La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 70_ 5-11 abril 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Cursos al telecentre de l'Alta Ribagorça

El telecentre de l'Alta Ribagorça (el Pont de Suert) ha programat per als mesos d'abril, maig i juny la següent oferta formativa:

- Monogràfic de Power Point. Divendres 16 d'abril (1 dia, 4 hores)

- Curs d'Acces. Del 19 al 30 d'abril: dilluns, dimecres i divendres, de 19:00 a 21:00 (total de 12 hores)

- Curs de Photoshop. Del 3 al 21 de maig: dilluns, dimecres i divendres, de 19:00 a 21:00 (total de 18 hores)

- Curs Disseny Web. Del 24 de maig a l'11 de juny: dilluns, dimecres i divendres, de 19:00 a 21:00 (total de 18 hores)

Tots els cursos estan adreçats per a totes les persones, però amb descomptes per a estudiants i menors de 30 anys.

Més informació:
Tel. 973690550 - Fax 973690818
tecnictelecentre@ccar.ddl.net
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Reunió amb el Servei de Formació Agrària del DARP

Tal com vam comentar a través d’un correu a tot els dinamitzadors, l’OTC ha contactat amb el Servei de Formació Agrària del DARP, per explorar les possibilitats de col.laboració entre la nostra xarxa de telecentres i el DARP, especialment en l’àmbit de la formació digital. A la reunió es va constatar, en principi, que existeixen diverses possibilitats. D’una banda la voluntat del Servei de Formació del DARP és d’ampliar la seva línia de formació on-line (ara convoquen un nou curs de Windows i Word, després de portar a terme el d’Aplicadors de Productes Fitosanitaris, del qual aviat començarà un segon grup). Aquest desenvolupament de la formació on-line agrària és molt interessant perquè la majoria de telecentres treballa especialment en àrees rurals. Això pot contribuir a augmentar la freqüentació dels telecentres, donat que l’extensió d’aquest tipus de formació suposa:

 • que el món agrari haurà de conèixer millor les eines informàtiques i de telecomunicacions bàsiques.

 • que els telecentres poden ser un bon mitjà per suplir deficiències d’equipament informàtic o de telecomunicacions a les llars rurals.

 • que des dels telecentres es puguin plantejar més actuacions en l’àmbit agrari, amb un caràcter clar de suport “professional”, d’acord amb iniciatives del DARP o directament amb les organitzacions agràries locals o comarcals, etc.

 • que a mesura que es vagi millorant el coneixement dels nous sistemes de difusió i de venda a través de la xarxa sorgiran més possibilitats per als telecentres de promoure o participar en accions de desenvolupament del turisme rural, de suport als productes artesanals o amb denominació d’origen, etc.

Però paral·lelament a aquestes consideracions de tipus general, hauríem de concretar possibles àmbits de col.laboració entre telecentres i el DARP. Hi ha telecentres que coincideixen amb escoles agràries (Gandesa, la Seu d’Urgell...) d’altres que coincideixen a la mateixa comarca (el Pallars, la Selva, el Solsonès...) i d’altres que no coincideixen. En tots els casos demanem als dinamitzadors propostes i suggeriments respecte d’activitats o camps d’actuació en què es podria col·laborar. En principi, una delegació del Servei de Formació Agrària del DARP ens informarà de la seva activitat a la reunió trimestral de telecentres del 2 de juny a Puig-reig.

 • Relació de teletreballadors i professionals usuaris dels centres de teletreball de Catalunya

Tal com vam quedar a la reunió de Gandesa, a partir de les dades enviades aquests darrers dies des dels telecentres, hem actualitzat la relació de teletreballadors i professionals usuaris de tota la xarxa. En total són 296 persones identificades amb 99 perfils professionals diferents. Com recordareu, al juliol n'hi havia 274 persones amb 85 perfils. Per tant, hi ha hagut un doble increment: usuaris i perfils. El rànquing està encapçalat pels següents perfils professionals:
 

dissenyadors gràfics 21
mestres / professors 18
dissenyadors web 17
traductors 15
comercials 13
informàtics / programadors 12
enginyers tècnics forestals 11
propietaris residència casa de pagès 11
 • El programa de gestió, instal·lat al Telestany

Seguint amb el procés d'instal·lacions del programa de gestió, dimecres passat 7 d'abril es va instal·lar satisfactòriament al Telestany. Recodeu que el programa funciona també als telecentres de Solsona i Sant Hilari Sacalm.

 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Oriol Ferran explica les línies fonamentals de la política del Govern

Oriol Ferran, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, va ser convidat el passat 1 d'abril a la Tertúlia Digital, organitzada amb el suport d'Internet Global Congress - Fundació Barcelona Digital i del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM).

Davant més de 200 persones, reunides a l'auditori de Barcelona Activa, Ferran va ser objecte d'una curiosa entrevista audiovisual: diverses personalitats del món universitari, empresarial, sindical i de la societat en general li formularen preguntes mitjançant un vídeo. Aquestes preguntes estaven estructurades en set grans blocs temàtics, que responen a les grans línies d'actuació de la política en matèria de societat del coneixement.

- Infraestructures
- Legislació / col·laboració amb la resta d'administracions / política
- Fractura digital
- Formació digital
- Empresa-emprenedoria
- Recerca, universitats, desenvolupament
- Nous continguts i aplicacions / normalització lingüística / software lliure

Nota de premsa [DURSI]
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Internet Global Congress 2004

Del 10 al 14 de maig Barcelona es convertirà en la capital mundial d'Internet. Fira de Barcelona acollirà l'Internet Global Congress 2004. L'IGC/INET2004 promet ser més gran i millor que mai. Més de 200 ponències respondran a temes relacionats amb l'Estratègia Empresarial, les Noves Tecnologies, les Aplicacions així com en l'àmbit de la Societat, la Política i la Cultura. [+ info]

 • Online Educa Madrid 2004

Del 12 al 14 de maig tindrà lloc al Palau de Congressos y Exposicions de Madrid la 4ª Conferència Internacional de la Educació i la Formació basada en Tecnologies, ONLINE EDUCA MADRID 2004. Es tracta d'un fòrum de col·laboració i intercanvi d'idees del sector de l'e-learning en el món hispanoparlant. S'hi reuniran més de 500 directius, gestors de desicions, líders d'opinió del sector i altres professionals de l'e-learning. [+ info]

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de setembre a Barcelona. La CMSI és auspiciada per l’ONU, i tracta sobre els reptes i les oportunitats d’una societat de la informació sense exclusions. El programa de treball inclou l’elaboració d’una Declaració Universal de la Diversitat Cultural, la implementació del Pla d’acció adoptat a Ginebra 2003 i el repartiment de rols entre governs, societat civil, empreses i organismes internacionals. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::