s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 63_ 16-22 de febrer 2004 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • TcBerga signa un conveni de col·laboració amb l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis de Berga per a la utilització de l'aula de formació  

L'ajuntament de Berga ha signat un conveni de col·laboració per a 2 anys amb l'entitat "Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis" de Berga (AFTDAO) que estipula que l'ajuntament cedeix l'aula gran d'informàtica del Telecentre a AFTDAO els dilluns i els dimecres a les tardes per a poder impartir cursos que siguin d'interès per als seus socis. Com a contrapartida AFTDAO impartirà un mínim de 2 cursos anuals per al Telecentre de Berga a benefici de l'ajuntament de Berga.

L'AFTDAO, te data d'inscripció del 31/07/1992, dins el registre de la
GENERALITAT de CATALUNYA, com entitat CULTURAL i és una agrupació molt important del Berguedà amb distingits socis reconeguts internacionalment. Per al Telecentre és una bona oportunitat
de donar a conèixer les instal·lacions i els serveis que ofereixen.

Com a dades interessants de AFTDAO, cal destacar que:
- Actualment té uns 140 socis, dels quals uns 60 participen
activament en formació.
- Té entre els seus socis, persones distingides amb els màxims
guardons fotogràfics mundials, dins el món AMATEUR, destacant:
1 Artista Audiovisual de la Federació Internacional d'Art Fotografic
(AV-AFIAP), 5 Artistes de la Federació Internacional d'Art Fotografic (AFIAP) i 4 Excel·lències de la Federació Internacional d'Art Fotografic (EFIAP) entre les quals hi ha la única dona de tot l'estat que posseeix aquest títol.

tcberga@ajberga.es 

 • Programa de la I Jornada sobre tecnologies de la informació i de la comunicació als telecentres de les Terres de l’Ebre: "Teletreball = professionals + noves tecnologies"

Ja podeu consultar el programa de la jornada que organitzen els telecentres de les Terres de l'Ebre i inscriure'us-hi.

Organitzen:

Programa
Inscripcions
telecentre@terra-alta.altanet.org 
telecentre@riberaebre.org
infocentre@sta-barbara.org

 • Activitats feber-març 2004 al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà

JORNADA TÈCNICA SOBRE LÍNUX

DIA: 20 de febrer de 2004
HORA: a les 18 hores
ADREÇADA: a persones amb uns nivells avançats de coneixements en informàtica.

El Centre Telemàtic de la Conca de Barberà organitza la primera de tot un seguit de Jornades tècniques que han de culminar en la posta en funcionament d’un servidor LAMP.
JORNADA TÈCNICA: Adobe Indesing

DIA: 27 de febrer de 2004 
HORA: 18 a 20 hores
ADREÇADA: Professionals del món de la informació i del disseny gràfic

Jornada gratuïta impartida per Fèlix Torre, tècnic informàtic de l’empresa APRODISCA de Montblanc. Places limitades.

Per inscripcions al cccb@conca.altanet.org  abans del dia 20 de febrer.
JORNADA INFORMATIVA SOBRE EL LÍNUX

DIA: 1 de març de 2004 
HORA: 16’30 h.
ADREÇADA: als coordinadors d’informàtica dels Centres d’ensenyament de la comarca.

El Centre Telemàtic del Consell Comarcal de la Conca de Barberà en col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà organitza una jornada tècnica sobre Línux que impartirà el Sr. Jordi Clavero tècnic informàtic de la Universitat Rovira i Virgili.
JORNADA TÈCNICA SOBRE GESTORS DE CONTINGUT WEB

DIA: 18 de març de 2004
HORA: 18’30 h.
ADREÇADA: a persones interessades en el treball en xarxa, teletreball o activitats a distància.

S’explicaran eines que fem servir en aquestes per coordinar el treball col·lectiu així com eines de captació, transmissió i gestió de continguts adreçats a web. 

Jornada impartida per Joan V. Baz, administrador de l'Empresa Adaptiva Sistemas, S.L.

Per inscripcions al cccb@conca.altanet.org  abans del dia 20 de febrer
 • Curs de Photoshop al Telecentre de la Ribera d'Ebre

L'Oficina de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre organitza un curs de nivell 1 de Photoshop 7 al Telecentre de la Ribera d'Ebre.


Dates: De l'1 al 20 de març
Horaris: Dilluns i dimecres de 19.30 a 21.30 i dissabtes de 9.30 a 12.
Preu: 60 €. (Limitat a un màxim de 10 alumnes)
Inscripcions: Al Telecentre tel. 977 40 27 92 o bé www.riberaebre.org/telecentre 

Notícia

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Properes visites a telecentres 

Dijous dia 19 de febrer l'OTC va visitar el Telecentre de Terra Alta, el Centre Telemàtic de la Conca de Barberà i el telecentre Prades-Montsant. 

Dimecres 25 de febrer l'OTC visitarà els TcBerga, Telecentre del Pallars Sobirà i el Telecentre de l'Alta Ribagorça.

 • El setmanari_XTC inspira un nou butlletí electrònic de la STSI

L'edició del setmanari_XTC ha estat valorada molt positivament des del seu inici per la seva proximitat i rapidesa informativa. Des del maig del 2002 ha estat l'eina de comunicació setmanal dels centres de teletreball i la seva utilitat i versatilitat han portat a la STSI a projectar un butlletí electrònic que, en principi, està previst que sigui quinzenal. L'abast d'aquesta publicació seria tota la Xarxa de Telecentres de Catalunya, és a dir, tots els centres que estan inclosos en les tres comunitats en què s'organitza la xarxa: social, ciutadania i teletreball. 

