s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 64_ 23-29 de febrer 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • TcBerga presenta dos nous cursos  

Curs d'iniciació al Photoshop

Gràcies al conveni signat amb AFTDAO, es crea aquest curs que impartiran membres de l'agrupació. El curs consta de un total de 12 hores
Cal destacar que hi haurà més d'un professor alhora per a evitar els típics problemes de diferències entre els coneixements dels alumnes, millorant així l'objectiu del curs i podent aprendre més.
Horari: Es realitzarà els dimarts i els dijous al vespre de 20:00 a 22:00, durant els dies 9,11,16,18,23 i 25 de Març.

Curs d'ofimàtica per al sindicat d'infermeries
El sindicat d'infermeres de Catalunya (SATSE) va realitzar diverses visites a les instal·lacions del telecentre i conjuntament es va elaborar un curs a mida per a infermeres de la regió de la catalunya central.
Durant les reunions, a part d'especificar un temari i horaris, també es va ajudar a la selecció del professor més adient en funció de les necessitats, i gràcies a la nostra borsa de professors disponibles es van posar en contacte.
El curs té com a nota important que s'obtindrà un certificat acreditatiu amb homologació Applus, acreditada per Enac.

El temari proposat és:
- Introducció a la informàtica (Hardware, Windows, sistema d'arxius...)
- Microsoft Word
- Microsoft Power Point
- Introducció Internet (Buscar informació, correu electrònic)

Horari: dimarts i els dijous a les tardes durant els mesos d'abril, maig i juny amb un total de 60 hores.

Aquests 2 nous cursos, s'uneixen també als cursos que ja està realitzant el Telecentre des de l'any passat.

tcberga@ajberga.es 

 • Inscripcions a la I Jornada sobre tecnologies de la informació i de la comunicació als telecentres de les Terres de l’Ebre: "Teletreball = professionals + noves tecnologies"

Us recordem que el 6 de març finalitza el termini per a inscriure's a la jornada que organitzen els telecentres de les Terres de l'Ebre el dia 11 de març. Us animem a tots a que us hi inscriviu.

Organitzen:

Programa
Inscripcions
telecentre@terra-alta.altanet.org 
telecentre@riberaebre.org
infocentre@sta-barbara.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Properes visites a telecentres i correcció d'error al setmanari núm. 63

Dimecres dia 25 de febrer l'OTC va visitar el TcBerga, el Telecentre del Pallars Sobirà i el Telecentre del Solsonès. En el setmanari núm. 63 (l'anterior a aquest) s'informava erròniament que es visitaria el Telecentre de l'Alta Ribagorça en lloc del Telecentre del Solsonès.

Divendres 5 de març l'OTC visitarà el telecentre del Pallars Sobirà, el telecentre de La Pobla de Segur i el Telecentre de l'Alta Ribagorça.

 • Web de Sant Bartomeu del Grau

L'OTC us vol recomanar la visita a la Web de Sant Bartomeu del Grau. Hi podreu trobar notícies actualitzades, informació meteorològica, l'agenda del municipi, activitats esportives, activitats lúdiques, una secció de l'ajuntament amb informació sobre plens, les actes, tràmits...

Voldríem destacar que ha estat dissenyada amb programari lliure.

 • Filtració d'accessos a internet

Arran de la petició d'algun telecentre sobre el control dels continguts de les webs dels seus usuaris, hem trobat una empresa que ofereix tecnologia per al filtrat d'accessos a Internet. Es tracta d'Optimal Internet i ofereix diverses solucions en funció de les necessitats que es puguin tenir, des d'un programa de fàcil instal·lació pensat per a ús més aviat domèstic a un Optenet Server pensat per a empreses, institucions públiques, etc. 

En la propera reunió a Gandesa us en parlarem més detalladament ja que estem analitzant una demo gratuïta i hem demanat que ens facilitin els preus.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Mozilla arriba als Pocket-PC equipats amb Linux

Els usuaris dels Pocket-PC que operin amb Linux ja poden instal·lar-hi el nou navegador "Minimo", un projecte de Mozilla que acaba de presentar la versió 0,1 per ARM.

