La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 67_ 15-21 març 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • 5a Jornada d'ocupació i desenvolupament rural a la Fatarella

El proper 26 de març tindrà lloc al Casal Municipal de la Fatarella (Terra Alta) la 5a Jornada d'ocupació i desenvolupament rural. Les inscripcions es poden fer a través de la web www.lafatarella.org. Aquest és el programa de la jornada:

9:00 Acreditació d'assistents i lliurament de documentació

9:15 Presentació de la Jornada.
Il·lm. Sr. Josep Suñé i Blanch. Alcalde de l'Ajuntament de la Fatarella
Il·lm. Sr. Xavier Pallarès i Povill. President del Consell Comarcal de la Terra Alta.

9:30 Inauguració de la Jornada:
Representant de la Consultoria i Enginyeria
Mediambiental “Mare Nostrum”, encarregada de
la redacció de l'Agenda 21 i Pla d'Acció per la
Sostenibilitat de la Fatarella.

Bloc I - Desenvolupament Rural Sostenible

10:00 “Sector primari i desenvolupament sostenible” .
Sr. Martí Boada Juncà. Doctor en Ciencies Ambientals Universitat Autònoma de Barcelona.
Membre del PNUMA (Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient).

10:30 “Presentació del Fòrum de les Cultures Barcelona 2004”
Sr. Carles Singla. Portaveu del Fòrum Universal de les Cultures, Barcelona 2004.

Bloc II Societat de la Informació i Món Rural

11:00 “L'ús de les TIC com a suport a l'activitat formativa i de recerca”
Sr. Jordi Serrano i Muñoz. Responsable d'avaluació de serveis de la Biblioteca Virtual de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).

11:30 “ La xarxa de Telecentres de Catalunya”
Sr. Modest Guinjoan. Responsable de la Xarxa de Telecentres de Catalunya. Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del DURSI.

12:00 Recés

Bloc III Agricultura Agroindústria al segle XXI

12:15 “Cooperatives i multifuncionalitat”
Sr. Joan Gener. President de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

12:45 “Contracte territorial d'explotació”
Sr. Jordi William Carnes i Ayats, Director General de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

13:15 Taula rodona i torn obert d'intervencions
Moderadors: Andreu Caralt, corresponsal del Diari de Tarragona al Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta. Representant de El Punt, edició Camp de
Tarragona i Terres de l'Ebre.

14:00 Acte de cloenda
M. Hble. Sr. Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya.

Més informació a:
Ajuntament de la Fatarella - Plaça Major, 7 - 43781 La Fatarella
Tels: 977 413 609 / 977 413 518 / 977 413 830
Fax: 977 413 521
aj.lafatarella@altanet.org
www.lafatarella.org
tríptic de la jornada [pdf]

  • Curs d'Autocad al telecentre de la Fatarella

- Col·lectiu: persones majors de 18 anys (a causa la complexitat del programa), que tinguin coneixements bàsics d’informàtica.
- Inscripcions: el període d’inscripció anirà del 22 de març al 2 d’abril. El 3 d’abril es farà una reunió informativa per als inscrits.
- Inici del curs: 22 d'abril. Final: 19 de juny
- Hores: 32 hores, repartides en 8 sessions de 4 hores cada dia.
- Horari: Dissabtes tarda de 4 a 8
- Nivell: Bàsic / Intermedi
- Responsable: Miki (Miquel Alerany Monclús)

Més informació: Magda Aubà Pons - Tel: 977 413 609 - Fax: 977 413 521
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Base de dades de perfils professionals i borsa de teletreball

Tal com vam quedar a la reunió de Gandesa, el passat dia 12 vam enviar a tots els telecentres la relació de perfils professionals disponibles a la XTC. Hem anat rebent les corresponents actualitzacions però encara ens en falten les dades d'alguns telecentres. Aniria bé que ens les enviéssiu el més aviat possible. També vam enviar un document Word on estan recollits per telecentres i la presentació que va fer el Modest Guinjoan en la reunió de Móra d’Ebre.

Mentrestant des del telecentre de Sant Bartomeu ja ens han comunicat que estan estudiant la forma de crear una pàgina que permeti consultar online aquesta informació i poder-la mantenir actualitzada. De moment es podrà utilitzar el portal de www.teletreball.net per a la borsa de teletreball provisional. Per començar intentaran fer una base de dades amb els perfils dels teletreballadors disponibles actualment als telecentres.

D'altra banda, des de Telestany han fet arribar també a tots els telecentres un document sobre què podria (o hauria) de ser la versió provisional de la borsa de teletreball. Aniria bé que tots aquells que hi tingueu esmenes les feu arribar amb resposta a tothom. Els responsables de Telestany s'encarregaran d'incoporar-les al document per refer-lo i mirar de deixar-lo tancat per poder posar en marxa aquest espai.

