La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 74_ 3 maig-9 maig 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Inauguració Oficial del Punt d'Enllaç de la UOC a l'Infocentre

Aquest proper divendres dia 7 es farà la inauguració oficial a l’Infocentre, del punt d’enllaç que té instal·lat la Universitat Oberta de Catalunya; aquest punt d’enllaç és una dels acords signats entre l’Infocentre i la Universitat Oberta de Catalunya per donar servei als estudiants d’aquesta i poder realitzar activitats conjuntes de cara a dinamitzar el món educatiu local i comarcal, com per exemple les Jornades sobre Programari Lliure i Empresa que s’organitzen conjuntament l’Infocentre, la UOC i el Col·legi Oficial d’Enginyers en Informàtica de Catalunya.

L’acte de inauguració estarà presidit per una banda per l’alcalde de la Població Joaquim Martí per altra banda pel Vicerector d’Acció i Relacions Culturals de la Universitat Oberta, Joan Fuster.

El Punt d’Enllaç és una solució que dóna la UOC per apropar la Universitat a tots els pobles, permeten la possibilitat que dóna a tots els estudiant poder-se connectar gratuïtament i amb connexions d’alta velocitat a la Universitat a més de donar informació sobre l’oferta formativa de la UOC així com dels seus itineraris docents. També s’acorda la possibilitat de realitzar pràctiques docents a tots els estudiants de la UOC a l’Infocentre. 

La importància del Centre rau en el fet que és l’únic centre operatiu que té la Uoc a la Comarca del Montsià, obligant, fins ara, a desplaçar-se a Tortosa que era el Centre de Suport més proper a tots els estudiants del Montsià i del nord del País Valencià per poder informar-se presencialment i utilitzar les eines telemàtiques que disposa l’Infocentre.

www.uoc.edu
infocentre@sta-barbara.org 

 • Nous cursos al Telecentre SBG

El proper 10 de maig s'inicien quatre nous cursos al telecentre SBG subvencionats pel CIDEM: 

Iniciació al software lliure: Aprendrem a fer servir l'ordinador amb un sistema operatiu diferent al Windows anomenat Fedora (Red Had); com s'instal·la, configuracions principals, gestió de documents, etc.
Horari a determinar.

Inserció al mercat laboral: L'objectiu del curs és obtenir una bona base sobre la cerca de feina, la confecció del currículum, les entrevistes, etc.
Horari: dimarts i dijous de 9 a 12h al telecentre SBG

Cerca de recursos per internet: intentarem que les cerques que sovint fem per internet siguin més efectives i més ràpides; de vegades on buscar i com buscar és més important del que ens pot semblar!!
Horari: dilluns i divendres de 18 a 19'30 a l'aula d'informàtica de l'escola La Monjoia.

Comptabilitat per a no comptables: Aprendrem a fer servir el Pla General comptable, i a portar la comptabilitat d'un petit negoci
Horari: dilluns, dimecres i divendres de 9 a 11h al telecentre SBG.

Per a més informació podeu trucar al 93 888 97 00, escriure a info@telecentresbg.net  o bé venir al telecentre de 9 a 14h o de 16 a 20h.

www.telecentresbg.net 

 • Caminada -  Pedalada de la Ruta de les Colònies

Des del Telecolòni@ ens informen que el proper 16 de maig el  Consorci del Parc Fluvial Navàs-Berga i l'Associació de veïns del Baix Berguedà organitzen la caminada -  pedalada de la ruta de les colònies.

Us adjuntem el programa de la caminada i, tal com ens demana la Neus Piniella, us animem a participar-hi.

Més informació a l'Oficina de Turisme: 93 838 00 93.

 


Programa
Telecolòni@  

 • El Servei Comarcal de Català i el Telecentre de la Terra Alta promocionen el programari lliure en català

El servei Comarcal de Català i el telecentre del Consell Comarcal de la Terra Alta han engegat una campanya de promoció del programari informàtic lliure en llengua catalana. En aquesta ocasió es distribuiran 60 exemplars del CD-ROM programari de lliure distribució entre els ajuntaments, telecentres, teletreballadors, entitats i alumnes dels cursos de català per a adults.

