La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 56_ 10-16 novembre 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • El Telecentre de l’Alt Urgell es convertirà la nit electoral en centre de dades

Els resultats de les eleccions municipals a l’Alt Urgell s’aniran coneixent per internet així que finalitzi l’escrutini a cada municipi, gràcies al servei de recollida de dades que estarà operatiu al Telecentre a partir de les vuit del vespre de diumenge. Així que vagin arribant els resultats provisionals, s’introduiran a la pàgina web http://alturgell.ddl.net, on podran ser consultats de forma immediata.

En aquesta pàgina hi apareixerà un quadre general dels 19 municipis de la comarca, des d’on es podrà accedir als quadres específics de cada municipi, els quals contindran les dades corresponents al cens, la participació i els vots a candidatures, nuls i blancs, juntament amb el nombre de vots per cada candidatura. Aquests resultats es podran comparar amb les de les anteriors eleccions, de l’any 1999, que, des d’avui, ja figuren en aquesta mateixa web.
A banda d’això, el Telecentre i la seu del Consell Comarcal estaran oberts el públic des de les vuit del vespre del dia 16 perquè tothom qui ho desitgi pugui seguir els resultats electorals a través d’una pantalla que s’instal·larà al vestíbul de l’edifici, i també per mitjà d’ordinadors connectats a internet.

http://alturgell.ddl.net
telecentre@alturgell.ddl.net

  • El telecentre del Solsonès organitza la III Jornada sobre Tecnologies de la Informació i de la Comunicació

Com ja sabeu el proper dia 10 de desembre ens trobarem a Solsona per fer la reunió trimensual de la Xarxa de Telecentres.

Aprofitant aquesta trobada, des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i el Telecentre del Solsonès, amb el suport de la Direcció General d'Economia Social, Cooperatives i Autoempresa del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, i la Xarxa de Telecentres de Catalunya, hem organitzat la III Jornada sobre Tecnologies de la Informació i de la Comunicació pel dia 11 de desembre, a la qual us convidem a participar.

El contingut de la III Jornada versa sobre les Possibilitats de les tecnologies de la informació en la promoció i en el desenvolupament local i compten amb la presència de destacats exemples a nivell de l'estat espanyol.

Aquesta jornada està dirigida a tècnics, experts, AODLs, agents de promoció econòmica i polítics vinculats i implicats en el desenvolupament econòmic local, així com a persones interessades en aquests temes.

Us adjuntem el tríptic de la jornada i a la vegada podeu obtenir més informació, el programa i la butlleta d'inscripció al link següent:

www.ctfc.es/formacio/jornades/jornadatic.html

Per tal de facilitar-vos l'assistència a la reunió i a la jornada de l'endemà us oferim la possibilitat d'allotjar-vos a Solsona per un preu molt raonable (aprox. 10 euros) per una habitació individual amb bany i esmorzar inclòs.

El preu dels dinars i sopars dels dos dies serà, aproximadament, de 9 euros per àpat.

Us agrairíem que ens comuniquessiu, el més aviat possible, la vostra assistència tant a la reunió com a la Jornada i si fareu ús de l'allotjament i dels diferents àpats (és important que especifiqueu quins àpats desitjeu). Aquestes especificacions les podeu posar als comentaris de la butlleta d'inscripció.

La data límit per inscriure's és el dia 5 de desembre!

Esperant la vostra assistència i participació rebeu una salutació cordial.

Telecentre del Solsonès
CTFC

www.ctfc.es
formacio@ctfc.es

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Oferta formativa dels centres de teletreball

A partir de les dades subministrades pels dinamitzadors dels telecentres, l'OTC ha recollit en un únic document tota l'oferta formativa que en aquests moments està programada en tots els centres de teletreball de la XTC, amb l'objectiu de difondre-la de forma conjunta a través de la plataforma www.xarxa365.net.

La suma total de cursos és de 107 i, com prodreu comprovar si consulteu el document, presenta una notable diversitat temàtica. Des de l'OTC estem convençuts que la recopilació i distribució periòdica dels cursos que s'organitzen des de la xarxa pot ser també de gran utilitat per als mateixos dinamitzadors dels telecentres.

Relació de cursos
teletrebages@bages.org

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Les interfícies d'Office 2003 i Windows XP en català

Office 2003

Fa pocs dies es divulgava que Microsoft havia tingut en compte el català en l’Office 2003 i que a l’adreça:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=CCF199BC-C987-48F5-9707-DC6C7D0E35D0&displaylang=ca

es podia descarregar la interfície d’usuari en la nostra llengua. És recomanable de descarregar el fitxer (encara que de moment no tinguem instal.lat l’Office 2003) perquè un nombre prou alt de descàrregues indicarà a Microsoft l’interès dels catalans per al programari en el nostre idioma.

Windows XP

Una altra possibilitat de catalanització que no ha estat prou divulgada és la interfície en català del Windows XP, que és molt fàcil d’instal.lar seguint les següents instruccions.

Partint de l’etiqueta “Inicio” cal ananr entrant en els apartats “Ayuda y soporte técnico”. Fet això apareix la pàgina “Centro de Ayuda y soporte Técnico” i sota el títol de “Elegir una tarea” s’ha de clicar a “Mantenga actualizado su equipo con Windows Update”. Després d’una estoneta apareix la línia “Buscar actualizaciones”, que s’ha de clicar. Ara el sistema fa la recerca d’actualitzacions que puguin faltar al nostre equip (potser descobrireu que en falta alguna de les anomenades “crítiques”) i a la banda esquerra de la pantalla –a més de les actualitzacions “crítiques” que hi pogués haver- hi veureu un apartat que diu “Windows XP” amb un parèntesi amb un número variable al seu interior -per exemple “Windows XP (16)”. Això indica el nombre d’actualitzacions de diferents tipus que es podrien descarregar. Cliqueu a “Windows XP” i apareixeran aquestes actualitzacions possibles, amb una explicació per a cadascuna. En un dels apartats veureu que diu “Características para varios idiomas” i després “Característica de múltiples idiomas para Windows XP (español): paquete de interfaz en catalán” Cliqueu a “Agregar” i després a “Comprobar e instalar actualizaciones” que haurà aparegut al començament de la pàgina. Finalment cliqueu a “Instalar ahora”, que començarà realment el procés de descàrrega i instal.lació.

A partir d’aquí haurem de reiniciar l’equip i trobarem una bona part dels textos de la interfície de Windows (no tots) en la nostra llengua. I haurem avançat una mica més en la normalització del català.

Descàrrega de les interfícies d'Office i Windows en català [Microsoft]

:::::::: AGENDA ::::::::

  • EISCO Conference: “Serveis Públics Integrats en la Societat de la Informació a nivell Local i Regional”

Dies 19 i 20 de novembre a Aalborg (Dinamarca), organitzada per ELANET (Xarxa Europea d’Autoritats Locals) / CEMR (Consell Europeu de Municipis i Regions). Estratègies coherents en l'ús de les noves tecnologies en la prestació dels serveis públics.  [+ info]

  • Conferència "eLearning"

Dia 26 de novembre a Brussel·les (Bèlgica), organitzada per "West Finland European Office".  [+ info]

  • 8a Reunió general de la XTC - Centres de Teletreball

Dia 10 de desembre al telecentre del Solsonès (Pujada del Seminari, s/n, Solsona)

  • III Jornada sobre Tecnologies de la Informació i de la Comunicació

Dia 11 de desembre al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, a Solsona (Pujada del Seminari, s/n). Possibilitats de les tecnologies de la informació en la promoció i en el desenvolupament local. Organitzat pel CTFC i Telecentre del Solsonès [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::