Des del telecentre del Solsonès s'ha comentat que cal fer una diferenciació entre "els usuaris que utilitzen els serveis i instal·lacions del telecentre per desenvolupar part de la seva tasca professional" i "els teletreballadors actuals i/o potencials". Efectivament la relació de perfils que vam elaborar el passat mes de juliol correspon als professionals que utilitzen els telecentres. Lògicament no es tracta de teletreballadors disponibles en sentit estricte, perquè molts d'ells no van al telecentre a buscar feina, sinó a fer la feina que ja tenen. De tota manera, des de l'OTC creiem que la llista realment útil és la de tots els perfils, treballin o no, busquin feina o no. És cert que el pilot d'helicòpter de Solsona o l'observador nivometeorològic de l'Alta Ribagorça no rebran ofertes de treball a través de la borsa, però potser un economista de Ribes de Freser o un dissenyador industrial de Sant Bartomeu que estiguin en actiu s'ho rumiaran si els arriba una oferta des de la xarxa. Evidentment ningú no està obligat a optar a cap feina. En aquest sentit hem de tenir clares algunes qüestions:

- entre els 274 professionals (ara segurament molts més) hi ha tots els matisos possibles: gent que optaria a qualsevol feina, gent que seleccionaria en funció de criteris molt diversos, gent que no optaria a cap feina...

- no pel fet de formar part de la relació de perfils hi ha l'obligació d'optar a una feina

- alhora, hem d'evitar de caure en el parany de publicitar serveis inexistents o inviables

- queda clar, doncs, que en la part pública i visible de la borsa serà preferible no concretar excessivament els perfils disponibles. Precisament per això creiem que en comptes de publicitar perfils, la Xarxa ha de publicitar serveis. N'hi haurà prou de dir: programació informàtica, disseny gràfic, traducció... sense especificar si es programa amb Visual, si es dissenya amb FreeHand o si es tradueix del txec. I si en un moment donat es creu oportú concretar o generalitzar més, ja es farà. Precisament el fet de tenir una base de dades en línia fàcilment actualitzable ha de permetre incorporar i eliminar qualsevol servei. Fixeu-vos en un detall, el full d'Excel dóna gairebé 90 perfils diferents (i la majoria força genèrics). Això s'haurà de simplificar encara més per poder-ho "vendre" en forma de serveis a les empreses.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • El domini .CAT entre les propostes que estudiarà l'ICANN

Vilaweb ha informat que la ICANN ha acceptat estudiar el domini .cat. L’autoritat que gestiona els noms de domini genèrics d'internet va decidir obrir divendres a última hora una nova convocatòria de dominis d'internet genèrics. La llista de propostes rebudes per la ICANN inclou sufixos patrocinats per associacions i empreses, com ara .asia, .jobs, .mail, .mobi, .post, .tel, .travel, .xxx i .cat. Aquest darrer és impulsat per l'Associació PuntCAT, creada expressament per defensar un 'domini cultural i lingüístic català'. De l'1 al 30 d'abril s'obrirà un període de consultes al final del qual anunciarà quines candidatures responen als criteris de la institució.

La petició d'un sufix distintiu .cat a la ICANN no ha d'interferir la històrica reivindicació del domini territorial .ct, impulsada per l'Associació en Defensa del Domini .ct (ADD-CT) des de 1996.

Notícia completa [Vilaweb Tecnologia]
[Nous dominis proposats]
 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Internet Global Congress 2004

Del 10 al 14 de maig Barcelona es convertirà en la capital mundial d'Internet. Fira de Barcelona acollirà l'Internet Global Congress 2004. L'IGC/INET2004 promet ser més gran i millor que mai. Més de 200 ponències respondran a temes relacionats amb l'Estratègia Empresarial, les Noves Tecnologies, les Aplicacions així com en l'àmbit de la Societat, la Política i la Cultura. [+ info]

  • Online Educa Madrid 2004

Del 12 al 14 de maig tindrà lloc al Palau de Congressos y Exposicions de Madrid la 4ª Conferència Internacional de la Educació i la Formació basada en Tecnologies, ONLINE EDUCA MADRID 2004. Es tracta d'un fòrum de col·laboració i intercanvi d'idees del sector de l'e-learning en el món hispanoparlant. S'hi reuniran més de 500 directius, gestors de desicions, líders d'opinió del sector i altres professionals de l'e-learning. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

  • Telestany [ www.plaestany.org/telestany ] Web renovada del Telestany (Banyoles).

  • Télétravail et handicap [ www.fapse.ulg.ac.be/Lab/Trav ] Estudi sobre el teletreball i les discapacitats elaborat per la Universitat de Lieja

  • Telework humor [ www.ivc.ca/humour.htm ] Històries divertides, anècdotes i acudits sobre el teletreball (en anglès). Pàgina de l'Associació Canadenca de Teletreball

TELECENTRES

::::

::::