La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 69_ 29 març-4 abril 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Jornada dels grups Leader+ i Proder catalans a Montblanc

Tots els grups locals catalans que gestionen programes europeus de desenvolupament rural participaran el proper dia 7 d’abril en una jornada de treball al Consell Comarcal per fer balanç del què han significat aquests ajuts de la Unió Europea i les seves perspectives de futur.

La jornada està organitzada pel Departament d’Agricultura de la Generalitat i l’Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà (OAD). Val a dir que l’OAD és l’ens gestor del Servei de Teletreball del Centre Telemàtic de la Conca de Barberà, en el marc de l’aplicació d’un dels eixos prioritaris de la Iniciativa Leader, que és la introducció de les noves tecnologies com a motor del desenvolupament del mon rural.

Durant la jornada s’organitzaran sis grups de treball que analitzaran, per separat, la dinamització dels ens locals i dels agents econòmics; la diversificació de l’activitat econòmica com a motor de la nova economia rural; la valorització dels productes agraris locals; el turisme i la valorització dels espais naturals i el patrimoni rural; la gestió dels projectes LEADER+ i la gestió dels projectes PRODER.

La inauguració de la jornada serà a càrrec del director general de Desenvolupament Rural, Jordi William Carnes i la cloenda del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana. El secretari general del Departament, Josep Pau, pronunciarà una xerrada sobre el potencial de dinamització del territori rural i els responsables del desenvolupament dels programes LEADER+ i PRODER, Joaquim Fuster i Margarida Franch, presentaran un balanç del que han significat aquests ajuts pel nostre país.

cccb@conca.altanet.org
www.serviconca.org

 • Es presenta a Flix el ratolí facial i l'ull de color

Aquest proper dissabte, 3 d’abril, a les 18 h. i a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament de Flix hi haurà una demostració pública per presentar les aplicacions informàtiques del ratolí facial i l’ull de color, creades i dissenyades pel jove enginyer flixanco, César Mauri Loba. La demostració anirà a càrrec del seu creador, César Mauri, i del seu germà Soren Mauri Loba, tots dos propietaris de l’empresa CREA Sistemes Informàtics, que es dedica a comercialitzar aquests dos productes basats en la visió artificial amb càmeres web.

El ratolí facial és un ratolí de mans lliures que permet controlar l’ordinador a distància, sense cables, ni sensors ni altres accesssoris, essent una ajuda tècnica idònia per a persones amb mobilitat limitada. L’ull de color és un sistema per detectar una marca de color, fer-ne el seguiment i fer possible interactuar amb l’ordinador a distància utilitzant marques de color i una càmera web.

Durant la demostració que es farà aquest dissabte, totes les persones que hi assisteixin i que ho desitgin podran provar i experimentar aquest dos novedosos productes informàtics.

Aquest acte compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i del Telecentre de la Ribera d'Ebre.

telecentre@riberaebre.org
www.riberaebre.org/telecentre
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Acta de la reunió de Gandesa

L'OTC ha enviat a tots els telecentres l'acta de la 9 Reunió General de la Xarxa, que, com recordareu, va tenir lloc a Gandesa (Terra Alta) el passat 10 de març.

Recordeu que, tal com vam acordar al final de la trobada, la propera reunió, la que farà 10, tindrà lloc al Telecolòni@ (Cal Pons – Puig-reig – Berguedà) el proper dia 2 de juny. Ja ho podeu anotar a l’agenda.

D'altra banda, si esteu interessats en la presentació que va fer l’Elisabet Martínez, dinamitzadora del telecentre de Gandesa, us la podeu descarregar en format PowerPoint des d’aquest enllaç:

Presentació del telecentre de la Terra Alta [Elisabet Martínez de la Torre]

 • Base de dades de formació en línia

Com recordareu, a la reunió general de Gandesa vam comentar que l'OTC ha mantingut darrerament diverses reunions amb tècnics de la STSI i del TEB per enfocar qüestions d'interès comú per als telecentres de les comunitats de Teletreball i Social (Omnia). Un d'aquests temes és la necessitat de trobar mecanismes per divulgar de forma conjunta i eficaç la formació que es fa en la Xarxa de Telecentres de Catalunya. En aquest sentit els tècnics del TEB han desenvolupat una web amb l'objectiu de divulgar de forma clara i senzilla tota la formació programada pels telecentres.

