La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 68_ 22-28 març 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Cursos d'autoformació al telecentre de la Ribera d'Ebre

El telecentre de la Ribera d'Ebre (Móra d'Ebre) ha programat per al proper mes d'abril diversos cursos d'autoformació tutoritzada. Es tracta de formació bàsica en ofimàtica i iniciació a Internet amb una durada màxima de 24 hores.

- Iniciació a MS Windows 98-Me
- Iniciació al món d’Internet
- Processador de textos - MS Word
- Full de càlcul – MS Excel

Aquests cursos es realitzaran entre el 19 d'abril i el 15 de maig, de dilluns a divendres, de 10 a 14 i 16 a 20 h i dissabte de 9 a 21 h. El preu és de 30 € per curs. A cada alumne se li entregarà un títol acreditat pel Consell Comarcal indicant el temari i hores impartides.

telecentre@riberaebre.org
www.riberaebre.org/telecentre

  • 7a edició del Curs d'Iniciació a Internet de la Xarxa365

El dia 15 d'abril comença la setena edició del Curs d'Iniciació a Internet de la xarxa365. Un curs gratuït i en línia (no presencial) adreçat a totes aquelles persones que s'inicien en el món de les tecnologies de la informació i la comunicació. Els alumnes matriculats disposaran del suport d'un equip de tutors, que els ajudarà a resoldre els seus dubtes. El curs finalitza el 13 de juny.

Per inscriure's al curs és necessari estar donat d'alta com a usuari registrat de la xarxa365. El termini d'inscripcions finalitza el 10 d'abril de 2004.

www.xarxa365.net 
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • L'Estat espanyol, a la cua europea en implantació del teletreball

L'informe "Collaboration@Work. The 2003 report on new working environments and practices", elaborat per la DG Societat de la Informació de la Comissió Europea el passat mes d'octubre posa de relleu el baixíssim índex de penetració del teletreball a l'Estat espanyol.

L'informe, que es basa en dades del projecte SIBIS d'Empirica (Alemanya) obtingudes l'any 2003, conclou que l'Estat espanyol es troba entre els països d'Europa amb menys implantació del teletreball, tan sols un 4,9% de la força de treball. Només Txèquia, Eslovàquia, Hongria, Portugal i Romania estan per sota. La mitjana europea és del 13%, molt per sota dels Estats Units, on gairebé un de cada quatre traballadors fa algun tipus de teletreball (24,6%) i despunten països com Holanda (26,4%), Finlàndia (21,8%), Dinamarca (21,5%) i Suècia (18,7%).

Pel que fa a la franja baixa de la classificació, sorprèn que països com Estònia (12,2%), Lituània (9,3%), Eslovènia (8,6%) o Polònia (8,4%) se situïn per sobre de l'Estat espanyol.

Informe europeu "Collaboration@Work. The 2003 report on new working environments and practices" [pdf]
SIBIS [Estadístiques europees sobre la societat de la informació]
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • El conseller Carles Solà reclama una baixada de les tarifes d'ADSL

Oriol Ferran i Carles Solà durant la compareixençaEl passat dia 23 el conseller del DURSI, Carles Solà, va comparèixer davant la Comissió per a la Societat de la informació del Parlament de Catalunya per exposar les principals línies d'actuació del Departament en aquest sector. El van acompanyar el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació del DURSI, Oriol Ferran, i el director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, Jordi Bosch.

Solà va afirmar que tenim una de les tarifes d'ADSL més cares d'Europa i va reclamar una baixada dels preus. A l'Estat espanyol es paguen 45.24 euros mensuals per una connexió de 256 Kb o 174.57 per una de 2Mb, mentre que a França el preu és de 14.90 i 24.90 euros respectivament. Països com Bèlgica, Itàlia o Alemanya tenen també preus més reduïts per connexions més potents.

Nota de premsa completa [DURSI]
 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Internet Global Congress 2004

Del 10 al 14 de maig Barcelona es convertirà en la capital mundial d'Internet. Fira de Barcelona acollirà l'Internet Global Congress 2004. L'IGC/INET2004 promet ser més gran i millor que mai. Més de 200 ponències respondran a temes relacionats amb l'Estratègia Empresarial, les Noves Tecnologies, les Aplicacions així com en l'àmbit de la Societat, la Política i la Cultura. [+ info]

  • Online Educa Madrid 2004

Del 12 al 14 de maig tindrà lloc al Palau de Congressos y Exposicions de Madrid la 4ª Conferència Internacional de la Educació i la Formació basada en Tecnologies, ONLINE EDUCA MADRID 2004. Es tracta d'un fòrum de col·laboració i intercanvi d'idees del sector de l'e-learning en el món hispanoparlant. S'hi reuniran més de 500 directius, gestors de desicions, líders d'opinió del sector i altres professionals de l'e-learning. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::