La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 75_ 10 maig-16 maig 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Segon aniversari del Telecentre de Berga

El proper divendres 21 i dissabte 22 TcBerga celebrarà el seu segon aniversari amb jornades de portes obertes, jocs en xarxa i el 1er campionat de "La Botifarra" a través d'Internet.

 

Portes obertes i jocs en xarxa:

- Obert tot el dia des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre (divendres i dissabte) 
- Accés gratuït per a tothom 
- Com a novetat tindrem el joc "Colin McRae 4" i 2 volants per a fer competicions 

1er Campionat de "La Botifarra" a través d'Internet: EL BUTINET

- Dissabte 22 a les 11:00 hi haurà una explicació de com es juga amb el butinet per a totes aquelles persones que saben jugar a "la botifarra" però que no hi han jugat mai a través d'internet. 
- Dissabte 22 a les 16:00 hi haurà el campionat pel sistema suís (tothom juga la mateixa quantitat de partides)

T'animem a participar:

- Inscripcions gratuïtes (places limitades) 
- Premis als finalistes i a la parella més jove i més gran 
- Bases del concurs, informació i inscripcions al telecentre

Web TcBerga
tcberga@ajberga.es

 • Nous equipaments i servei de carnets a Televall

Nous equips:
A principis d’aquest mateix any a Televall han canviat tots els equips i han incorporat nova maquinària per tal de donar un millor servei a tots els socis i usuaris. 

Nou servei de carnets:
També han inaugurat un nou servei de carnets, que faciliten la connexió i el pagament. Els carnets són única i
exclusivament per als socis, i és necessari i imprescindible per la connexió als ordinadors. Amb l’entrega del carnet i per celebrar totes les novetats, regalen una hora de connexió i 50 cèntims en impressions.

També tenen targes turístiques per als usuaris no socis que vulguin utilitzar les instal·lacions. Aquestes es poden comprar al mateix telecentre.

Nous preus:

Socis 

Carnet de soci >> 20.00 € / l’any
Recàrrega 1 hora >> 1.20 € 
Recàrrega 5 hores >> 6.00 € 
Recàrrega 10 hores >> 9.00 €
Recàrrega 15 hores >> 15.00 € 
Recàrrega 20 hores >> 18.00 €
Recàrrega 30 hores >> 24.00 €
Impressions recàrrega A >> 1.50 € 
Impressions recàrrega B >> 3.00 € 
Impressions recàrrega C >> 24.00 € 

Usuaris no socis 

Tarja turística ½ hora >> 1.20 € connexió + 0.60 tarja*
Tarja turística 1 hora >> 2.40 € connexió + 0.60 tarja*
Tarja turística 2 hores >> 4.80 € connexió + 0.60 tarja*

*És retorna el preu de la tarja (0.60 €) a la seva devolució


Butlletí Televall (abril, maig i juny 2004)
vine@televall.com 

 • Nou curs d'Iniciació a la Informàtica a Pobl@ pirineu-e-centre

El proper 18 de maig s'inicia a pirieneu-e-centre un nou curs d'iniciació a la informàtica de 21 hores de duració i que finalitzarà el 6 de juliol. El curs es realitzarà els dimarts i els dijous i es podrà escollir dos horaris: 
- De 15.30 a 17.00
- De 20.00 a 21.30

Preu: 35 €.

www.pirineu-e-centre.com
telecentre@pirineu-e-centre.com 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • La borsa de teletreball provisional avança

Tal com es va quedar a la 9a reunió general dels centres de teletreball que va tenir lloc el passat 10 de març a Gandesa, l'OTC ha revisat la llista de perfils professionals disponibles als nostres telecentres que vosaltres mateixos ens vàreu actualitzar. A a la comissió de la borsa de teletreball del passat 22 d'abril a Manresa es va treballar el funcionament provisional de la borsa. Posteriorment van preparar-se les descripcions que apareixeran a cada tipus d'especialitat així com la informació que hi apareixerà sobre la Xarxa de Telecentres de Catalunya, els centres de teletreball i el teletreball. Des del Telecentre  SBG de Sant Bartomeu del Grau s'està preparant l'aplicació. En la 10ª reunió general de 2 de juny, al Parc Fluvial de Puig-Reig (Telecolòni@), veurem els primers resultats del treball.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Oriol Ferran participa en un seminari sobre Atenció al Ciutadà en la Societat de la Informació

Oriol Ferran, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, ha participat en un seminari sobre l'Atenció al Ciutadà en la Societat de la Informació, és a dir, sobre el desenvolupament de mecanismes d'atenció al ciutadà a través dels serveis electrònics per part de l'Administració Pública.

