La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 54_ 27 octubre-2 novembre 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • El telecentre de la Ribera d'Ebre a la 172a Fira de Móra la Nova

El Telecentre de la Ribera d'Ebre va ser present a la 172a Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, que va tenir lloc entre el 23 i el 26 d'octubre.

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre també va fer promoció dels valors naturals, arquitectònics i paisatgístics de la Ribera d'Ebre, i un mapa de la comarca. També va exposar un punt interactiu de consulta des d'on es podia accedir a la informació turística de la destinació Ilercavònia i els seus productes turístics (Camí de Sirga, La Ruta del Temple, Terra d'Ibers i Veniu a la Ribera!).

En l'apartat destinat a les noves tecnologies, l'estand promocionava els serveis que ofereix als ciutadans el Telecentre de la Ribera d'Ebre, així com el projecte d'extensió del telecentre als catorze municipis de la comarca. També hi havia un espai on es presentava el nou web del Consell Comarcal [www.riberaebre.altanet.org] amb la possibilitat de consultar-lo i accedir-hi.

Finalment, la presència del Consell Comarcal al certamen moranovenc incloïa un apartat dedicat al programa PRODER 2002-2006, destinat a ajudar a la creació, ampliació i millora del sector privat. Els plafons mostraven informació sobre les inversions realitzades i les subvencions previstes a la comarca fins al setembre de 2003, així com les diferents mesures objecte de subvenció.

Telecentre de la Ribera d'Ebre

 • Conferència "Aplicacions intel·ligents que proporcionen serveis als ciutadans" al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà

El Centre Telemàtic de la Conca de Barberà juntament amb la Universitat Rovira i Virgili va organitzar el passat 28 d'octubre la conferència "Aplicacions intel·ligents que proporcionen serveis als ciutadans".

La conferència va anar a càrrec d’Antoni Moreno professor del Departament d’Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili.

CTC

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • La XTC, invisible als ulls de la Comissió Europea

La DG Societat de la Informació de la Comissió Europea acaba de publicar l'informe Collaboration@Work. The 2003 report on new working environments and practices. El document aporta dades exhaustives sobre la política de la Comissió en matèria de teletreball, projectes desenvolupats en els països de la UE, dades estadístiques, adreces d'interès, agenda, glossari, definicions, bibliografia, etc. Un complet document de 261 pàgines que en l'àmbit del teletreball constitueix una referència obligada a Europa.

Malauradament, ni Catalunya ni la Xarxa de Telecentres figura en l'informe. En l'apartat dedicat a l'Estat espanyol, redactat des de Badajoz per un tal Manon van Leeuwen, dels 8 enllaços que hi ha a centres de teletreball, 4 no funcionen o són incorrectes. L'autor dóna únicament dades de dos projectes de teletreball a l'Estat: un és el de la xarxa de telecentres d'Aragó, però curiosament té l'adreça www.asturiastelecentros.com.

De tota manera, l'informe conté dades prou interessants com perquè valgui la pena descarregar-lo.

Collaboration@Work. The 2003 report on new working environments and practices
teletrebages@bages.org
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La Generalitat de Catalunya crea una empresa pública de telecomunicacions

La constitució d'aquesta empresa, que s'anomenarà CAT-TELECOM, neix com a conseqüència del Pla Director d'Infraestructures de Telecomunicació, aprovat pel Govern el passat dia 8 d'octubre, que té com a objectiu garantir que des de qualsevol nucli de població de Catalunya es pugui accedir als serveis de telecomunicacions avançats.

L'empresa CAT-TELECOM, iniciativa del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, se servirà, bàsicament, de les infraestructures viàries i ferroviàries públiques, per desplegar una xarxa de fibra fosca de molt alta capacitat. Aquesta xarxa estarà a disposició dels operadors de telecomunicacions, per tal de facilitar-los el desplegament territorial i que puguin oferir els seus serveis al conjunt de la població de Catalunya.

Nota de premsa [DURSI]

 • Nou portal de formació online per al personal de l'administració local

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques, les Diputacions de Girona, Lleida i Tarragona, i els Consells Comarcals de la demarcació de Barcelona juntament amb el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, inicia de nou aquest any El portal de Formació Online de l'Administració Local de Catalunya.

Després de l'èxit obtingut en l'anterior edició, i seguint amb la intenció de fer arribar la formació a tot el personal de l'administració local de Catalunya, s'inicia el dia 10 de novembre un nou curs de formació online, concretament un curs d'Excel 2000 i un altre d'Access 2000. La finalitat d'aquest tipus de formació és poder arribar a tot el personal de l'administració local sense que la distància, horari i disponibilitat, sigui cap tipus d'inconvenient.

La data límit per fer les inscripcions és el 4 de novembre i les places són limitades. Es pot formalitzar la inscripció a través del portal.

Portal de formació online

:::::::: AGENDA ::::::::

 • 2a Setmana de les Noves Tecnologies per a Tothom

Dies 20 a 27 d'octubre al Tecnocampus de Mataró. Jornades, activitats professionals, activitats interactives [+ info]

 • SIMO TCI

Dies 4-9 de novembre al Parque Ferial Juan Carlos I (Madrid). Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions. Organitza IFEMA Feria de Madrid [+ info]

 • Innovadisseny

Dies 5-8 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671, Barcelona). La innovació, el màrqueting i la gestió del disseny i la seva relació amb l'empresa [+ info]

 • EISCO Conference: “Serveis Públics Integrats en la Societat de la Informació a nivell Local i Regional”

Dies 19 i 20 de novembre a Aalborg (Dinamarca), organitzada per ELANET (Xarxa Europea d’Autoritats Locals) / CEMR (Consell Europeu de Municipis i Regions). Estratègies coherents en l'ús de les noves tecnologies en la prestació dels serveis públics.  [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • eWork Exchange [ www.ework.com ] Plataforma de contractació de teletreballadors amb 300.000 usuaris registrats

 • Etätyö Suomessa [ www.ework.fi ] Portal de teletreball a Finlàndia

 • Tecnoempleo [ www.tecnoempleo.com ] Borsa de treball especialitzada en informàtica i noves tecnologies

TELECENTRES

::::

::::