La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 53_ 20-26 octubre 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • El telecentre de Lluçà estrena imatge i adreça de correu

El telecentre de Lluçà ha estrenat imatge creant un logo identificador. També ha posat en marxa una nova adreça de correu electrònic, amb l'objectiu de facilitar el contacte: telecentre.llusa@diba.es. Preneu-ne bona nota.

A més de les activitats habituals d'accés a internet i formació, el telecentre de Lluçà organitza també:

• Cursos d’informàtica per a professors d’escola
• IPI (Itineraris Personals d’Inserció)
• Dinamització de la gent gran
• Informàtica per als avis
• Reunions d’associacions a l’aula
• Utilització del material per associacions
• Altres cursos/tallers: iniciació a internet, creació de pàgines webs, tractament fotografia digital

 • L’Infocentre, seleccionat per la Diputació de Tarragona per realitzar unes xerrades sobre teletreball

L’Infocentre Santa Bàrbara ha estat convidat per la Diputació de Tarragona a un taller sobre Noves Teconologies que s’ha celebrat aquest passat 16 d’octubre al Consell Comarcal del Vallès Occidental arran de la presentació a tota Catalunya del Projecte ECO (Estratègia Catalana per l’Ocupació – Pactes per l’Ocupació de Catalunya) en que estan implicades les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona a més del Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Departament de Treball, Indústria, Comerç i turisme de la Generalitat de Catalunya), en aquesta xerrada es va explicar als representants de les administracions Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions de Tota Catalunya, el projecte de l’Infocentre i el Teletreball, així com la xarxa de Centre de Teletreball de Catalunya.

Dins del taller també van ser representants el món Universitària amb un representant de la Universitat Rovira i Virgili, els agents socials (amb les experiències dels sindicats CCOO i UGT a més de la CEPTA (Confederació d’empresaris de les Comarques de Tarragona) i finalment un representant de l’Ajuntament de Riudecanyes (Tarragonès).

Infocentre
infocentre@sta-barbara.org

 • El Telecentre de la Ribera d'Ebre es promociona als centres de secundària de la comarca

L'Oficina de Serveis a la Joventut i la seu comarcal del Telecentre de la Ribera d'Ebre, han ofert al centres d'ensenyament secundari de la comarca la xerrada-col·loqui "El telecentre, eix de la Societat de la Informació a la Ribera d'Ebre", que s'emmarca dins del 8è cicle de xerrades en els centres de secundària que organitza l'ens comarcal conjuntament amb la Coordinadora Territorial de Joventut a Tarragona, i que s'impartirà entre els alumnes de 3r i 4t d'ESO i cicles formatius dels centres que ho sol·licitin.

La xerrada-col·loqui la impartiran els responsables del telecentre, els quals explicaran els objectius del servei i debatran amb els joves l'ús que poden fer d'aquest servei i analitzaran el futur de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a la comarca.

S'ha de recordar que al Telecentre de la Ribera d'Ebre ja hi accedeix un nombre considerable de joves als quals se'ls ofereix informació sobre aquesta xerrada, i la seua opinió és tinguda molt en compte a l'hora de planificar els projectes de futur del servei.

Promoció del programari lliure en llengua catalana a les fires de Flix i Móra la Nova

En el marc de les diferents iniciatives de difusió que el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre fa de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a la comarca, destaca la de difondre el programari lliure en llengua catalana en les fires de Flix (17-19 d'octubre) i Móra la Nova (23-26 d'octubre). La iniciativa sorgeix conjuntament entre el Telecentre de la Ribera d'Ebre, el Servei Comarcal de Català i la Secció de Noves Tecnologies del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), els quals repartiran gratuïtament en els seus estands respectius a les fires esmentades un CD-ROM amb programari lliure en català [www.softcatala.org] i un fulletó explicatiu. A més, tots els usuaris que vulguin més informació sobre la matèria poden passar per la seu comarcal del telecentre -al carrer de la Barca de Móra d'Ebre- on podran veure com funciona el programari lliure en català i on se'ls entregarà una manual d'instal·lació.

Telecentre de la Ribera d'Ebre

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Presentació del Pupitre Virtual Multiassignatura

Francesc Camprubí, de l'OTC, va assistir el passat 16 de novembre a la presentació del Pupitre Virtual Multiassignatura i de l'Escola Virtual que ha desenvolupat l'empresa 9icta.

