La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 76_ 17 maig-23 maig 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Al TcBerga busquen professors

El TcBerga busca professors tant per als cursos que puguin organitzar ells mateixos com per a determinades empreses que, de tant en tant, els demanen professionals en algunes aplicacions concretes. En aquest cas, des del TcBerga es fan arribar aquells currículums que més s'adapten al perfil i a les necessitats que demanen les empreses.

El TcBerga recull els currículums i realitza una "mini" entrevista que els permet classificar a cada professional.

Qualsevol persona interessada pot enviar el seu currículum al telecentre de Berga.

Web TcBerga
tcberga@ajberga.es

 • Butlletí Fundació Televall abril, maig i juny 2004

La setmana passada des del Televall ens van fer arribar a tots el Butlletí de la Fundació Televall d'abril, maig i juny del 2004. Per a tots aquells que no vàreu rebre el correu electrònic aquí teniu un enllaç al butlletí per tal que hi feu una visita.

Butlletí Televall (abril, maig i juny 2004)
vine@televall.com 

 • Concurs de fotografia digital a Sant Hilari Sacalm 

El telecentre de Sant Hilari Sacalm (Telecalm) ha organitzat un curs de fotografia digital sobre costums, festes, tradicions, paisatges i tot el que estigui relacionat amb la vila de Sant Hilari Sacalm. Fins el 3 de maig es van rebre fins a un màxim de dues obres per inscrit que podien ser en blanc i negre, color o qualsevol altre tècnica essent condició indispensable que fossin obres inèdites i que mai haguessin estat premiades.

Les obres que s'han presentat a concurs poden visitar-se al Telecalm els dies 22 i 23 de maig.

El dia 29 de maig a la Casa de la Cultura i a les 13.00 hores s'entregaran els premis que atorgaran d'una banda un jurat professional i de l'altra un jurat popular format pels visitants a l'exposició. 

Premis del jurat professional: 

- Una terminal d'Internet (Intel Dot.Station)
- Un reproductor de MP3 CD
- Un handydrive USB de 64 MB

Premi del jurat popular:

- Un handydrive USB de 64 MB

www.santhilari.org 
telecalm@santhilari.org 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Visites a Telecentres

El dimarts 18 de maig l'OTC va visitar els telecentres de Sant Hilari Sacalm (Telecalm) i de Sant Bartomeu del Grau (Telecentre SBG).

OTC

 • Estadístiques d'ús corresponents a l'abril del 2004

Recollides i sumades les estadístiques d'ús dels telecentres, aquest és el resum de dades.
 

Nombre de nous usuaris registrats durant aquest mes 495
Nombre total d'usuaris 5.593
Nombre total de nous carnets emesos aquest mes 123
D a d e s   a c u m u l a d e s Usos Hores
 14.430   10.497 

Respecte del mes de març hi ha un important increment de nous usuaris registrats (+227), del nombre total d'usuaris (+76) i les hores d'utilització del telecentre (+ 868), però s'han disminuït en 3 els carnets emesos i els usos del telecentre (-814). Cal que tingueu en compte que el mes d'abril ens manquen les dades de dos telecentres respecte del de març que ens mancaven les de quatre telecentres que no han pogut facilitar-les.

Tipus de connectivitat
Usuaris, carnets, hores i usos
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Un grup internacional d'experts defineix els reptes del programari lliure per a la propera dècada

Manuel Castells (UOC), Vinton Cerf (MCI), Marcelo d'Elia Branco (projecte Sotfware livre, Brasil), Juantomás García (Hispalinux), Rafael Macau (UOC), Jesús González Barahona (Universitat Rei Juan Carlos), Pekka Himanen (Universitat de Califòrnia i Berkeley), Jordi Mas (UOC/Ximian/Softcatalà), David Megías (UOC) i Òscar del Pozo (Softcatalà) van presentar el 18 de maig de 2004 els reptes del programari lliure al segle XXI en el marc de la primera reunió del Consell Científic del màster internacional de Programari lliure de la UOC, del qual formen part. La presentació del Document de Barcelona té el suport de SUN Microsystems.

El grup d'experts internacionals ha classificat en set àmbits diferents els reptes als quals s'haurà d'enfrontar el programari lliure en la propera dècada. Aquests àmbits són: l'acadèmic, el tècnic, l'estratègic, el social, el legal, el voluntariat i l'institucional.

Notícia
UOC

 • Xarxes Wi-fi

Des de diversos telecentres s’estan portant a terme directament accions de desenvolupament de xarxes Wi-fi municipals, o s’hi està participant. En aquests moments hi ha moltes experiències sobre el tema. Des de situacions negatives com el cas de l’ajuntament d’Atarfe i el cas encara més recent de l'ajuntament de Puenteareas (Pontevedra) que han estat denunciats per la CMT (Comisión del Mercado de las Telecomunicaciones) fins a projectes que han anat endavant molt satisfactòriament com la xarxa Wi-fi de Cassà de la Selva (el Gironès). 

Torbareu una bona explicació d’aquesta experiència de Cassà a: http://www.localret.es/informatiulocalret/cat/num24/interior_governelectronic.htm  

I també a: 
http://www.webgipal.net/cassa/download/TextCDe-Cassa1.pdf      

Per cert: aniria bé que tots els telecentres que tinguin alguna experiència relacionada amb xarxes Wi-fi ens ho expliquessin. Des de l’OTC ho farem arribar a tots els telecentres. 

 • "Catalunya Recerca"

Estem segurs que els dinamitzadors dels centres de teletreball tenen tots un cercle d’interessos personals molt amplis i curiositat per a tota mena de coneixements. Per això us recomanem la revista on-line “Catalunya Recerca” editada pel DURSI, on trobareu des d’explicacions sobre un superodinador que s’instal.larà a Barcelona fins a comentaris sobre l’obra científica de Jordi i Sabater i Pi, l’eminent naturalista que va portar Floquet de Neu a Barcelona (al costat de molts altres temes tècnics i científics). Podeu llegir “Catalunya Recerca” a: 
http://www10.gencat.net/dursi/generados/catala/recerca/
recurs/doc/catalunyarecerca_6.pdf
 

 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Xarxes ciutadanes sense fils a Manresa

  Els dies 28 i 29 de maig s'organitza la 1a. JORNADA-TALLER SOBRE COMUNITATS WIRELESS a Manresa. [+ info]

 • 10a Reunió General de Telecentres

Dia 2 de juny al Telecolòni@ Parc Fluvial (Puig-reig - Berguedà).

 • 4es Jornades de Tecnologia i Sostenibilitat de petits municipis a Callús

Del 28 al 30 de juny a Callús. L'Ajuntament de Callús i la Fundació Aplicació organitzen les 4es Jornades de Tecnologia i Sostenibilitat de petits municipis que tindran lloc als matins dels dies 28, 29 i 30 de juny i que constaran de conferències, ponències i taules rodones. [+ info]

 • CITYWEB, PORTALS DE CIUTAT A INTERNET

Sabadell Universitat en col·laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya organitzen  per al proper dia 5 de juliol el Seminari CITYWEB, PORTALS DE CIUTAT A INTERNET. [+ info]

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de setembre a Barcelona. La CMSI és auspiciada per l’ONU, i tracta sobre els reptes i les oportunitats d’una societat de la informació sense exclusions. El programa de treball inclou l’elaboració d’una Declaració Universal de la Diversitat Cultural, la implementació del Pla d’acció adoptat a Ginebra 2003 i el repartiment de rols entre governs, societat civil, empreses i organismes internacionals. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::