L'objectiu d'aquest nou butlletí és, d'una banda, difondre informació sobre les NTIC i la SI i de l'altra, divulgar la formació que es fa als telecentres i alhora establir una eina de contacte permanent amb els dinamitzadors i usuaris dels telecentres. 

Els apartats que inclourà aquest butlletí seran: novetats, formació, agenda, diccionari tecnològic i activitats dels telecentres.

Sota la direcció de la STSI es constituirà un equip de treball format per les oficines de coordinació de la comunitat social (TEB), de la comunitat de teletreball i tècnics de la STSI.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • @Euskadi, un butlletí electrònic quinzenal sobre Internet a Euskadi, publica en el seu número 127 l’article “El ejemplo catalán”, on es comenta el recent nomenament del secretari de Telecomunicacions.

EL EJEMPLO CATALÁN

Si en Euskadi es Gipuzkoa quien marca la pauta de Internet, en el Estado Cataluña sigue siendo la tierra de los pioneros, la auténtica avanzadilla digital. Allí se lanzaron el primer periódico digital o las primeras empresas de comunicación online y esta comunidad es año tras año la que reúne más usuarios de la Red per cápita. Cataluña se ha convertido en un hervidero de innovación electrónica, un ejemplo a seguir.

Por eso, desde Euskadi debemos seguir con atención el reciente nombramiento de Oriol Ferran como secretario de Telecomunicaciones y Sociedad de la Información, un puesto que inexplicablemente todavía no existe en la Comunidad Autónoma Vasca, aunque sí en Gipuzkoa. Este pionero de Internet de 38 años ha promovido comunidades virtuales y una red inalámbrica en Arenys de Mar y es firme partidario de la utilización del software libre en la 
Administración.

Su nombramiento, que ha sido muy aplaudido por las fuerzas vivas de la Red en Cataluña, ha generado una gran expectación en esas tierras. Su trayectoria le perfila, además, como un activista social, más cercano a lo que es el día a día de la Red y no tan próximo de lo que ha centrado hasta ahora los esfuerzos institucionales, la creación de infraestructuras y la pura tecnología.

Ferrán se ha caracterizado por su interés por la promoción de los contenidos y los servicios digitales, los dos motores del uso real de Internet, capaces de demostrar a los ciudadanos que el ordenador sirve para algo más que para enviar e-mails. Si las instituciones vascas están dispuestas a dar un paso hacia adelante y preocuparse de que crezca la utilización de la Red en Euskadi -y no tanto el número de internautas- deben mirar con atención lo que está ocurriendo en Cataluña.

cyberEuskadi
Pàgina personal d'Oriol Ferran

 • Traductors on-line al català

La traducció automàtica avança amb rapidesa i ja hi ha la possibilitat de fer servir alguns traductors gratuïts, de qualitat, i en català. Avui us en presentem dos. 

- A l’adreça: [ http://www.torsimany.ua.es/ ] trobareu un bon traductor on-line i gratuït català/castellà i castellà/català, creat per la universitat d’Alacant. 

- I fa poc s’han presentat els traductors automàtics, on-line i gratuïts de la casa Comprendium que tradueixen textos o pàgines web de l’anglès, del francès i del castellà al català (i al revés) a més de tot un conjunt de combinacions entre altres idiomes. El podeu fer servir a partir de la pàgina inicial : [ http://www.comprendium.es/  ]i des d’aquí trobareu fàcilment la manera d’introduir-hi el text o la pàgina web que cal traduir. 

Ja ens imaginem que la majoria dels dinamitzadors se’n surt prou bé en la traducció de textos en anglès o en francès. Però la traducció automàtica –que naturalment cal corregir- sempre facilita la feina. A més, els traductors automàtics poden ser de molta utilitat per als usuaris dels telecentres, que us agrairan la informació. 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Conferència Internacional de Software Lliure

Del 18 al 20 de febrer a Màlaga tindrà lloc una Conferència Internacional de Software Lliure on s'estima que es reuniran un miler de persones entre les quals es troben les principals personalitats en la matèria [+ info]

 • IV Jornada sobre Desenvolupament Local i Societat de la Informació

Dia 27 de febrer al telecentre de Sant Bartomeu del Grau. Difondre els
avantatges comparatius que pot comportar la utilització genèrica del
software lliure i la seva aplicació en empreses. L’edició d’enguany portarà per títol “El software lliure i l’empresa” [+ info]

 • III Congrés & Saló Professional EXPOELEARNING 2004

Del dia 10 al 12 de març a IFEMA (Madrid) tindrà lloc el III Congrés & Saló Professional EXPOELEARNING 2004 organitzat per AEFOL (Associació d'e-learning) [+ info]

 • 9a Reunió General de Telecentres

Dia 10 de març al telecentre de la Terra Alta (Gandesa)

 • I Jornada sobre tecnologies de la informació i de la comunicació als telecentres de les Terres de l’Ebre: "Teletreball = professionals + noves tecnologies"

Dia 11 de març al Centre de Serveis de la Terra Alta (Gandesa)

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::