, ponències i taules rodones. [+ info]

 • CITYWEB, PORTALS DE CIUTAT A INTERNET

Sabadell Universitat en col·laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya organitzen  per al proper dia 5 de juliol el Seminari CITYWEB, PORTALS DE CIUTAT A INTERNET. [+ info]

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de setembre a Barcelona. La CMSI és auspiciada per l’ONU, i tracta sobre els reptes i les oportunitats d’una societat de la informació sense exclusions. El programa de treball inclou l’elaboració d’una Declaració Universal de la Diversitat Cultural, la implementació del Pla d’acció adoptat a Ginebra 2003 i el repartiment de rols entre governs, societat civil, empreses i organismes internacionals. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Kartoo.com [ http://kartoo.com ] Metabuscador que presenta els resultats en forma de mapes.

 • UMTS [ http://www.umtsforum.net ] Quan encara hi ha problemes de cobertura amb el sistema GSM, Telefònica i Vodafone llencen comercialment els mòbils UMTS de tercera generació. Aquí trobareu tota mena d’informació sobre aquesta nova tecnologia.

 • E-learning Europa [ http://elearinigeuropa.info  ] Web de la Unió Europea sobre E-learning.

TELECENTRES

::::

::::