La web es troba en període de proves i, de moment, permet la visió conjunta del cursos, per comunitats i per ordenacions alfabètiques. Clicant sobre qualsevol dels cursos s'obre una fitxa amb la informació d'horaris, tarifes, destinataris, etc.

Les dades les introduïm des de les oficines de coordinació respectives. Tal com vam comentar a Gandesa, convindria que els telecentres féssiu arribar a l'OTC la vostra programació de cursos a mesura que l'aneu confeccionant per anar-la introduint en aquesta base de dades, a més a més de divulgar-la a través d'aquest setmanari.

Formació XTC

 • Reunió de la Comissió de la Borsa

Tal com es va quedar a la reunió de Gandesa, es convoca una reunió de la Comissió de la Borsa que aquesta vegada, sense que serveixi de precedent ;-), es farà a Manresa el proper 22 d'abril a 2/4 d'11 del matí a la seu del Consell Comarcal del Bages (Muralla de Sant Domènec, 24).

S'enviarà convocatòria de la reunió.
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Articles sobre el teletreball i els telecentres al Dossier Econòmic de Catalunya

Dossier Econòmic de Catalunya, una publicació setmanal d'informació econòmica, ha publicat recentment a la seva secció d'opinió dos articles que fan referència directa a la tasca dels telecentres.

D'una banda, en l'edició del 13-19 de març, Jordi Vilaseca, que pocs dies abans havia participat en la jornada sobre teletreball de Gandesa (11 de març) i a la qual fa referència explícita en l'article, parla sobre la definició de teletreball com a "treball realitzat a distància amb capacitats d'autoorganització mitjançant l'ús de les TIC", concloent que no hi ha teletreballadors, sinó treballadors que fan teletreball.

D'altra banda, en l'edició del 27 de març al 2 d'abril, Josep Lladós es refereix de forma concreta a la Xarxa de Telecentres de Catalunya. En descriu les característiques i opina que els telecentres han de consolidar-se com a  "instruments generadors de nova ocupació i vertebradors del territori", i proposa diferents línies d'actuació perquè això sigui possible: "polítiques que en garanteixin la continuïtat, que afectin positivament les condicions del seu entorn i que estimulin una gestió interna més eficient" , avançant alhora en direccions complementàries com "una oferta d'ocupació pública basada en el teletreball, la millora de la connectivitat sense fils, la recerca d'economies de xarxa entre els telecentres, un finançament estable basat en els contractes-programa i la formació continua dels professionals dels centres".

Article de Jordi Vilaseca [Dossier Econòmic, 13-19 de març]
Article de Josep Lladós [Dossier Econòmic, 27 de març-2 d'abril]
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Internet Global Congress 2004

Del 10 al 14 de maig Barcelona es convertirà en la capital mundial d'Internet. Fira de Barcelona acollirà l'Internet Global Congress 2004. L'IGC/INET2004 promet ser més gran i millor que mai. Més de 200 ponències respondran a temes relacionats amb l'Estratègia Empresarial, les Noves Tecnologies, les Aplicacions així com en l'àmbit de la Societat, la Política i la Cultura. [+ info]

 • Online Educa Madrid 2004

Del 12 al 14 de maig tindrà lloc al Palau de Congressos y Exposicions de Madrid la 4ª Conferència Internacional de la Educació i la Formació basada en Tecnologies, ONLINE EDUCA MADRID 2004. Es tracta d'un fòrum de col·laboració i intercanvi d'idees del sector de l'e-learning en el món hispanoparlant. S'hi reuniran més de 500 directius, gestors de desicions, líders d'opinió del sector i altres professionals de l'e-learning. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • e-CIFO [ www.e-cifo.net ] Web dels CIFO (Centres d'Innovació i Formació Ocupacional) del Departament de Treball

 • emagister [ www.emagister.com ] Potent base de dades d'oferta formativa de qualsevol temàtica i metodologia

 • COETC [ www.coetc.org ] Web del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya

TELECENTRES

::::

::::