El seminari, que s'organitza dins la sèrie de "Seminaris RITTAL sobre Administració Pública i Societat de la Informació", se centra en aquells casos pràctics i solucions que tenen un impacte més directe en el ciutadà. També es presenten els principals plantejaments i polítiques que proposen les administracions i organismes competents en aquestes àrees. Hi van ser convidats un gran nombre d'ajuntaments i de consells comarcals d'arreu de Catalunya, que han ajudat a desenvolupar les propostes que han fet els ponents al llarg del seminari.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, ha començat la seva exposició reiterant el compromís de modernitzar l'administració per part del Govern de la Generalitat, com un primer pas per crear formes avançades de participació democràtica que les tecnologies de la informació i la comunicació permeten. A continuació ha fet èmfasi en la necessitat de garantir a tothom i arreu l'accés a la societat del coneixement. Això suposa lluitar contra el risc de fractura digital, i fer-ho en dos fronts: 1) les infrastructures de telecomunicacions, és a dir, que tothom tingui accés a la banda ampla amb uns estàndards mínims de qualitat (2 mega bits simètrics i escalables); i 2) la formació bàsica de la ciutadania en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, mitjançant, per exemple, els punts públics d'accés a Internet.

Tanmateix, ha advertit, la societat del coneixement no s'implantarà plenament si la ciutadania, les institucions, les empreses no arriben a percebre-la com una vertadera necessitat. En aquest sentit, el secretari ha explicat la importància de crear continguts útils, propers i accessibles, cosa que també és essencial per consolidar l'Administració Oberta de Catalunya i que permetria, a més, el desenvolupament a Catalunya d'una indústria de producció de continguts, sòlida i d'abast internacional. Aquest fet també és essencial per lluitar contra un altre tipus de fractura digital, la lingüística: les noves tecnologies ofereixen possibilitats de traducció, reconeixement de la parla, etc. inaudites, que poden convertir-se en una gran oportunitat per donar a conèixer la cultura i la llengua catalanes, i aquesta oportunitat, ha insistit Ferran, s'ha d'aprofitar. Finalment, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha fet referència a la intenció decidida del Govern d'impulsar l'ús del programari lliure, afirmant que «el model català de societat del coneixement està escrit en codi obert». Els aspectes més destacats d'aquesta aposta són el fet que les inversions en codi obert reverteixen en ulteriors desenvolupaments, més recerca i innovació; la seguretat, clau per augmentar la confiança en la nova societat; i l'ocasió d'estendre a Catalunya una indústria pròpia de desenvolupament de software.

Notícia

 • Creen un programa-pont que executa aplicacions Windows en Linux

L'empresa informàtica filipina SpecOpS Labs en col·laboració amb la Universitat de La Salle van presentar la seva última revolucionària creació: "David", un programa-pont que permet l'execució i instal·lació de les aplicacions Microsoft Windows en un sistema operatiu Linux com a software natiu. 

Els seus creadors van explicar que mitjançant aquest "middleware" pretenen crear una plataforma que servirà com una alternativa viable a la del gegant Bill Gates. Chua, un dels seus creadors, va afirmar que "David" faria emigrar molts usuaris de Microsoft a Linux i va explicar que el programa-pont permet la execució d'aplicacions l'Office de Microsoft, el Flash de Macromedia o fins i tot programes d'Adobe malgrat trobar-se encara en fase de proves. 

Preveuen la comercialització de "David" a finals del 2004. 

Notícia
SpecOpS Labs

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Internet Global Congress 2004

Del 10 al 14 de maig Barcelona es convertirà en la capital mundial d'Internet. Fira de Barcelona acollirà l'Internet Global Congress 2004. L'IGC/INET2004 promet ser més gran i millor que mai. Més de 200 ponències respondran a temes relacionats amb l'Estratègia Empresarial, les Noves Tecnologies, les Aplicacions així com en l'àmbit de la Societat, la Política i la Cultura. [+ info]

 • Online Educa Madrid 2004

Del 12 al 14 de maig tindrà lloc al Palau de Congressos y Exposicions de Madrid la 4ª Conferència Internacional de la Educació i la Formació basada en Tecnologies, ONLINE EDUCA MADRID 2004. Es tracta d'un fòrum de col·laboració i intercanvi d'idees del sector de l'e-learning en el món hispanoparlant. S'hi reuniran més de 500 directius, gestors de desicions, líders d'opinió del sector i altres professionals de l'e-learning. [+ info]

 • Xarxes ciutadanes sense fils a Manresa

  Els dies 28 i 29 de maig s'organitza la 1a. JORNADA-TALLER SOBRE COMUNITATS WIRELESS a Manresa. [+ info]

 • 10a Reunió General de Telecentres

Dia 2 de juny al Telecolòni@ Parc Fluvial (Puig-reig - Berguedà).

 • 4es Jornades de Tecnologia i Sostenibilitat de petits municipis a Callús

Del 28 al 30 de juny a Callús. L'Ajuntament de Callús i la Fundació Aplicació organitzen les 4es Jornades de Tecnologia i Sostenibilitat de petits municipis que tindran lloc als matins dels dies 28, 29 i 30 de juny i que constaran de conferències, ponències i taules rodones. [+ info]

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de setembre a Barcelona. La CMSI és auspiciada per l’ONU, i tracta sobre els reptes i les oportunitats d’una societat de la informació sense exclusions. El programa de treball inclou l’elaboració d’una Declaració Universal de la Diversitat Cultural, la implementació del Pla d’acció adoptat a Ginebra 2003 i el repartiment de rols entre governs, societat civil, empreses i organismes internacionals. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::