Notícia
mozilla.org

 • La Fundació Aplicació de Callús promou un atles de la diversitat cultural via Internet

La Fundació Aplicació de Callús, seu del Telecentre de Callús, ha impulsat la creació d'un atles telemàtic on participaran un miler d'escoles d'Europa i de l'Amèrica Llatina. El projecte, batejat amb el nom de "El lloc on visc: atles de la diversitat cultural" i que té suport econòmic de la Unió Europea, pretén fomentar la coneixença de la riquesa cultural de les zones d'arreu del món mitjançant el treball realitzat pels mateixos alumnes alhora que servirà per promoure l'ús de les noves tecnologies entre aquests centres.

La proposta la desenvolupa un consorci format per deu organitzacions no governamentals i entitats sense ànim de lucre de diferents països liderats per l'entitat callussenca. Jaume Illa, un dels coordinadors, concreta que el que es proposa és que els centres participants elaborin un "retrat de les peculiaritats pròpies del pobles i ciutats de les escoles participants", però que sobretot ho facin "no des dels canals més oficials sinó a partir de les seves pròpies vivències i d'una descripció molt personal del seu entorn immediat". 

Els alumnes que prendran part en aquesta iniciativa podran penjar en la web de l'atles imatges fotogràfiques, enregistraments en vídeo o documents sonors, "ja que estem parlant d'una base de dades multimèdia, i la plataforma tecnològica que es crea ho permet". 

Illa concreta que amb projectes com aquest atles de la diversitat també es vol facilitar l'arribada de les noves tecnologies a escoles de països que tenen especials dificultats per a introduir-les. 

Font: Regió 7 [25 de febrer de 2004]

:::::::: AGENDA ::::::::

 • IV Jornada sobre Desenvolupament Local i Societat de la Informació

Dia 27 de febrer al telecentre de Sant Bartomeu del Grau. Difondre els
avantatges comparatius que pot comportar la utilització genèrica del
software lliure i la seva aplicació en empreses. L’edició d’enguany portarà per títol “El software lliure i l’empresa” [+ info]

 • III Jornades de Software Lliure de la Universitat de València i Linux Install Party 2004

De l'1 al 7 de març tindran lloc a les noves instal·lacions de l'ETSE al campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València les III Jornades de Software Lliure de la Universitat de València. Les conferències que s'allargaran durant tota la setmana laboral estan emmarcades sota el títol "El Sotware Libre y la Empresa" i inclouran una Linux Install Party de 48 hores durant el cap de setmana, els dies 6 i 7 de març. [+ info]

 • III Congrés & Saló Professional EXPOELEARNING 2004

Del dia 10 al 12 de març a IFEMA (Madrid) tindrà lloc el III Congrés & Saló Professional EXPOELEARNING 2004 organitzat per AEFOL (Associació d'e-learning) [+ info]

 • 9a Reunió General de Telecentres

Dia 10 de març al telecentre de la Terra Alta (Gandesa)

 • I Jornada sobre tecnologies de la informació i de la comunicació als telecentres de les Terres de l’Ebre: "Teletreball = professionals + noves tecnologies"

Dia 11 de març al Centre de Serveis de la Terra Alta (Gandesa)

 • INTERNET GLOBAL CONGRESS 2004

Del 10 al 14 de maig Barcelona es convertirà en la capital mundial d'Internet. Fira de Barcelona acollirà l'Internet Global Congress 2004. L'IGC/INET2004 promet ser més gran i millor que mai. Més de 200 ponències respondran a temes relacionats amb l'Estratègia Empresarial, les Noves Tecnologies, les Aplicacions així com en l'àmbit de la Societat, la Política i la Cultura. [+ info]

 • ONLINE EDUCA MADRID 2004

Del 12 al 14 de maig tindrà lloc al Palau de Congressos y Exposicions de Madrid la 4ª Conferència Internacional de la Educació i la Formació basada en Tecnologies, ONLINE EDUCA MADRID 2004. Es tracta d'un fòrum de col·laboració i intercanvi d'idees del sector de l'e-learning en el món hispanoparlant. S'hi reuniran més de 500 directius, gestors de desicions, líders d'opinió del sector i altres professionals de l'e-learning. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::