L’Escola Virtual és una plataforma de gestió administrativa que permet fer les matrícules, inscripcions d’alumnes a cursos, etc. i el pupitre és la plataforma de gestió acadèmica que permet elaborar i gestionar continguts, classes, etc.

EL pupitre virtual és la nova versió d’un producte ja existent i entre les novetats s’inclou el poder dur a terme cursos de llarga durada i integrats per diferents assigantures, podent assignar els alumnes al seu nivell en funció de cada assignatura. És una eina que permet crear continguts nous i importar-ne sempre que compleixin l’estàndard SCORP. Està disponible en anglès, català i castellà.

teletrebages@bages.org
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Microsoft Office 2003 en català

El 21 d'octubre Microsoft va presentar el Microsoft Office 2003 amb un preu recomanat de 660 euros de PVP, així com la disponibilitat del paquet d'idioma català. Aquest pedaç està englobat en l'acord que manté amb el Govern de la Generalitat de Catalunya per a l'adaptació del Windows XP i el Microsoft Office al català. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del projecte Administració Oberta de Catalunya, on el Govern català ha fet una importantíssima inversió en tecnologies de Microsoft.

És el primer cop que la versió en català d'un producte de Microsoft ha aparegut simultàniament amb la versió en espanyol, i això sense cap mena de dubte, és un fet d'agrair, ja que tradicionalment les versions de productes de Microsoft en català havien aparegut com a mínim mig any després que en la resta de llengües.

Podeu descarregar el pedaç que tradueix des del lloc web de Microsoft o des del lloc de Softcatalà. El pedaç és gratuït per a tots els usuaris que tinguin una llicència d'Office 2003 en un altre llengua i pesa aproxidament 10Mb.

Article complet [Softcatalà]

 • Iberdrola comença a comercialitzar l'accés a Internet per la xarxa elèctrica

Iberdrola va iniciar el passat dia 15 la comercialització de l'accés a Internet per la xarxa elèctrica per mitjà de la tecnologia Power Line Communications (PLC).

La companyia ofereix un producte amb una velocitat simètrica de 600 kbps per 39 euros mensuales i un altre de 100 kbps per 24 euros, sense quota d'instal·lació i el primer mes gratuït. Totes dues opcions inclouen cinc comptes de correu de 25 Mb i 10 Mb d'espai en disc. Els usuaris que sol·licitin el servei podran disposar-ne en un termini de 15 dies.

L'oferta es dirigeix en una primera fase a 30.000 habitants dels barris madrilenys d'Arroyo Fresno i Ciudad de los Periodistas, i s'estendrà en funció de la demanda. També s'oferirà als clients de diferents barris de les tres capitals valencianes i altres poblacions d'aquesta comunitat.


Iberdrola

:::::::: AGENDA ::::::::

 • 2a Setmana de les Noves Tecnologies per a Tothom

Dies 20 a 27 d'octubre al Tecnocampus de Mataró. Jornades, activitats professionals, activitats interactives [+ info]

 • SIMO TCI

Dies 4-9 de novembre al Parque Ferial Juan Carlos I (Madrid). Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions. Organitza IFEMA Feria de Madrid [+ info]

 • Innovadisseny

Dies 5-8 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671, Barcelona). La innovació, el màrqueting i la gestió del disseny i la seva relació amb l'empresa [+ info]

 • EISCO Conference: “Serveis Públics Integrats en la Societat de la Informació a nivell Local i Regional”

Dies 19 i 20 de novembre a Aalborg (Dinamarca), organitzada per ELANET (Xarxa Europea d’Autoritats Locals) / CEMR (Consell Europeu de Municipis i Regions). Estratègies coherents en l'ús de les noves tecnologies en la prestació dels serveis públics.  [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • CTT [ www.caminandoutopias.org.ar ] Centre de Teletreball i Teleformació de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Buenos Aires

 • Telework [ www.dol.gov/asp/telework ] Amplíssima informació sobre teletreball elaborada pel Departament de Treball del Govern dels Estats Units

 • Teleworker Live Events [ www.teleworker.dk ] Interessant fòrum que organitza conferències virtuals sobre teletreball

TELECENTRES

::::

::::