La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 58_ desembre 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • 8a Reunió General de Telecentres a Solsona

Solsona va acollir el passat 10 de desembre la 8a reunió general de telecentres.

La trobada va començar a quarts d'11 amb el tradicional esmorzar a la seu del CTFC. El Sr. Francisco Rovira i Corominas, gerent del Centre va donar la benvinguda i tot seguit Jordi Mas va fer una exposició sobre el programari lliure i la tasca de de Softcatalà.

A continuació Marc Carrera va fer una presentació del telecentre del Solsonès i després Gemma Lozano, de la Secretaria de Telecomunicacions, va exposar els plantejaments que està fent la STSI per a la reorientació d'alguns aspectes de la plataforma xarxa365.net. Després del dinar la reunió es va reprendre amb la discussió de temes més concrets com la continuïtat de l'ECDL, les estadístiques d'ús i el programa de gestió.

  • Quatre companys deixen la xarxa de telecentres

La reunió de Solsona va servir també per fer un petit reconeixement a la tasca feta per quatre persones que, per raons diverses, han deixat durant aquest 2003 la xarxa de telecentres.

Es tracta de Josep Lluís Pérez, del telecentre Prades Montsant; Ferran Villaseñor, del telecentre de Sant Bartomeu del Grau; Josep Francesc Moragrega, del telecentre de la Fatarella; i Francesc Camprubí, de l'Oficina de Coordinació. Com a mostra de reconeixement se'ls va fer lliurament d'un llibre i se'ls va desitjar sort i èxit en la seva nova etapa.

  • El telecentre de Sant Bartomeu se'n porta el premi de Nadal de l'OTC

Com recordareu, la felicitació de Nadal de l'OTC portava premi. El concurs consistia a endevinar quin era el poble nevat que apareixia a la bonica imatge nadalenca que vam enviar com a felicitació.

La Laura Megías, del telecentre de Sant Bartomeu, la va encertar i, tal com vam quedar, li farem lliurament del premi en la propera reunió general de Gandesa. Es tracta de l'Estany, a la comarca del Bages. Si no el coneixeu us recomanem moltíssim la visita.

  • III Jornada sobre Tecnologies de la Informació i de la Comunicació a Solsona

L’endemà de la reunió general, el dia 11 de desembre, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i el Telecentre del Solsonès van organitzar la III Jornada sobre Tecnologies de la Informació i de la Comunicació.

El programa va incloure experiències d'implantació de les TIC en zones rurals, com la de l'Ajuntament de Jun (Granada), la Xarxa de Telecentres d'Astúries o la del telecentre d'Abaltzisketa (País Basc).

La jornada, que va comptar amb la presència d'un nombrós públic, va ser seguida també per alguns dinamitzadors de telecentres, que van aprofitar la coincidència amb la reunió per assistir a tots dos actes.

III Jornada sobre Tecnologies de la Informació i de la Comunicació

  • Cicle de xerrades sobre desenvolupament econòmic i TIC al TeleColòni@

Durant aquest mes de desembre el TeleColòni@ va organitzar un cicle de xerrades sobre desenvolupament econòmic i noves tecnologies.

El 12 de desembre Jaume Orriols va parlar a Cal Pons de "TIC i petit comerç". També a Cal Pons Bernat Soler va parlar el dia 19 sobre "TIC i medi ambient". El dia 20 Josep Camprubí (OTC) va parlar de "TIC i telecentres" a la seu que TeleColòni@ té a Viladomiu Nou. Finalment Jordi Oller va parlar el dia 27 sobre "TIC i turisme" a la seu de TeleColòni@ a l'Ametlla de Merola.

  • El telecentre de la Ribera d'Ebre participa en un servei d'assessorament juvenil en matèria de salut, treball i habitatge

L'Oficina de Serveis a la Joventut de la Ribera d'Ebre va organitzar unes sessions d'assessorament adreçades als jóvens de la comarca d'edats compreses entre els 16 i els 30 anys. Dos tècnics especialitzats en salut, i en treball i habitatge, van atendre de manera personalitzada i confidencial les consultes que els van voler fer els jóvens. Les sessions van tenir lloc el dia 12 de desembre al telecentre de la Ribera d'Ebre, a Móra d'Ebre. A Flix les assessories van tenir lloc al Punt d'Informació Juvenil (PIJ), ubicat a la Biblioteca Municipal Artur Bladé i Desumvila, els dies 22 i 23 de desembre.

En aquestes sessions els assessors van atendre qüestions relacionades amb educació sexual, malalties de transmissió sexual, sida, drogues, transtorns del comportament alimentari, canals de cerca de faena, selecció de personal, incorporació al món laboral, compra d'habitatge, lloguers, rehabilitacions i ajudes per a l'accés a l'habitatge.

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Solucionats els problemes de connectivitat de l'OTC

Els problemes de connectivitat que hem tingut a l'OTC des del passat 26 de novembre ja han quedat solucionats. Aquest problema tècnic ens ha impedit mantenir un contacte fluït amb els telecentres via correu electrònic. Tampoc no ens ha estat possible la publicació del setmanari. Aquest número 58, per tant, resumeix els temes més destacats d'aquest mes de desembre.

Us agraïm la vostra paciència, esperem que hàgiu gaudit d'un esplèndid Nadal i us desitgem una excel·lent entrada d'any.

Per cert, a Manresa ens va caure el 3r premi de la rifa de Nadal, però els de l'OTC hem estat de pega i no hem vist ni un duro. Hi ha algú que hagi tingut més sort? Els de Sort potser?

  • L'OTC coneix la iniciativa LABORA, impulsada per l'Instituto Tecnológico de Aragón

El passat 18 de desembre Josep Camprubí i David Sanz, de l'OTC, van mantenir una reunió amb els responsables de l'Instituto Tecnológico de Aragón (Saragossa) amb l'objectiu de conèixer el desenvolupament i resultats de la iniciativa LABORA, emmarcada en el projecte d'accions innovadores FEDER Innovaragón. La principal finalitat d'aquesta iniciativa ha estat la promoció del teletreball a partir de la creació i gestió d’una borsa de teletreball.

Jesús Delso i Marian Díez, responsables del projecte, van explicar amb tot detall els resultats obtinguts i es van mostrar molt satisfets per la bona acollida que la iniciativa ha tingut entre el teixit empresarial de les zones rurals de la comunitat autònoma.

La borsa de teletreball ha aconseguit generar 66 contractes de treball i la creació de 25 empreses.

Projecte LABORA
OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Disponible l'estudi "Les tecnologies de la informació i la comunicació i les transformacions de les empreses catalanes" del projecte Internet Catalunya

Els responsables del projecte Internet Catalunya, dirigit pels professors Manuel Castells i Imma Tubella, han presentat aquest mes de desembre les conclusions de l'estudi "Les tecnologies de la informació i la comunicació i les transformacions de les empreses catalanes".

A partir d'una enquesta representativa feta a 2.000 empreses catalanes, aquesta investigació analitza les transformacions de l'organització i l'estratègia empresarial vinculada als usos intensius de les TIC. El 2002 l'equip de recerca va culminar la fase qualitativa amb el disseny de la mostra, l'elaboració del qüestionari i la prova pilot. Durant el 2003, s'ha realitzat la fase quantitativa amb el treball de camp.

L'estudi es pot descarregar en format PDF des de la web del PIC.

Les TIC i les transformacions de les empreses catalanes

:::::::: AGENDA ::::::::

  • 9a Reunió General de Telecentres

Dia 10 de març al telecentre de la Terra Alta (Gandesa)

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::