La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 73_ 26 abril-2 maig 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • El Pobl@ Pirineu e-Centre arriba als 500 socis

El telecentre de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) ha arribat a la xifra rodona de 500 socis registrats, tot un èxit tenint en compte que la Pobla de Segur és un municipi de 3.000 habitants. Els avantatges de què gaudeixen aquests usuaris són: reducció d'un 50% de la tarifa de connexió (cada 1/2 hora d'ús costa 0,50 €, mentre que per als que no són socis costa 1 €) i tarifes més reduïdes en els cursos de formació que organitza el telecentre.

D'altra banda el telecentre ha incrementat darrerament els equipaments informàtics i audiovisuals. Des d'aquest mes d'abril compta amb dos ordinadors més amb connexió a Internet i una impressora a color, gràcies al conveni signat amb la STSI amb motiu del projecte NODAT.

El telecentre també compta amb altres recursos que ben aviat estaran a disposició dels usuaris: una pantalla de projecció, un videoprojector, un equip professional de videoconferència i el programa Autocad.

Tel. 973 681 316
www.pirineu-e-centre.com
pirineu-e-centre@pobladesegur.org

 • El telecentre de la Ribera d'Ebre rep la visita d'un grup d'alumnes de l'institut de Móra d'Ebre

En el marc de la Setmana Cultural de l'institut d'ensenyaments secundaris Julio Antonio, de Móra d'Ebre, un grup d'alumnes de quart d'ensenyament secundari obligatori d'aquest centre van fer el passat 22 d'abril una visita al Telecentre de la Ribera d'Ebre.

Els alumnes van ser atesos pels tècnics Albert Pujol i Jordi Llambrich, que els van explicat la funció del telecentre i els serveis que ofereix a particulars, empreses i entitats. Posteriorment, els estudiants van poder utilitzar l'equipament informàtic del telecentre i navegar per Internet.

 • El Servei Comarcal de Català i el telecentre de la Ribera d'Ebre promocionen el programari lliure en català

El Servei Comarcal de Català i el telecentre de la Ribera d’Ebre han engegat una nova campanya de promoció del programari informàtic lliure en llengua catalana, després d’una acció similar efectuada durant l’any 2003. En aquesta ocasió es distribuiran setanta exemplars del CD-ROM Programari de lliure distribució entre els ajuntaments, entitats i organitzacions de la comarca, així com als alumnes dels cursos de català per a adults i als usuaris del telecentre que ho demanin.

El CD-ROM ha sigut elaborat per Softcatalà amb la col·laboració de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Aquest CD-ROM inclou, entre d’altres, programari de lliure distribució en català com la nova versió de l’Open Office 1.1, l’AbiWord 2.04, el Gimp 1.0 i el Mozilla 1.5.

L’Open Office 1.1 és actualment el paquet ofimàtic més modern disponible en català. Aquest paquet consisteix en un processador de textos, un gestor de fulls de càlcul, un programa de gràfics vectorials i aplicacions d’edició HTML i presentacions. A més a més, entre les noves característiques de la versió 1.1 hi ha la possibilitat d’exportar directament documents a format PDF, DocBook i presentacions en format Flash; i una millora en el rendiment. Igualment, el programari afegeix eines de correcció ortogràfica en castellà, francès i anglès, a més d’en català.

El nou programari, desenvolupat per la comunitat OpenOffice.org i traduït per Softcatalà, pot treballar amb una gran varietat de formats de fitxers, incloent els del Microsoft Word, Excel i Power Point, fent així més senzilla la migració a Open Office o l’intercanvi de documents amb usuaris d’altres paquets ofimàtics.

A més es realitzarà durant el mesos de maig i juny un curs de creació de pàgines web per a entitats amb programari lliure PHPNUKE.

Tel. 977 40 27 92
www.riberaebre.org/telecentre
telecentre@riberaebre.org

 • 8a edició del Curs d'iniciació a Internet de xarxa365

El dia 15 de maig comença la vuitena edició del Curs d'Iniciació a Internet de la xarxa365. Un curs gratuït i en línia adreçat a totes aquelles persones que s'inicien en el món de les tecnologies de la informació i la comunicació. Els alumnes matriculats disposaran del suport d'un equip de tutors, que els ajudarà a resoldre els seus dubtes. El curs finalitza el 18 de juliol.

Per poder-s'hi inscriure cal ser usuari registrat de la xarxa365. El termini d'inscripció finalitza el 10 de maig de 2004

www.xarxa365.net

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Estadístiques d'ús corresponents al febrer del 2004

Recollides i sumades les estadístiques d'ús dels tecentres, aquest és el resum de dades.
 

Nombre de nous usuaris registrats durant aquest mes 534
Nombre total d'usuaris 5.120
Nombre total de nous carnets emesos aquest mes 75
D a d e s   a c u m u l a d e s Usos Hores
14.122 11.894

Respecte del mes de gener hi ha una lleugera disminució de nous usuaris registrats (-62), però s'han incrementat tant els usuaris (+12) com els usos (+1.113) i les hores (+ 801).

 • Visites a telecentres

El passat dijous 29 d'abril els responsables de l'OTC van visitar els telecentres de les terres de l'Ebre: Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre), Prat de Comte (Terra Alta) i Santa Bàrbara (Montsià).

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Tertúlia Digital debatrà sobre "Wifi, la teranyina sense fils"

Tertúlia Digital és una plataforma de comunicació i difusió cultural contínua sobre les noves tecnologies en l'entorn empresarial, que fonamenta la seva acció a través de l'organització de trobades presencials. Aquesta reunió mensual presencial d'empresaris, professionals i directius relacionats amb les TICs està dirigida per Tomàs Cascante.

La propera edició es realitzarà el 6 de maig a l´Auditori de l'IDEC de la Universitat Pompeu Fabra sota el títol "Wifi, la teranyina sense fils" i tractarà monogràficament el tema i els seus agents "implicats" (xarxes sense fils, xarxes ciutadanes, telecentres...).

La inscripició és gratuïta i cal fer-la a través de la web www.tertuliadigital.com

Tertúlia Digital
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Internet Global Congress 2004

Del 10 al 14 de maig Barcelona es convertirà en la capital mundial d'Internet. Fira de Barcelona acollirà l'Internet Global Congress 2004. L'IGC/INET2004 promet ser més gran i millor que mai. Més de 200 ponències respondran a temes relacionats amb l'Estratègia Empresarial, les Noves Tecnologies, les Aplicacions així com en l'àmbit de la Societat, la Política i la Cultura. [+ info]

 • Online Educa Madrid 2004

Del 12 al 14 de maig tindrà lloc al Palau de Congressos y Exposicions de Madrid la 4ª Conferència Internacional de la Educació i la Formació basada en Tecnologies, ONLINE EDUCA MADRID 2004. Es tracta d'un fòrum de col·laboració i intercanvi d'idees del sector de l'e-learning en el món hispanoparlant. S'hi reuniran més de 500 directius, gestors de desicions, líders d'opinió del sector i altres professionals de l'e-learning. [+ info]

 • 10a Reunió General de Telecentres

Dia 2 de juny al Telecolòni@ Parc Fluvial (Puig-reig - Berguedà).

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de setembre a Barcelona. La CMSI és auspiciada per l’ONU, i tracta sobre els reptes i les oportunitats d’una societat de la informació sense exclusions. El programa de treball inclou l’elaboració d’una Declaració Universal de la Diversitat Cultural, la implementació del Pla d’acció adoptat a Ginebra 2003 i el repartiment de rols entre governs, societat civil, empreses i organismes internacionals. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::