La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 72_ 19-25 abril 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Curs d’iniciació a la imatge digital a l'Infocentre de Santa Bàrbara

L'Infocentre a programat un curs d'introducció a la principal eina de treball professional del disseny gràfic, el programari adobe photoshop. Aquest curs està adreça principal ment a professionals i aficionats del món de la fotografia que desitgin millorar amb tractament digital, la qualitat de les seues fotos.

El curs serà molt pràctic, amb molts d’exemples i cada alumne disposarà d’un ordinador de darrera generació per poder seguir el curs personalitzadament. A més es regalarà un pack de 5 hores gratuïtes a l'Infocentre per poder continuar practicant els coneixements adquirits al curs. Els objectius del curs són:

- Formar amb programes d’alt nivell professional.
- Millorar la productivitat i la qualitat dels productes resultants
- Introduir al món de la fotografia digital a les persones que encara treballen amb fotografia tradicional.

- Durada: 24 hores
- Nivell: inicial - mitjà
- Calendari: tots els Dissabtes de 10 a 13 hores.
- Inici del curs: dissabte 8 de maig
- Finalització: dissabte 26 de juny
- Places: 15 places
- Preu: 60€

Tel. 977 71 77 32
www.sta-barbara.org/infocentre
infocentre@sta-barbara.org

 • Curs de creació de llocs web per a entitats al telecentre de la Ribera d'Ebre

El Telecentre de la Ribera d'Ebre organitza un curs de 24 hores de durada de creació de llocs web per a entitats de la comarca. El curs s'iniciarà el 8 de maig i es desenvoluparà un cop a la setmana, cada dissabte, de 9:30 a 13:30 h, fins al 12 de juny. S'hi poden inscriure persones vinculades amb entitats de tota mena que tinguin uns coneixements mínims d'informàtica.

La matrícula té un cost de 60 euros i està vinculada a l'autorització del president de l'entitat a la qual pertany l'alumne. L'objectiu del curs és formar persones del teixit associatiu comarcal que puguin desenvolupar i mantindre els llocs webs corporatius de les entitats socioculturals i esportives de la Ribera d'Ebre.

El curs oferirà als alumnes coneixements sobre l'eina de gestió PHPNUKE, que permet crear llocs web mitjançant un entorn dinàmic.

Tel. 977 40 27 92
www.riberaebre.org/telecentre
telecentre@riberaebre.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Reunió de la Comissió de la Borsa

Tal com ja hem anunciat en anteriors setmanaris, el dijous 22 d'abril va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Bages la tercera reunió de la Comissió de la Borsa de Teletreball. Hi van assistir Albert Batchellí (Telestany), Elisabet Martínez de la Torre (Terra Alta), Marc March (Santa Bàrbara), Laura Megías (Sant Bartomeu del Grau) i Albert Molina (TcBerga), a més dels integrants de l'OTC.

A partir de les propostes de disseny, d'estructura de funcionament i de classificació de perfils presentades respectivament pels telecentres de Sant Bartomeu, Telestany i Santa Bàrbara, es van definir amb concreció els continguts i la seva organització en la web que ha de fer les funcions de borsa de teletreball de forma provisional, mentre s'espera que sigui possible el disseny de l'aplicació definitiva.

En la propera reunió general, que es farà al Telecolòni@ (Puig-reig) el proper 2 de juny, es presentarà a la resta de telecentres l'estat dels treballs realitzats.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La reorientació de la xarxa365 i la dinamització dels telecentres, entre les línies d'acció de la nova STSI

El passat 20 d'abril el nou secretari de Telecomunicacions, Oriol Ferran, va comparèixer al Parlament de Catalunya davant la Comissió Permanent de Legislatura per a la Societat de la Informació per explicar les prioritats i les principals línies d'actuació en matèria de telecomunicacions i societat del coneixement de l'organisme que dirigeix.

Oriol Ferran va apuntar com a línies fonamentals:

 • l'impuls de la formació des del nivell més bàsic i fent un esforç per l'aprenentatge en línia.

 • reorientació i impuls de la xarxa365

 • promoció i implantació del programari lliure

 • impuls a la presència del català a les TIC

 • una aposta per la innovació tecnològica (I2CAT, Internet Rural, Televisió Digital Terrestre

 • Dinamitzar i proure la participació (acord marc amb Localret, competències en el marc del nou Estatut, regulació de l'espectre radioelèctric)

Nota de premsa [DURSI]
Discurs d'Oriol Ferran [pdf]
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • I Jornada de Programari Lliure a l'Administració

Dia 23 d'abril a la Sala d'actes de l'edifici del rectorat de la UdL. Iniciatives de diferents administracions en l'àmbit del programari lliure. Organitzat per Internet Web Serveis (IWS) i Universitat de Lleida (UdL). [+ info]

 • Internet Global Congress 2004

Del 10 al 14 de maig Barcelona es convertirà en la capital mundial d'Internet. Fira de Barcelona acollirà l'Internet Global Congress 2004. L'IGC/INET2004 promet ser més gran i millor que mai. Més de 200 ponències respondran a temes relacionats amb l'Estratègia Empresarial, les Noves Tecnologies, les Aplicacions així com en l'àmbit de la Societat, la Política i la Cultura. [+ info]

 • Online Educa Madrid 2004

Del 12 al 14 de maig tindrà lloc al Palau de Congressos y Exposicions de Madrid la 4ª Conferència Internacional de la Educació i la Formació basada en Tecnologies, ONLINE EDUCA MADRID 2004. Es tracta d'un fòrum de col·laboració i intercanvi d'idees del sector de l'e-learning en el món hispanoparlant. S'hi reuniran més de 500 directius, gestors de desicions, líders d'opinió del sector i altres professionals de l'e-learning. [+ info]

 • 10a Reunió General de Telecentres

Dia 2 de juny al Telecolòni@ Parc Fluvial (Puig-reig - Berguedà).

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de setembre a Barcelona. La CMSI és auspiciada per l’ONU, i tracta sobre els reptes i les oportunitats d’una societat de la informació sense exclusions. El programa de treball inclou l’elaboració d’una Declaració Universal de la Diversitat Cultural, la implementació del Pla d’acció adoptat a Ginebra 2003 i el repartiment de rols entre governs, societat civil, empreses i organismes internacionals. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

Feliç Diada de Sant Jordi !!!

TELECENTRES

::::

::::