El CD-ROM ha estat elaborat per Softcatalà amb la col·laboració de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Aquest CD-ROM inclou, entre d’altres, programari de lliure distribució en català com la nova versió de l’Open Office 1.1, l’AbiWord 2.04, el Gimp 1.0 i el Mozilla 1.5

L'open office 1.1 és actualment el paquet ofimàtic més modern disponible en català. Aquest paquet consisteix en un processador de textos, un gestor de fulls de càlcul, un programa de gràfics vectorials i aplicacions d'edició HTML i presentacions. A més a més, entre les noves característiques de la versió 1.1 hi ha la possibilitat d'exportar directament documents a format PDF, DocBook i presentacions en format Flash; i una millora en el rendiment. Igualment, el programari afegeix eines de correcció ortogràfica en castellà, francès i anglès, a més del català.

El nou programari, desenvolupat per la comunitat OpenOffice.org i traduït per Softcatalà, pot treballar amb una gran varietat de formats de fitxers, incloent els de Microsoft Word, Excel i Power Point, amb la qual cosa fa més senzilla la migració a Open office o l'intercanvi de documents amb usuaris d'altres paquets ofimàtics.

telecentre@terra-alta.altanet.org 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Estadístiques d'ús corresponents al març del 2004

Recollides i sumades les estadístiques d'ús dels telecentres, aquest és el resum de dades.
 

Nombre de nous usuaris registrats durant aquest mes 268
Nombre total d'usuaris 5.517
Nombre total de nous carnets emesos aquest mes 126
D a d e s   a c u m u l a d e s Usos Hores
 14.430   10.497 

Respecte del mes de febrer hi ha una important disminució de nous usuaris registrats (-266) i d'hores d'utilització del telecentre (-1.397), però s'han incrementat tant els usuaris (+397) com els usos (+1.113). Cal que tingueu en compte que el mes de març respecte del de febrer manquen les dades de dos telecentres que no han pogut facilitar-les.

 • Visites a telecentres

Aquest divendres dia 7 de maig els responsables de l'OTC visitaran Telestany (Banyoles), Telejet (Olot) i Telecam (Sant Hilari Sacalm).

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Informe de Localret sobre el Projecte NODAT

El departament de projectes de Localret va elaborar el passat mes de març un informe sobre el projecte NODAT. Podeu consultar-lo clicant al següent link:

Informe Localret
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Internet Global Congress 2004

Del 10 al 14 de maig Barcelona es convertirà en la capital mundial d'Internet. Fira de Barcelona acollirà l'Internet Global Congress 2004. L'IGC/INET2004 promet ser més gran i millor que mai. Més de 200 ponències respondran a temes relacionats amb l'Estratègia Empresarial, les Noves Tecnologies, les Aplicacions així com en l'àmbit de la Societat, la Política i la Cultura. [+ info]

 • Online Educa Madrid 2004

Del 12 al 14 de maig tindrà lloc al Palau de Congressos y Exposicions de Madrid la 4ª Conferència Internacional de la Educació i la Formació basada en Tecnologies, ONLINE EDUCA MADRID 2004. Es tracta d'un fòrum de col·laboració i intercanvi d'idees del sector de l'e-learning en el món hispanoparlant. S'hi reuniran més de 500 directius, gestors de desicions, líders d'opinió del sector i altres professionals de l'e-learning. [+ info]

 • 10a Reunió General de Telecentres

Dia 2 de juny al Telecolòni@ Parc Fluvial (Puig-reig - Berguedà).

 • 4es Jornades de Tecnologia i Sostenibilitat de petits municipis a Callús

Del 28 al 30 de juny a Callús. L'Ajuntament de Callús i la Fundació Aplicació organitzen les 4es Jornades de Tecnologia i Sostenibilitat de petits municipis que tindran lloc als matins dels dies 28, 29 i 30 de juny i que constaran de conferències, ponències i taules rodones. [+ info]

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de setembre a Barcelona. La CMSI és auspiciada per l’ONU, i tracta sobre els reptes i les oportunitats d’una societat de la informació sense exclusions. El programa de treball inclou l’elaboració d’una Declaració Universal de la Diversitat Cultural, la implementació del Pla d’acció adoptat a Ginebra 2003 i el repartiment de rols entre governs, societat civil, empreses i organismes internacionals. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::